Pánska víkendová chata
Ahojte baby. Mám problém/dilemu. Dnes mi muž oznámil, že chcú ísť pánska partia v decembri na chatu. Je to akcia kam chodil dlhé roky so starou partiou. Hrávajú tam jednu kartovú hru - Magic a pijú celý víkend. Pár krát som tam bola aj ja, keď sme spolu začínali, chodila tam vtedy ešte jedna baba, aktuálne chodia chalani opäť sami. Muž tam odkedy sme spolu na celý víkend sám nebol, najskôr začal kovid, potom mu zistili rakovinu. Vtedy šiel len v sobotu na otočku na 4-5 hodín zahrať karty a potom domov. Teraz chce ísť na celý víkend a nezvládam to. Vec sa má tak, že manžel má 62 kíl a pije 1:1 s chlapmi, ktorí majú 90-100 kíl a teda sa dožerie ako prvý. Potom nevie kde je sever a po takejto akcii je 3 dni nepoužiteľný. Neznášam pohľad naňho, keď je opitý a on to vie. Takéhoto som ho zažila na začiatku vzťahu 2-3 krát, vždy na tejto akcii, inak cez rok veľa nepije, ani víno si nechce raz za mesiac k telke dať. Bojím sa a mám stres z toho, že by tam mal ísť a spije sa. Tvrdí mi že nie, že nebude veľa piť a nemám dôvod mu neveriť. Sám by to už dobrovoľne nespravil, ale keď doňho tlačia poháriky, nevie povedať nie :( Minule bol na firemnej akcii, kde si dal 3 pivá, dva pol deci a už vyzeral dosť opito, ale tvrdil, že je v pohode a potom pil ešte niečo málo navyše. Som zúfalá a neviem čo mám robiť. Som ja tá hysterka? Ešte k tomu by som mala mať v tom dátume po KETe a bojím sa, že ak sa budem kvôli chate stresovať celý víkend a vyrevúvať tu, keď on doma nebude, tak to nevyjde :( som jediná, komu vadí, keď ma ísť muž na takúto akciu? Nemyslím si, že sú to akcie, na aké by mali ženatí muži chodiť...
Ja osobne by som manželovi, môjmu manželovi nezakazovala nič. No viem aký je a on vie kde má hranicu. Tvoj evidentne nevie ,tak s ním hod reč. O tom ako ťa to stresuje a ako sa bojíš hlavne oňho . To nie je zakazovanie to je komunikácia. Oni tí chlapi si niekedy niečo dokazujú a potom ale tí ostatní nevidia ako sa z toho líže a čo to teba stojí.
@janka0215 super viem ze tu nieco napises od srdca a zeny Ta ukamenuju a znechutia este viac,ma ist hud s tebou alebo nikam na noc ,nepoviem cez den nexh ide co ho bavi,zasportovat,s kamosmi ale nie flakat sa po nociach,ja som stastna za mojho muza on ked vymysli nieco vylet len so mnou a detmi atd.predtym som mala presne takeho co len vymyslal a veru ma aj podviedol,nehovorim ze vsetci to robia ale no vdaka bohu za mojho druha,muza❤️❤️❤️
@janka0215 no jednoduche to s tebou mat nebude. Nevidim jediny dovod, preco by nemohol na tu chatu ist.
Ci bude chlastat je na nom, ma svoj rozum. Ty by si tomu nezabranila,ani keby si tam bola s nim.
A ano je bezne, ze chlap ide na pansku jazdu a zena na babsku aj na cely tyzden.
Aj bezne do divadla idem s kamoskami a on na koncert, ktory mna nebere.
Ani na chatu kde chlapi hraju nejaku hru by som nesla.
Kup si dobroty, a cely vikend pozeraj dobre filmy.
