icon

Nákupy v Turecku

terezia98
13. apr 2025

Ahojte n další mesiac idem na dovolenku do Turecka a určite každý počul že sa tam da nakúpiť značkové oblecenie za pár € takze to mám aj v pláne ale ako je to potom z letiskom ? Máte niekdo skúsenosti do akej váhy treba nakupovať koľko môže mat max batožina keď pôjdeme na späť aby z tým nebol problém

mamina7070
13. apr 2025

@terezia98 pozri hmotnost kufra mas stanovenu v ramci podmienok zajazdu kedze si to kupovala cez cestovku to si najprv neuviedla, tak sa dozvies ked si precitas kolko kg mozes previest a to je odpoved na tvoju otazku, stastnu dovolenku a prijemne nakupy

katka708
13. apr 2025

@maca1984 ja viem ze si to netvrdila. Len som chcela vyjadriť ze takéto nakupovanie fejkov vie prvý krát "chytit" za srdce aj VŠ vzdelaných ľudí .

terezia98
autor
13. apr 2025

@ktobytobolpovedal zle som sa vyjadrila ja som dnes zistila podľa videí na tiktoku že sa tam dá aj niečo take kúpiť keď som si chcela pozrieť to mesto kam ideme a niečo si pokukat bolo tam dosť takých videí ja som minuli rok počula že má môj brat tenisky Nike fejkove vyzerali ako origo že proste to dostal od rodičov jeho frajerky že mu to kupili ich rodičia dobre to sa dá dnes kúpiť asi všade ale proste som nevedela že tam sú na každom roku takéto stánky a obchodíky kde majú asi všetky možné značky a za pár euro čiže dnes som si to vlastne takto všetko zistila

terezia98
autor
13. apr 2025

@mamina7070 áno pozerala som nejaké videa na yt a vlastne aj v obchodných podmienkach od cestovky tam mám napísané že všetky potrebné info sa dozviem 7 dni pred odletom emailovu formou no Dočítala som sa na fb aj na tomto portály že ľudia tam tak bežne chodia aj z prazdnim kufrom a odchádzajú s plným alebo odchádzajú k zo 4 kuframi že tam to nikdo nerieši pretože je tam veľký zhon a niečo take neriešila dávali tam ľudia reálne skúsenosti proste stačí odtrhnúť štítky ale nikomu sa nestalo že by to niekdo riesil takze som si o tom už niečo naštudovala

terezia98
autor
13. apr 2025

@katka708 áno je to tak..keď sa v českej republike otváral ACTION nový obchod po celej republike a na Slovenku nebol bola som z toho hotová myslím si že veľa ľudí to tak má čím viac tam človek chodí tým menej kupuje a ja nemám určite v pláne kvôli tomuto navštevovať Turecko xxxx do roka proste tam idem teraz neviem ako dám lietadlo ako to celé budem znášať ale to si proste kúpim na pamiatku 🙂 moja prvá dovolenka v živote v zahraničí inak z toho niesom tak paf človek si vie fejky objednať aj z aliexpress a podobnych eshopov takze je toho veľa

terezia98
autor
13. apr 2025

@maca1984 tak ako si ty ignorovala všetky moje komentáre 🙂 ja som sa pýtala na váhu zavazadiel a ty tu píšeš o fejkoch a kontrole 🤷🏼‍♀️ na to som sa nepytala ale ok …ja už to neriešim ja som si o tom stihla niečo prečítať od ľudí a neboj sa nikdo toto nekontroluje každý na to kašle takze ja som v klude

zorienka28
13. apr 2025

@terezia98 Je ti jasne, ze ked pojdes domov s plnym kufrom kabeliek, opaskov a hodiniek, tak ti to na letisku pekne zoberu, a este budes rada, ak sa nedostanes do vacsich problemov. Co myslis, ze colnici v Turecku ani vo sne nerataju s tym, ze sa nachadzaju v svetovom epicentre priemyslu s fejkmi?

tiezjedna
13. apr 2025

@zorienka28 zbytočne ju nestresuj. Na nákupnú turistiku sú Turci zvyknutí a vôbec ju neriešia. Rovnako ako naši. To by museli mať všetky spoje tak 300 hodinové meškanie tam aj späť...

terezia98
autor
13. apr 2025

@zorienka28 to sa určite nestane nemusíš sa báť 🙂

terezia98
autor
13. apr 2025

@tiezjedna presne tak 🙂 mna tým nestresuje ja som čítala reálne skúsenosti ľudí ktorý pravidelne chodia do Turecka aj kvôli takýmto nákupom a nikdy ich nikdo nekontroloval a už keď tak to neriešili proste tam oni na to nemajú čas ani priestor aby v tom zhone každého kontrolovali

tiezjedna
13. apr 2025

@terezia98 ono to nie je o čase ani priestore. Oni vedia, čo sa tam deje. Proste ich to v bežnom turizme nezaujíma. Keď si objednáš kontajner s fejkami, tak potom možno budeš na radare.

petracandle
14. apr 2025

@terezia98 mám pocit, že si nepochopila to príslovie 😉

mamina7070
14. apr 2025

@terezia98 pozri mne toto nemusis vypisovat, pytala si sa na hmotnost kufra to sa dozvies od cestovky a co sa tyka nakupov som ti pisala vlastnu skusenost ze v turistickych strediskach kupis predrazene fejky v mozernej kvalite za vysiu cenu ako v pandorfe, ktory mas z BA kusok
ako s touto informaciou nalozis je na tebe uz mi nepos

oliverceky
14. apr 2025

@terezia98 váha je podľa leteckej spoločnosti, 20- 23 kg na osobu + príručná.
S kým letíte?

