icon

Nákupy v Turecku

terezia98
13. apr 2025

Ahojte n další mesiac idem na dovolenku do Turecka a určite každý počul že sa tam da nakúpiť značkové oblecenie za pár € takze to mám aj v pláne ale ako je to potom z letiskom ? Máte niekdo skúsenosti do akej váhy treba nakupovať koľko môže mat max batožina keď pôjdeme na späť aby z tým nebol problém

dzt
13. apr 2025

@maca1984
@niekto2hy baby azda nebude mať v kufry 10 kabeliek, 10 hodiniek… 😆 možné to je- no neverím, že by to autorka dokázala

maca1984
13. apr 2025

@dzt chystá sa na nákup.
Ak to nebude 10 kabeliek/hodiniek, budú to tričká. A plus iné.

tiezjedna
13. apr 2025

@terezia98 môžeš si priviezť čo chceš, ak prešvihneš váhový limit, tak si ho doplatíš. Alebo si tam rovno kúp ešte jeden kufor a nechaj odbaviť. Tých tam vo fejkovej kvalite a lá Lojza Vitón zoženieš tiež x.

terezia98
autor
13. apr 2025

@mamina7070 to som nevedela ďakujem opýtam sa 🙂

terezia98
autor
13. apr 2025

@tiezjedna tak super ďakujem 🙂

terezia98
autor
13. apr 2025

@dzt mám v pláne úprimne 🙂 je to moja prvá dovolenka v zahraničí z mojim mužom z ktorým som 8 rokov..povedali sme si Turecko lebo každý ho veľmi chvalil aj môj kaderník :D a potom som zistila že sa tam veľmi lacno nakupuje tento tovar 🙂 mne fejky nevadia mám peniaze ale nikdy by som nedala 2 tisíc eur za značkovú kabelku no mám v plane kúpiť xxx topánok,kabelky,oblecenie,nejaké pradlo a aj peňaženky a opasky samozrejme to asi nemôžem prehnať s tým počítam

terezia98
autor
13. apr 2025

@xrcdny16 takto ..ja do Turecka nejdem kvôli nákupom ja tam idem na dovolenku to že sa tam lacno dá nakúpiť oblecenie som zistila dnes …ja tam neletim kvôli tomuto ale už keď tam idem a zistila som toto tak si aj nakúpim q využijem nepríjemne z užitočným keďže mám veľký strach z lietadla a nikdy som neletela..ja mám peniaze aby som si kúpila origo ale niesom ten typ co kupi kabelku za 2 tisíce eur keď veľa krát si viem oblecenie aj zničiť ..ja si to nekupujem aby som zo seba robila hviezdu ale páči sa mi to 🙂 každý nech utrácať peniaze za co potrebuje chce a nech nerieši za co utrácaju ostatný ..nedala som tento príspevok kvôli tomuto ale kvôli váhe batožín ale to si pozostim inde keďže tu nikdo nemá skúsenosti idem ďalej neriešim 🙂

petracandle
13. apr 2025

@terezia98 takým ako ty sa hovorí navoňaná bieda 😉

terezia98
autor
Autor odpoveď zmazal
terezia98
autor
13. apr 2025

@petracandle naozaj moja a ty mna poznáš ? 🙂 lebo trošičku si to pletieš nepoviem keby som klamala co si tam idem kúpiť a fakt bola nejaká chudera co nemá na nič peniaze a vozim sa v škodovke a každému idem tvrdiť že mám originale na sebe ale keby som chcela byt peknučká tak by som asi na rovinu nepísala co si idem do Turecka kúpiť 🙂 keby som na to nemala peniaze nedam za dovolenku 1800€ pri tejto drazobe len tak ale hlavne že mna poznáš a dobre chápeš význam toho slova 🙂

zic
13. apr 2025

@dzt ved na to sluzi cele oddelenie policie... to nie je ze okrajova zalezitost... to je seriozny problem... si myslis, ze si jedina? Ked dofrci lietadlo, mozu ist rad radom... a ano, chapem, ak mas 2 tricka po 10 eur a 2 plavky za 20, tak asi na to kaslu... ale viacero kabeliek - to si mozu zmlsnut...

maca1984
13. apr 2025

@terezia98 terezka, ak nemáš na kabelku za 2 k, nikto ťa snáď za to neodsudzuje.
Potrebuješ si ten fejk kúpiť tam za 150 ? Napr.
Chce sa ti riskovať ?
Fakt ti to stojí za to ?

katka708
13. apr 2025

Ak to chceš ozaj chvíľu nosiť, nekupuj to vonku na ulici v stánkoch, to je úplne najnižšia trieda kvality. Ešte kabelky a peňaženky sa dajú nájsť v ok kvalite ale na oblecko pozri lepšie vypadajuce butiky a obchodné domy. Treba tvrdo zjednavat cenu ale takto kúpené svetriky vydržali viac ako 3 opratia.
Neodporúčam kupovať Philip Plein , burrbery, dior, ...
Vypadaju gycovo a nik neuveri ze si dala za tricko 600€
Inak majú baby pravdu, moc sa tie fejky už neoplatia. TH svetrík si viem originál v zľave kúpiť za 40€ a v Turecku som tu lepšiu kvalitu pod 17€ nezohnala a aj tak to bolo cítiť fejkom.
Ja sa tam zameriavam na lekárne a kozmetiku. A ich turecké oblečenie.

