icon

Počas dovolenky synovi skončí platnosť pasu

18. júl 2025

Ahojte, v utorok ideme na dovolenku do Chorvátska,malemu vyprší pas v strede dovolenky a nový občiansky ešte nedošiel....čo teraz šli by ste.aj tak? Dnes bol mesiac a sms niekde.ze.je hotový.

weleda123
18. júl 2025

Bez dokladu by som nešla. Ani peniaze za dovolenku by mi nestáli za ten risk, že mi niekde na colnici vezmú dieťa, kým overia jeho totožnosť.

kvietok1233
18. júl 2025

V pondelok by som išla na políciu a vybavila doklad so dvoch dní buď pás alebo občiansky. Mohli ste ísť už dnes

berenika39
18. júl 2025
@anonym_autor

@tahomi ty by si nešla.ak.vsetko zaplatené a občiansky tu už mal byť.

@anonym_autor Kdokoliv cestuje bez platného dokladu porušuje zákon, to zaprvé. Za druhé - následky případného problému budeš řešit jak? Abolutně nepřípustné se vydat za hranice a vědět, že dítěti neplatí pas při návratu. Stačí ťukanec autem, ani za to nebude moci vy, a budete řešit fakt velký problém. Nesnaž se to nějak obejít, ne, nejde to.

malinovka333
18. júl 2025
@anonym_autor

@pribinak tak.ale.ja.doklad budem.mat len akurát stary

@anonym_autor stary je neplatny,tak isto aj tvoj obciansky ak je po splatnosti je neplatny,to ako keby si ho ani nemala. A mala si si skontroovat pas skor alebl dat skor vybavit obciansky.napr na zaciatku roka a nie zasa na poslednu chvilu.toto sa kontroluje skor.

lulu0123
18. júl 2025

V pondelok chodte spytat sa na policiu.Uz sa stalo aj take,ze im nefungovali sms a doklady boli hotove.Kazdopadne ste to mali riesit v priebehu tyzdna.Oni to vedia urgovat v takejto situacii a na druhy den by ste doklad mali.

marcellka32
18. júl 2025

Si veľmi akoby som to slušne povedala: naivná....
Riskujes, že neprejde kontrolou? Nedochádza ti to?inak dnes na hraniciach všetky autá kontrolovali, sú dni kedy majú príkaz všetkych doradu kontrolovat, toto riskujes? Nemám slov....

ibatanecnica
18. júl 2025
@januska12323

@anonym_autor s deckom by som bez platného dokladu nešla ani do Ostrihomu. Keď to ľudia robia a neznamená, že je to správne a môžeš aj ty.

@januska12323 presne
Ja zasnem ako lahkovazne ludia pristupuju k urcitym veciam. Stat sa moze hocico. Na co su zakony ked sa na ne kasle . Bordel vsade. Aked sa nieco zomelie budu vyplakavat. Totalna nezodpovednost.

ukulela
18. júl 2025

dnes bolo 30 dni? ty si davas az 1 den rezervu na doklad? ked cez sezonu maju vzdy naval? mala si investovat o par € viac a vybavit v skratenej lehote, nie takto na knap .... mojmu konci pas teraz, vybavovala som minuly mesiac pas aj obcianku a sms prisla na posledny den. ja som mala ale rezervu dostatocnu...
a na otazku - nie, bez platneho dokladu by som nesla. na tvojom mieste by som vec riesila vcera, resp dnes. takto len dufaj, ze v pondelok doklad bude. ja by som posunula odjazd a cakala na doklad.

minutka
18. júl 2025

Ano, isla by som

lizatko1009
18. júl 2025

nechce sa mi verit, ze takí ludia existujú, nesla by som bez dokladu ani do Kitsse na nakup, to co je za zmýšľanie? nekupila by som dovolenku pokial nemam platne doklady v ruke a ak chcem ist, priplatim za zrýchlený termin dodania dokladu. cestovne poistenie v zahranici vôbec mate? ci len skusate, co to vsetko znesie? fakt, sirak dole...

chlebikova
18. júl 2025

@anonym_autor Mne tiez takto neprisla SMS po viac ako mesiaci. Nakoniec som zistila, ze uz to maju pripravene na prevzatie, ale nejako ma asi zabudli informovat. Mozes si to pozriet na tejto stranke: https://www.minv.sk/?stav-spracovania-dokladov

asocial
19. júl 2025
@anonym_autor

@mondolina čítaj s porozumením co som sa bavila vyššie...

