Najlacnejšia dovolenka v Chorvátsku?
Ahojte baby,
viete mi poradit bud z vlastnej skusenosti alebo ak o niečom viete, nejaké najlacnejšie ubytovanie na Severe CHorvátska prípadne v Istrii najlepšie nie daleko od mora. Chceli by sme íst s mužom a šest ročnou dcérkou vypadnut na takých 4 až 5 dní koncom jula alebo začiatkom augusta k moru do Chorvátska ale s čo najlacnejším ubytovaním bez stravy aby sme sa zmestili do takých 120 eur. Poradte.
@lapulinka Nechoďte do Chorvátska ak riešite čo najlacnejšie... Chorvátsko je predražené. Ale keď už tak cez cestovku skôr nejaký last minute najlepšie all inclusive. Síce si myslíš že to preplatíš, ale v skutočnosti to výjde lacnejšie a nemáš starosti. Ostatne na dovolenke sa má užívať. 🙂
@dianapaulenova ona má 120€ na ubytko, nemyslím si, že má na to, aby si platila AI?
Mne osobne AI nevyhovuje, cely deň sme mimo hotel a ak sme mali AI, služby sme plne nevyužili a kupovali aj tak jedlo aj nápoje mimo hotela.
@dianapaulenova praveze naopak- pri all preplatis....ale tak kazdy podla svojho gusta
@oli18 neviem co je lepsia vychova... ja som bola vychovana velmi skromne a casto som sa hanbila za to ze sme na nic dokopy nemali. Pocatie som preto odkladala kym som si nerozbehla karieru a teda uz teraz mozem povedat ze sme za vodou. Moje dieta pojde v lete na 3 dovolenky a jednu ma momentalne za sebou- velmi drahu. Moje dieta ma materialne vsetko. Ci to bude k niecomu dobre sa ukaze casom. Silne ambiciozna som bola vdaka tym skromnym podmienkam.
@bosorkabb AI by som volila v krajinách, kde je problém ísť za plot rezortu - Egypt, Turecko, Maroko, ak by som šla na vyvaľovaciu dovolenku, na akú my nechodievame. V HR je AI zbytočný. My teda nezjeme málo, máme 2 deti v puberte, ale človeku 2 žalúdky nenarastú.
Minulý rok sme mali AI v Albánsku, iná možnosť nebola, ten hotel inak nepredávali a cenovo to vyšlo dobre, ale keď som videla niektorých, ako sa napchávajú a nalievajú tými automatovými vodami a lacným pivom len preto, že to bolo "zadarmo", bolo mi akosi nevoľno.
My sme sa najedli normálne, jedli sme aj mimo hotel, vodu a zmrzlinu sme si tiež kúpili aj mimo hotel na prechádzke ... neviem vydržať hodinu, alebo neodmietnem deťom kúpiť niečo, kým sa vrátime len preto, že to tam mám predplatené.
V HR sme mali tiež raz AI (ale v cene PP inde) a bolo to to isté, automatové nápoje, lavćné víno a pivo, nejaké miestne pálenky a jedlo 3x denne ... mala som dojem, že len každú chvíľu jeme, alebo aspoň "by sme mali jesť" 😃 a nápoje mi po 3 dňoch išli krkom.
@hettinka ja nechodím do Chorvátska. Ja porovnávam na svojej rodine a to proste u nás je raz tak. Manžel fakt v restike nechá majland, lebo jemu jedno jedlo nestačí. Chce predjedlo, polievku, hlavne aj dezert (a to je chudý) a syn každé 2 hodiny niečo potrebuje. Furt hladný. Ja nechápem kde to do nich ide. Veď sú chudý a furt jedia. Aj doma míňam najviac na jedlo. Ale čo už z nimi

@tomiholjubavi my sme boli teda na drahsej dovolenke v Turecku a poviem ti nase deti na ultra all inclusive jedli spagety,cestoviny a suchu ryzu🙂Takze ak niekto vari,tiez to povazujem za ok.Pre mna je vsak dovolenka veget a preto volime takuto moznost.A je pravda,ze deti su nenarocne;len my rodicia ocakavame viac
@bosorkabb no nám bežne stačí polpenzia, ak sú švedske stoly. Raňajky sú bohaté, večeru si dáme varenú a cez deň niečo malé na pláži. Nápoje si kúpime v supermarkete. Asi nás to vyjde podobne ako AI, ale máme väčšiu voľnosť ... či ako to napísať. Nešla by som do takého typického rezortu, kde by som bola celú dovolenku "zatvorená", obrazne povedané.
