Prvýkrát lietadlom na dovolenku
Prosím vás ako je to s cestovnou agentúrou ideme prvý krát na dovolenku,dnes som volala do cestovky koli sedenie v lietadle ideme 2dospely +2deti poprosila som ju nech nám dajú všetkých spolu vedľa seba ta s cestovky že to musím povedať keď budeme na letisku ,keď budeme dávať batožinu,nie je to sprostosť, ved oni nám všetko zaobstarajte aj letenky neviem či bola toto dobrá voľba ísť cez cestovku ďakujem za odpoved
Ďakujem každému za radu,
@michaela025 v kazdom pripade ti pridu domov pokyny z cestovky a tam budes mat napisane aky dlhy cas pred odletom mas byt na letisku, v kazdom pripade pocitaj s tymi dvomi hodinami, keby si kazdy povedal, ze naco pojdem tak skoro tak lietadlo bud odleti bez neho alebo bude mat meskanie. my mame odlet 11:50 cez pracovny den, takze vieme ze pred deviatou rano musime vypadnut z domu a to mame letisko 50km od domu co je v lepsom pripade nejakych 35min jazda. a na to ze si doteraz letisko videla len v tv by som si urcite dala vacsi casovy limit aby si sa vedela zorientovat a vybavit vsetko co bude treba kym nasadnes do lietadla.
Tak ja si pamatam, keď som šla s rodicmi na dovolenku (už som bola ale dospela ) dostala som miesto na opacnom konci lietadla ako oni. Cez cestovku to bolo. Ale teraz som často lietala s dcerou, normalna linka, sedadla som si nekupovala a vždy sme boli spolu.
@simonah73 určite máš pravdu radšej aj o 3hodiny skôr ako potom sa tam vypitovať a behať hore dole
Ja už si robím aj srandu ,že budeme ako film Sám doma...
Mi ani od šťastia nezaspíme ,že ideme po 20rokov konečne niekam na dovolenku
@michaela025 nie naspäť dostanete iné
@michaela025 my ideme tiež prvý krát letecky , letí nám to ráno o pol šiestej takže tiež ideme o druhej z domu , sedadlá má nejak ani nenapadlo riešiť podľa mňa sa.snazia dať rodinu vedľa seba ......podrobné info nám ževraj príde týžden pred odletom .....
@michaela025 pre kazdeho je to raz, prvy krat… ale ked letite z BA, a chartrom, tak to by nemal byt tento pripad. Ono to funguje tak, ze najskor si kupis (alebo cestovka zabezpeci) letenku. Az neskor, pri check in-e, cize po slovensky registracii na let sa priraduju konkretne miesta. V minulosti bola jedina moznost pred odletom. Teraz uz sa to da aj online. Ale kombinacia BA a charter by nemal byt problem urobit to na letisku pred odletom.
Ja som niekde čítala že dieťa dali sedieť inde než matku...nacitala som si hodne , keďže sme išli prvýkrát lietadlom
@michaela025 zas klídek… vzdy je dobre mat rezervu, ved aj po ceste moze byt zdrazanie a tak, ale letisko MRStefanika je malinke… tam sa nemas kde stratit a vsetko sa rychlo vybavi… je to idealne letisko na prvu skusenost 😉
My letíme o 5:00 tak odchod z domu o jednej z domu. Letisko v Ba je veľmi priehľadné tak žiadny stres. Hlavne si zabezpečte parkovanie. My máme rezervované hneď ako sme kúpili dovolenku. To je u mňa panika ,aby bolo auto v poriadku🙈. Čo sa týka samotného lietadla ja osobne som letela vždy v takom kde boli tri miesta vedľa seba ,štvrtý bol vždy blízko. Vlani letela rodina. Pomenovali sme ich Hujerovci🤣 mladí pár s babom,jej rodičia ,jeho rodičia a ešte ďalšie dva páry. Tí pokým skombinovali ako budú sedieť tak už som mala obavu či vôbec zlietneme 🤦🤣. No dobre to dopadlo a usadili sa😉nazad to isté🤷tak verím že vy takú paniku nenarobite a bude to ok.hlavne sa tváriť ,že lietaš každý druhý víkend😉. Moja rada na záver, zoberte si do lietadla svetrík ,počas letu je niekedy dosť ostrá klimatizácia a mne osobne nerobí dobre.
@kamatopo ďakujem aj som sa pri čítaní zasmiala,nie nerobím takú paniku
Auto som tiež už rezervovala ,lebo je dovolenkové obdobie a verím tomu,že by sme miesto nedostali
Hádam,všetko dobre dopadne a poletime tak ako si to predstavujem,
@michaela025 spomínam si na teba zo skupiny egypt😁 my ideme na rovnaké miesto, akurát my ideme na začiatku júla 😊. Minulý rok sme sedeli 2+3 za sebou. Tak isto aj späť, ale už na iných miestach v lietadle.
Myslím, že na letisku sme boli hádam aj 3 hodiny dopredu, pretože to parkovanie auta a odvoz na letisko išlo akosi veľmi rýchlo (mali sme zbytočne veľkú rezervu) 😅. Pri odovzdávaní batožiny dal muž všetky naše pasy dokopy. Nech vedia, že sme spolu.
+Súhlasím s názorom vyššie, berte svetre do lietadla, lebo zamrznete 😅
Neboj zvládnete to 💪.
@bucko555 my sme leteli v noci a to bola teda riadna zima, deti mali svetre a ešte aj tak hovorili, že im je chladno. Ja som si zabudla sveter v aute a mala som mužov 😅 potom mi povedal, že sa klepal celú cestu.
Cestou späť sme leteli poobede +na nás svietilo celú cestu slnko, tak to už sme boli iba v tričkách. 🤷 Ozaj ten sveter radšej mať v príručnej.
my letime na zaciatku prazdnin pred obedom tak baby s muzom si zoberu nejake mikiny a ja si zoberiem asi taky sveter co teraz nosim miesto bundy. nazad letime v noci tak mozno bude chladno aj ked skor nie ako ano.
Nestresuj sa, lebo si tu dovcu ani neuzijes. BA letisko je tak malé, že sa tam nemáš kde stratiť a bežne chodievajú ľudia na poslednú chvíľu. Co sa týka cesty naspäť, tak v Egypte budeš mat delegáta, ktorý vás všetkých nasmeruje na checkin čiže opäť netreba vedieť jazyk. Spolu asi sedieť nebudete, jeden z vás bude bud cez uličku alebo dvaja a dvaja.
@michaela025 lietame pravidelne a nikdy nás neposadili od seba. Ak aj, tak sme boli 2+2. Vôbec sa toho neboj.

@simonah73 ved neprídem o 5 pol ôsmej to je jasne Ešte auto tam musím riešiť,,,