@anonym_autor ja v zásade dodržiavam všetky predpisy a zákony, ale.. zas ... Ide o EU, ms papier z polície, že si žiadala o nový OP, máš aj zdravotnú kartičku a sme ľudia... A máš aj starý pas. Reálne tie kontroly vyzerajú tak, že ti len pokrývajú, že máš ísť, občianskymi mávame všetci, ale nik ich hĺbkovo nepozerá....Samozrejme, môže sa stať, ale nemyslím si, že by ti niekto robil problém.

utte
19. júl 2025

@anonym_autor krásna ukážka mentality "keď ma nechytia, tak som vlastne nič neporušil....." Žasnem, že dospelý človek vôbec kladie také otázky a čaká na odobrenie na sociálnej sieti. Čo ty vlastne učíš svoje deti a akým príkladom im ideš? A najlepší je argument, že to máte zaplatené.....

autor
19. júl 2025
@marcellka32

Si veľmi akoby som to slušne povedala: naivná....
Riskujes, že neprejde kontrolou? Nedochádza ti to?inak dnes na hraniciach všetky autá kontrolovali, sú dni kedy majú príkaz všetkych doradu kontrolovat, toto riskujes? Nemám slov....

@marcellka32 na akých hraniciach?

pininka1
19. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nie je to pravda ze vôbec nekontroluju, sporadicky kontrolujú a určite by mi za to nestalo ísť len tak. Stačí ze nedajbože do vás niekto buchne s autom, alebo bude mať akýkoľvek úraz a pod a už bude problém a zbytočný. Kolegyňa mala tiež ten problém ze im neprišiel pas, volala tam, ze cestujú vtedy a vtedy a oni to urgovali a prišiel. Neplatný doklad je akoby žiaden doklad, mne na letisku povedala colnicka že dobre ze ho nemám so sebou, že mám len občiansky, lebo keby mi našli neplatný pas pri nejakej kontrole, mala by som problém.

natalka13
19. júl 2025

Ved si rozhodnuta ist, tak k comu toto vlakno?
Prinajhorsom zaplatis pokutu a zdrzis sa vysetrovanim.

marca12
19. júl 2025
@anonym_autor

@moonlight1210 akého colníkov prosím ťa? Sme v sengheme

@anonym_autor tak naco sa potom pytas,ked kazdeho vysmejes,kto ti napise pravdu. V pondelok urguj na dokladoch,chod tam osobne hned rano alebo tam volaj. A ked mas taketo odpovede,tak kasli na to a chod to risknut. Nemusi ta chytit kontrola,ale co ak ty budes ten zakon schvalnosti,ked akurat vas budu kontrolovat. Nikdy nevies,co sa udeje a aka nahoda sa stane. Bud to risknes alebo si das tu namahu a budes urgovat. Po urgencii zvyknu na druhy den mat doklad.

natalka13
19. júl 2025

Tu je inak jasny priklad toho, preco rozosielaju op bez fotky vsetkym detom, aj tym, co uz maju ten s fotkou.

vevesh
19. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor do niektorych eu krajin vies ist s aj do roka neplatnym pasom a obcianskym. ALE zavisi to od krajiny a tvojho pasu. Ako slovenka do chorvatska, ak ta niekto chyti, otoci ta na pate. Minule mi skumal madarsky colnik 10 minut pas, lebo sa mu nepacilo, ze sme boli v grecku cez madarsko🙄🙄🙄🙄takze sa nespoliehaj na ziadne kontroly a ze to len tak prebehnu. Keby som bola na tvojom mieste, dala by som vystavit 72hodinovy pas a v klude vyzdvihla obcianku az po dovolenke. Ale tak to som ja....

janai1
19. júl 2025
@natalka13

Tu je inak jasny priklad toho, preco rozosielaju op bez fotky vsetkym detom, aj tym, co uz maju ten s fotkou.

@natalka13 no to by ma zaujímalo ze prečo?

annm81
19. júl 2025
@asocial

@anonym_autor ja v zásade dodržiavam všetky predpisy a zákony, ale.. zas ... Ide o EU, ms papier z polície, že si žiadala o nový OP, máš aj zdravotnú kartičku a sme ľudia... A máš aj starý pas. Reálne tie kontroly vyzerajú tak, že ti len pokrývajú, že máš ísť, občianskymi mávame všetci, ale nik ich hĺbkovo nepozerá....Samozrejme, môže sa stať, ale nemyslím si, že by ti niekto robil problém.