Na také dovky berú deti starí rodičia, takže majú aj takú dovolenku ... ale tiež sa im viac páči náš štýl, testovanie malých reštaurácií, kúpim si, na čo mám chuť. Nech je hotel akýkoľvek dobrý, vždy je to veľká vývarovňa, hluk v jedálni, na 4. deň v istom zmysle stále rovnaké jedlo...
U mňa je tiež kritérium pri výbere počet izieb v hoteli. Pokiaľ sa dá, vyberáme malé rodinné, čím menej izieb.
@hettinka ja len ze naozaj dobre hotely maju a la carte restauracie rozneho typu kde je pohodka a vyborne podavane jedlo... my chodime aj na poznavacie aj pobytove dovolenky a uai je podla mna pre deti fajn ( aspo n moje nie su hladne ked sme my hladni etc.) - okrem toho automatove vody ci lacny alkohol sme este v ziadnom hotely nemali - normalne znackove vody vacsinou v skle, alkoholy domace aj zahranicne, priplacalo sa len za vsop konaky a pod. ...
Ono aj testovanie domacich restauracii je fajn, ale pri mojich detoch napr. Sa to neoplati kedze im casto jedia oci- velakrat kopu zostane... alebo naopak prekvapivo vsetko zjedia a este pytaju - co je teda ta lepsia moznost lebo neplytvame...
Jedine co treba zmeniť je termín. My sme boli na konci júna 2 dospelý plus 2 deti na 7 dní za 240€. Samostatná spálňa, rozkladací gauč, veľký balkón s výhľadom na more. Na pláž cez záhradu. Dá sa len treba hľadať.
A nie je to o tom ci na to máme alebo nie len nechcem dávať veľa keď nemusí.
@jana_eyre tak áno pri 6 ročnom je to iné. Jej sa all neoplatí.
@hettinka tak my tiež chodíme kade tade. Ochutnavame mieste jedlá. Manžel a syn sa na jedia večer v hoteli a vyrazíme. Oni to majú ako 2 večeru 🙂
All inclusive sa neoplatí každému. Ale sú ľudia ktorým áno.
Ja vyberám hotel podľa recenzií, blízkosti mora a jasné musí mať bazén, preferencia syna a pritom je v ňom cca 3 krát za pobyt.
@hettinka jasne ze su to drahe hotely - to nebola reakcia na tuto temu ale tvoj prispevok🙂 uprimne do krajin kde my chodime by som do lacneho ai hotela neisla - vzdy pozeram ci su balene vody eu kvality, detto zmrzlina a pod. ... - fakt sa mi nechce s deckami cely pobyt niekde prehnackovat v nemocnici😞 ak by to takuto kvalitu nemalo mat tak potom radsej hotel bez stravy ...
250 eur.ubytko je daleko od plaze a plus benzin suveniry poplatky za dialnicu alebo parking pri plazi slapky do vody celej rodinke dake jedlo na tyzden a aj tak 1000 eur prec
@dai ja zasa nerada chodím do krajín, kde si človek nesmie dat ani zmrzlinu, alebo napiť sa, kúpiť s ovocie hocikde na ulici. Dnes už sú našťastie možnosti take, že si vyberie každý podľa nálady, preferencii a peňaženky.
My práve cestujeme do HR ❤️ Ale low-cost to tentokrát nemáme. Zajtra mám dúfam nohy v mori a mojito v ruke 😂. Po ceste ešte mame zastávku vo Varazdine.

Niektoré ste tu totálne trápne, nechajte si tie blbé narážky pre seba, chcela som len poradit. Už som si našla ubytko aj sama a predstavte si že za tu sumu a nieje to síce uplne priamo pri mori ale našla som. O vaše sprostosti nestojím. No čo už záleží na charaktere každého človeka ale tým čo mi chceli naozaj poradit Dakujem.