icon

Najlepšie dovolenkové destinácie v hlavnej sezóne

20. mar 2025

Ahojte, s ohladom na okolnosti sme nuteni absolvovat jednu z tohtorocnych dovoleniek v hlavnej sezone, cize v juli alebo auguste. Je mi jasne, ze plno bude uplne vsade, no zaujima ma v ktorej destinacii by to mohlo byt lepsie co sa tyka turistov. Zvazujem Ciernu horu kvoli rozmanitosti krajiny, no rada by som mala na vyber. Rovno sme vylucili Taliansko, Spanielsko aj Portugalsko. Tieto krajiny sme uz navstivili a nejak vyrazne nas nelakaju. Nepreferujeme AI ani lezanie na plazi. Chceme si prenajat auto a chodit po krajine a 2-3 dni stravit pri mori. Pokojne aj dve krajiny, pokial sa da bez problemov prejst. Z moznosti co som pozerala vychadza fakt najlepsie ta Cierna hora, ale nie som o tom uplne presvedcena. Nemate nejake odporucania, kde sa vam pacilo a zaroven by to bola aktivna dovolenka len pre dospelych? Nejaka krajina, ktora vas vyslovene pozitivne prekvapila?

Strana
z2
lusilla
21. mar 2025

@oceanahory ja len taka poznamka ze ty budes moja krvna skupina 😂😅

lucopeda
24. mar 2025

Prvykrat pocujem ze Rumunsko je nezazivna krajina, ale 100 ludi, 100 chuti.

lucopeda
24. mar 2025

Zalezi co hladas, ci nieco pokojne al skor drsne? Nadhernu krajinu ma Skotsko, a ma aj more, teraz je celko vychytany sever Polska a Albansko. Ak chces viac do teplat tak by som sla na hociktory grecky ostrov, pripadnw aj dva.

maccaya
24. mar 2025

Za mna top destinácia Švajčiarsko, mam tam toho pochodeneho pomerne dosť...destinacia s morom jednoznačne Sardinia, ostrov prejdeny dookola 2x......super aj Slovonsko...

autor
24. mar 2025

Diki za tipy, nakoniec sme vybrali Albansko a prejdeme do Grecka 🙂

janamoto78
24. mar 2025

Kanárske ostrovy. Tenerife. To spĺňa všetko čo žiadate od dovolenky. Aktívna - hory, more, bary, diskotéky, Lidl 😃Netreba meniť €€€, cestujete priamo z Vie s občianskym (Lanzarote dokonca z BA). Nebude tam plno, skôr prázdnejšie ako inokedy. (Ja viem, že píšete, že Španielsko nie, ale toto nie je tak úplne typické Španielsko). 😀

janamoto78
24. mar 2025

A zabudla som, že plus trajektom viete prejsť na ostatné ostrovy 😉

anega79
24. mar 2025

za mna Azory

valikasikulova
24. mar 2025

My sme šli naopak z korfu do Albánska 🙂

fev
24. mar 2025

Za mňa Lanzarote, boli sme vlani v auguste. A to musím priznať, že ma Kanárske nikdy nelákali, ale bola som fakt očarená. nikde nebol pretlak ľudí, ani na tých najkrajších plážach nebolo plno. Každý deň sme mali program, aj turistika, jaskyne, obed na sopke bol super zážitok a musím povedať, že ma príjemne prekvapila cena aj veľkosť porcie. u nás v Tatrách alebo v aquaparku by to stálo 3x toľko.

modra_kolobezka
24. mar 2025

Turecko je dobry napad, ma moznosti na aktivnu dovolenku. Napr. Kemer ma more, nadhernu prirodu, hory, sem tam aj nejaky kanyon v horach sa najde.My sme boli skumat Goynuk kanyon a bol to super zazitok. Daju sa skumat mesta okolo, len na mestsku dennu turistiku bude dost teplo. Je tam co objavovat, len kopec turistov o tom ani nevie, lebo z hotela vobec nrevyjdu. Inak je to bezpecna krajina

autor
24. mar 2025

@modra_kolobezka Uplne s tebou suhlasim a Turecko by bola prva volba v pripade, ze by sme datumom neboli limitovani na jul/august. V tom teple je naozaj narocne objavovat krasy krajiny. Baby, cestujte do Turecka 😀

btus
25. mar 2025

Turecko ako ho nepoznáme:

https://www.youtube.com/watch?v=urNFIN-Akhk

Itchi Boots s8 e05 - 18. Veľmi veľa zaujímavých miest. Ideálne ísť autom, aby človek mohol toho veľa prejsť.