lenkakravcova
14. apr 2025

@terezia98 ešte čo si daj pozor okrem hmotnosti je približne hodnota veci, ktoré si necháš s visačkou (a sú bez značky). Myslím že okolo 470€ bola naposledy. Bez značky, napr tá baklava zabalená, nejaké topánky bez loga alebo iné veci komplet nové môžeš prenášať aj s blockami. Nie je s tým problém.

terina25
14. apr 2025

@maca1984 je to kazdeho osobna vec co nakupuje

slavomira236
14. apr 2025

@terezia98 ja tiez idem do turecka ale nechystam sa kupovat nic. Len magnetku kedze som tam este nebola a mozno nejake slnecne okuliare. A nejaku prkotinku detom. Leti smatrwings asi to ma 23 kg na osobu sa mi mari. Ja idem s detmi dvoma aberieme len jeden stredny kufir a jeden maly kufor..tak berieme vsade kedze id sama s dvoma detmi neplanujem sa ovesat troma kuframi velkymi do podpalubia a este troma prirucnymi mam len 2 ruky..

evka64
15. apr 2025

@terezia98 no tie "znackove" veci su handry, nehodne ani 5e....su ano aj kvalitnejsie veci ale neoplatia sa, su to stale fejky...chodime do turecka z nijdy som tam nic z oblecenia nekupila, jedine detom futbalove dresy

terezia98
autor
15. apr 2025

@evka64 tak si nekúpila veď to je tvoja osobná vec 🙂 pride mi že tam majú oblecenie kvalitnejšie ako mi tu 🙂 bavlnené kúsky za lacno a opasky a kabelky z pravej kože …nebavim sa len o fejkoch a aj tie fejky majú rovnaku kvalitu ako topánky z daichmanu môj brat má odtiaľ fejkove jordan tenisky a nosí ich už rok 🤷🏼‍♀️ ja sama uznám za vhodne či sa to oplatí alebo neoplatí kupovať ale je to moja prvá dovolenka v zahraničí a užijem si ju podľa seba nie podľa cudzích ľudí co si mám a nemám kúpiť

terezia98
autor
15. apr 2025

@slavomira236 veď každý si môže zobrať batožín koľko chce ja si možno zoberiem nejaký môj starý kufor a potom ho vyhodim a kúpim si tam nový alebo si zoberiem len tašku k sebe uvidím mám na to ešte cely mesiac 🙂 ja si idem užiť dovolenku naplno uvidím koľko kufrov potiahnem domov 🙂

evka64
15. apr 2025

@terezia98 vsak v poriadku, kup si ked si myslis ze sa to oplati...ja som vyjadrila len svoj nazor na ich tovar.

muchotrafka298
16. apr 2025

Ja sledujem jednu nemecku youtuberku a ta sa vobec netaji tym, ze tam chodi kupovat fake veci. Ale ina kupuje drahe kozene fake veci, ze kabelku Dior napriklad za 400 EUR a to strasna sprostost. Lebo tie dobre urobene veci stoja tolko, ze tu si kupis za to pekne veci. Nemyslim drahe kabelky, ale napriklad oblecenie.

michaela002
16. apr 2025

Aj ja idem prvýkrát na dovolenku a zvolili sme Turecko a teším sa na more a aj nákupy proste na všetko idem si to tam užiť😊 a nakupim toho veľa určite kúpim si aj fejky 😂🙃 moja vec

sono2
16. apr 2025

@maca1984 co môže nastať? Že jej otvoria kufor, v ktorom ma klasické oblečenie? Nemyslíš vážne

sono2
16. apr 2025

@terezia98 určite nakúpiš pekne veci, neni to ale za pár e. Ja si klasicky kupujem rifle, muž si posledne kúpil bundu tomy, mikiny, atd, Turecko malo vždy kvalitný tovar. Normálne das do kufra, nikto ti ho nebude otvárať, to by sa celé leto naotvarali policajti kufrov, veď to je nereálne

muchotrafka298
16. apr 2025

@sono2 jedna vec je mat oblecenie bez nejakych visaciek, obalov a pod. a druha vec je mat fake veci uplne nove. Lebo ty mozes byt podrobena colnej kontrole, co mas v kufri. A "pasovanie" fejkov je trestne, pokial to robis vo vacsom mnozstve. Ze mas v kufri dajme tomu 20 triciek, rozne velkosti, znacky, 10 kratasov, 8 kabeliek. Ja som zazila colnu kontrolu, namatkovu pri ceste z Dominikanskej republiky v Nemecku aj z Kuby.

rea999
16. apr 2025

My sme boli pred mesiacom išli sme s jedným kufrom a domov sme šli s dvoma. Ja nie som na značky zaťažená kvalita bola dobrá a cena ešte lepšia. Za pár eur odetá celá rodina. Detská tepláková súprava 6 eur... no Nekúp to... My sme spokojný boli

sono2
16. apr 2025

@muchotrafka298 nikto ju nezastavi. Načo by jej bolo 8 kabeliek. Jasne z DR kontroly, skôr by som povedala, že cielene. Oni tie veci v kufroch vidia. Samozrejme sa pašuju cigary

nenne27
16. apr 2025

@rea999 praveze nie si zatazena na znacky.keby si bola, kupovala by si znacky :D

rea999
16. apr 2025

@nenne27 mne je to jedno ak je to dobrá kvalita a cena