Snažila som si to predstaviť u nás doma, keďže neznášam pohľad na opitého človeka.... mamičku by som mu nerobila, to nemá význam, je dospelý, vie čo môže, vie čo nie, čiže manželovi nezakazujem. Ale nebola by som s človekom, ktorý vie, že mal rakovinu a pije, ani s človekom, ktorému je jedno, že budeš po KET a budeš sa trápiť lebo je niekde inde namiesto toho bol tebe oporou... Toto by bolo pre mňa neakceptovateľné
Pustila chatu a pustam manzela. Jedina podmienka - musi prist triezvy. A dokonca prisiel skor ako som myslela a triezvy. Ano bolo vidiet preflamovanu noc.
Pozri radsej 1 krat rocne tri dni ako opity trikrat do tyzdna cely rok... aj chlapi musia vypustit paru zabavit sa po svojom... a ked mal taky narocny rok tak o to viac...
Ja som napriklad svojmu letenky do thajska zhanala aby mohol ist na tri tyzdne s kamaratmi. Skoda ze to potom zastavila corona 4 dni pred odletom. Ale brala som to od zaciatku tak je to nieco co velmi chce inak je to manzel ktory je vecer doma a nechodi po krcmach a mozem mu doverovat tak preco ho nepustit aby sa odreagoval a necerpal nove sily.
To, že je ženatý neznamená, že nesmie mať spoločenský život a bude s tebou zavretý do konca života. Je to slobodný, dospelý muž. Hádam si nepotrebuje pýtať dovolenie od manželky na víkend s priateľmi. Nemáš v ňom dôveru. Také vztahy nie sú šťastné a nevydržia dlho. Treba sa zaprieť a dôverovať človeku, ktoré si si vzala.
Ja by som môjmu ešte aj pobalila a pápá, užívaj si ... On by reagoval rovnako, keby sa to týkalo mňa..
Mimochodom - púšťajú sa pesničky, púšťajú sa zvieratá na slobodu....ale slovné spojenie "pustili by ste muža" je zlé.
V zdravom vzťahu sú si ľudia rovní, všetko je o dohode.
Nie o povolení reťaze.
Ja napr žasnem ako 95perc. komentárov je pozitívne naladených voči alkoholu.. ani sa nedivím že Slovensko šliape na prvenstvo v priečke- problémy s alkoholom.. to fakt nikto nerieši, že alkohol je jed, z ktorého sa telo spamätáva dlhšie ako "z opice"? Že naozaj preukázateľne škodí? To sa fakt nedá inak vypustiť para ako alkoholom? Potom sa nečudujme, ....
@mamickalisticka konkrétne ja rozhodne nie som voči tomuto pozitívne naladená.
Ale viem, že zákazmi nič autorka nedosiahne.
A pokiaľ niekto raz do roka konzumáciu preženie, nerobím z toho vedu.
Absolútne bez problémov by som ho pustila a ja by som ten víkend využila pre seba 😅 jemu bude zle, keď raz za čas ide môj manžel tak si z neho ešte robím srandu 😊 preboha je dospelý a svojprávny...
akože nerozumiem, prečo sa niektoré navážate do tých, čo tu napíšu niečo iné ako by ste to videli vy, nepíšu predsa vám ale autorke, verím, že mladé čo zjedli všetku múdrosť sveta a v zivote ešte prd zažili
@janka0215 haloo tvoj muz ma rakovinu a zije, nie je po smrti. a uz vobec by som sa ta nepytal na povolenie, divny vztah mate
@mamickalisticka my nemozeme za to ze ty mas skusenosti s ludmi ktori sa nevedia kontrolovat a su z nich alkoholici, ako sa hovori podla seba sudim teba. ty hovoris auta su nebezpecne prestanme jazdit, neplavajme vo vode lebo sa mozme utopit, radsej ani nevyjdime na ulicu, co ked si vyvrtneme clenok..
@hayabusa1337 nikde nezakazujem, rob si čo chceš, len je to zaujímavé čítať, ako sa ožieranie berie ako vypustenie pary.. no okej 😅 tak vypúšťajte

@atinkaa citat s porozumenim viem. A este som sa na skole ucila aj take, ze rozbor textu a co tym autor myslel. Ale v podstate mi je to srdecne jedno, ako sa autorka zariadi, tak to bude mat.