katusik1986
25. mar 2025

Minulého roku sme 5 hodín čakali na hranici so Srbskom, kolegyňa 7 hodín. More chladné. Boli sme v auguste

onedaynick
25. mar 2025

Iiha, no som zvedava. Pozrela som par vlogov o Albansku, a odradili ma od navstevy.

milanemila
25. mar 2025

Ja by som sa v lete abez deti isla schladit niekam do alp a k moru mimo prazdnin/ v zime.
Alebo skandinavia, ale neviem aky mate rozpocet.

autor
25. mar 2025

@onedaynick A co konkretne ta odradilo, ak sa smiem opytat?
@milanemila Nakoniec sme vybrali Albansko a budem rada ak sa vojdeme do 4k na 10 dni 😀 Co pozeram ceny tak je to celkom uletene v sezone.

autor
25. mar 2025

@katusik1986 Ktoru krajinu mas na mysli? 🙂

milanemila
25. mar 2025

Tak tolko by som za dovolenku v albansku fakt nedala 🙈 ale mna tieto balkanske krajiny celkovo vobec nelakaju, tak mozno iba preto.

katusik1986
25. mar 2025

Čierna hora

katusik1986
Autor odpoveď zmazal
autor
25. mar 2025

@milanemila Aj ja s tym trochu bojujem, kedze za to by sme dost komfortne mohli ist do Thajska na 2 tyzdne pokojne aj v auguste 😀 Ale mame obmedzenia a mozeme ist len v lete a zaroven nie uplne daleko z Europy. Letenky pre 4 ludi stali takmer 900 eur a ked pozeram prenajom auta tak na 10 dni to vychadza priemerne 600 eur. Akoze fakt som prekvapena ake je v lete vsetko neskutocne drahe, kedze zvycajne sa snazim tymto mesiacom vyhybat. A to este neviem kolko na vyjdu ubytka ale predpokladam, ze nie malo. Jest budeme taktiez len v restikach predpokladam. Tych 4k je myslim dost realny odhad a zaroven nemyslim, ze by sme za to dostali nejaky nadstandardny luxus 😀

alantroj
25. mar 2025

@milanemila ani mna. kamoska bola svojpomocne a bola sklamana pristupom miestnych. ked si nechcela prenajat set na plazi vrieskalipo nej vulgarne a vyhanali ju z plaze. ksamil a pod je taky balkansky odrb na turistov. ja som tam chcela ist karavanom tak som dost citala a pozerala videa ale teda slusne ma to odradilo. ceny vyspickovane stale sa snazili oklamat. treba kontrolovat blocky, pytat sa na ceny a pod. mne by to uberalo energiu.

katusik1986
25. mar 2025

Čierna hora

milanemila
25. mar 2025

Aha, ja som pochopila, ze idete dvaja nie 4, tak to je nieco ine.

milanemila
25. mar 2025

@alantroj ano ako pises, mne ide presne takato “atmosfera” z tych krajin 🙈

onedaynick
25. mar 2025

Uz si to kupila, neries to uz.. mozno budete spokojni, vela ludi je tam spokojnych. 100 ludi, 100 chuti.

autor
25. mar 2025

@onedaynick Ja mam Balkan velmi rada, dokonca v Albansku som tiez uz bola ale mimo sezony a sama. Treba sa trochu naladit na ten ich balkansky temperament 😀

andrejka2424
27. mar 2025

Sestra má rada také akčnejšie dovolenky, neleňošia pri mori ju oslovila veľmi Madeira a Azorské ostrovy. Že nádherná krajina, zelená, príjemná klíma, žiadne horúčavy. Prvé 2 foto poslala z Azorov, ďalšie 2 z Madeiry.

Strana
z2