@asocial tak to, že sa kontroluje len pro forma, vôbec nie je pravda. Často jazdím napr. nočným vlakom, kde colníci kontrolujú takmer vždy a sú bez milosti schopní uprostred noci zobudiť malé dieťa zavŕtané v perine, aby si overili, že vyzerá ako na pasovej fotke. Viackrát keď sme šli autom, si colníci brali pas k svojmu autu na nejakú podrobnejšiu kontrolu. A to všetko v rámci schengenu so slovenskými pasmi.

autor
19. júl 2025
@marca12

@anonym_autor tak naco sa potom pytas,ked kazdeho vysmejes,kto ti napise pravdu. V pondelok urguj na dokladoch,chod tam osobne hned rano alebo tam volaj. A ked mas taketo odpovede,tak kasli na to a chod to risknut. Nemusi ta chytit kontrola,ale co ak ty budes ten zakon schvalnosti,ked akurat vas budu kontrolovat. Nikdy nevies,co sa udeje a aka nahoda sa stane. Bud to risknes alebo si das tu namahu a budes urgovat. Po urgencii zvyknu na druhy den mat doklad.

@marca12 koho som vysmiala?

veronikaszabova
19. júl 2025

Inak nam sa viackrat stalo, ze ked sme mali namatkovu kontrolu na colnici, tak my dospelaci sme im boli ukradnuti a vyslovene kontrolovali deti

autor
19. júl 2025
@vevesh

@anonym_autor do niektorych eu krajin vies ist s aj do roka neplatnym pasom a obcianskym. ALE zavisi to od krajiny a tvojho pasu. Ako slovenka do chorvatska, ak ta niekto chyti, otoci ta na pate. Minule mi skumal madarsky colnik 10 minut pas, lebo sa mu nepacilo, ze sme boli v grecku cez madarsko🙄🙄🙄🙄takze sa nespoliehaj na ziadne kontroly a ze to len tak prebehnu. Keby som bola na tvojom mieste, dala by som vystavit 72hodinovy pas a v klude vyzdvihla obcianku az po dovolenke. Ale tak to som ja....

@vevesh aj to je možnosť pondelok tam.idem

natalka13
19. júl 2025
@janai1

@natalka13 no to by ma zaujímalo ze prečo?

@janai1 co preco?

jana_eyre_2
19. júl 2025

Veď chod, vyskúšaš.. ale zvyknú kontrolovať Maďari ak idete cez Maďarsko a aj slovinci ak idete cez Rakúsko.. minule zastavili inak aj v Rakúsku milo pôsobiacu rodinu s deťmi na rakúskoslovenskych hraniciach keď sme šli okolo.. čiže vôbec to nie je nič výnimočné a nemusíš ani pôsobiť podozrivo aby zrovna teba zastavili.. aj tak si rozhodnutá ísť, tak choď.. rizika vieš ty si to už musíš zvážiť..

anonym_011c76
19. júl 2025
@moonlight1210

@anonym_autor “ akého colníkov prosím ťa? Sme v sengheme”
Aby si napriek tomu neostala prekvapena. Staci, ze maju vyhalsenu nejaku raziu a kontroluju auto po aute. Hoci len formalne.

Chod urgovat novy doklad, alebo teda si ho daj poslat.
Alebo si tu dovolenku este premyslite.

@moonlight1210 presne, aj nás kontrolovali auto po aute, aj kufre sme otvárali, či niekoho hľadali, netuším

zuzka148
19. júl 2025

@anonym_autor pasy budeš potrebovať aj pri ubytovaní. Teda naše tak brali na registráciu turistov (neviem správny výraz)

veronikaszabova
19. júl 2025
@zuzka148

@anonym_autor pasy budeš potrebovať aj pri ubytovaní. Teda naše tak brali na registráciu turistov (neviem správny výraz)

@zuzka148 asi na pobytovu daň myslis 🙂

zuzka148
19. júl 2025
@veronikaszabova

@zuzka148 asi na pobytovu daň myslis 🙂

@veronikaszabova ďakujem 🙂