Na nákupy sa oplatí ísť do Istanbulu. Chlap zoženie super oblek trojkombinácia za 100€ a ešte mu ho na mieru upravia. Kosele a zimne kavaty za babku...Trendyol a U.S.Polo Assn sú tam v top cenách . Synovi som na 3 sezóny nakúpila. A ešte baklava v brutálnej kvalite 🫣😁

terezia98
autor
13. apr 2025

@katka708 ja tam naozaj nejdem kvôli nákupom ale je to moja prvá dovolenka lietadlom v zahraničí s mojim mužom toto som sa dozvedela dnes tak som sa potešila že super niečo aj pre mna zasa LV značka a Dior sa mi nepáčia 🙂 nebudem kupovať gice ale niečo co fakt vynosim okuliare,opasok nejaké tenisky možno 5 kabeliek ktoré stále nosím keď chodím na nákup už som si takto ponizila x značkových a to mi je potom ľúto takze v niečom to Turecko aspoň využijem 🙂

maca1984
13. apr 2025

@terezia98 prepáč, ale odporuješ si už.
Na dovolenku v prvom rade ideš si tú dovolenku človek užiť.

A nie že tam s prázdnym kufrom a nazad narvaný fejkami.
Vieš, že toto si vedia skontrolovať ?
Že kufor mal v odletovej destinácii 1,5 kg ( napr), a nazad bude mať 23 kg ?

katka708
13. apr 2025

@terezia98 tak to sa tam vyšantiš. Prvý večer v meste budeš v šoku ak si tam prvý krat. 🤣

terezia98
autor
13. apr 2025

@katka708 baklavu budem mat každých 7 dni zadarmo na hoteli tak vyskúšam originál som zvedavá zatiaľ som to mala len raz z lidlu inak som pozerala že sa tam dá za pár eur kúpiť aj trička bavlnené tak uvidím co tam nájdem

terezia98
autor
13. apr 2025

@katka708 ešte som v Turecku naozaj nebola ani nikde takto v zahraničí len Slovensko Česko Poľsko Rakúsko

maca1984
13. apr 2025

Ty si stratený prípad.
Good luck

terezia98
autor
13. apr 2025

@maca1984 tak si tam nabalím nejaké staré hadre ktoré potom vyhodim no však to je jedno 🙂 pochybujem že by toto nejako extra riešili koľko ľudí chodí do zahraničia za rodinou a chodia od rodiny nabalený domov a poznám xxx ľudí aj rodičov frajerky môjho brata co takto boli v Turecku a nakúpili si tam oblecenie a boty a nikdo nič takze to ja si ešte vymyslím ako to urobím pozistim si a viem čomu sa mám vyvarovať čomu nie 🙂

terezia98
autor
13. apr 2025

@maca1984 tak som to je moja osobná vec ja som sa tu pýtala úplne na niečo iné a ty točíš celu dobu o niecom inom snáď je to moja osobná vec tak ty ďakujem za tvoje rady a ďalej si to poriesim podľa seba nemusíš sa báť 🙂 pekný večer

maca1984
13. apr 2025

@terezia98 no tak keď poznáš , to je predsa záruka, že tebe nikto nič nemôže, že ?

maca1984
13. apr 2025

@terezia98 nepotrebujem tvoje poďakovanie.
Uži si svoje fejky, ak ich prenesieš

terezia98
autor
13. apr 2025

@maca1984 ďakujem užijem ahoj 🙂

terina25
13. apr 2025

Neviem,co tu kazdy riesi fejky. Ved nech si kupi,ak chce.
Ja idem do turecka 3x,ale ani raz som si nekupila oblecenie. Ja tam toho strasne vela,ale popravde, nic sa mi nepacilo. Vsade dookola to iste. Ja som si akurat kupila kabelky(3 ks,z toho 2 som dala rodine). No najviac co nakupujem su lieky a kozmetika.

ktobytobolpovedal
13. apr 2025

Nechcem rypat, ale raz pises, ze si sa len dnesdozvedela, ze sa tam da lacno nakupit oblecenie a potom pises, ze poznas x ludi, ktori takto v Turecku nakupuju 🤷‍♀️
To len tak pomimo no…ale tak mozno som tomu ja zle porozumela…

katka708
13. apr 2025

@maca1984 podľa mňa každý kto ide prvý krát do takéhoto zahraničia pocíti ten nákupný ošiaľ. Ďalšie roky ju to prejde ale prvý krát je prvý krát. Zažila som to aj ja, aj kamošky, aj moja mama, kolega z práce.... a to nemáme IQ hupacieho kona

maca1984
13. apr 2025

@terina25 nevieš čo tu každý rieši fejky ?
Fakt ?
Asi prečo ?
No skús ešte raz čítať, a s porozumením.

maca1984
13. apr 2025

@ktobytobolpovedal to predsa teraz zistila , samozrejme.
Len sa ich nestihla spýtať, ako,čo.
To sú také ozembuchy až to bolí

maca1984
13. apr 2025

@katka708 ja nikde nepíšem ( nikdy by som to neurobila ), že ľudia čo idú prvý raz do zahraničia majú iq húpacieho koňa.
Ale ak žiada rady, a nakoniec to ignoruje...