icon

Roadtrip s deťmi po Taliansku - tipy a skúsenosti

endzi81
28. máj 2018

Ahojte, chystame sa s detmi (1 a 3 roky) na dva tyzdne do Talianska, chceme prevazne kempovat, a prejst si to smerom na juh. boli ste niekto takto? mate nejake tipy, kde su pekne kempy pre deti a nestoja maljand? a pripadne aj nejake pekne ubytko v centre Rima? j nejake miesta, kde ste s detmi boli? Nase hlavne body trasy su Benatky, Rim, Neapol a mozno este nizsie a naspat hore. dakujem 🙂

momoqui
29. máj 2018

@babi81 bola 🙂

yvana74
29. máj 2018

@babi81
@momoqui
osobne sa mi na zapade tiez pacia plaze a more viac v Ligurii ako v Toskansku (nizsie sme este neboli-verim ze tam dole su ovela krajsie plaze)

kath1210
29. máj 2018

@tucniacka11 presne ako vravite. Rim mam prechodeny velakrat, a mozem povedat ze je to najkrajsie mesto v europe, ale neskutocne cloveka vycerpa. Obzvlast v lete, kedy je tam extremne vela ludi pri kazdej pamiatke a teploty dosahuju aj 40 stupnov. S detmi by som tam sla az ked budu vacsie a budu si uvedomovat co vidia.

kenzom
29. máj 2018

@mircalla máš skreslenu predstavu o kempoch.... sú tam aj bungalovy a mobilné domy... každý s vlastným wc a sprchou priamo v dome....kuchynkou... potom je časť pre stany a autá..a zároveň.spolocne wc a sprchy.... úroveň o akej sa našincovi ani nesníva...hotel to nie je...ale má to čaro...nie pre nič za nič sú často vybookovane a drahšie ako apartmány a hotely

endzi81
autor
29. máj 2018

@jana_eyre tak starsia ma stanovaciu velmi rada, mladsej je jedno kde bude spat, takze kempov sa nebojim.
@momoqui no v benatkach sme boli este bez deti, takze tam budeme v tom kempe co je na pevnine a do benatok si odbehneme len sa kuknut. chceme to kombinovat, jeden den spacir po rime a dva dni pohodka na plazi/kempe/bazene
@tucniacka11 tak deti zvladnu dva dni v rime, do prahy chodime pravidelne do mesta napriklad. vdaka za tie mena kempov, idem ich kuk.
@tilly presne tak, karavan bol povodne v plane ale financne by sme to nezvladli, mozno o rok

yvana74
29. máj 2018

@endzi81 v Benatkach mame vzdy zastavku na prespatie, nie v kempe, ale na stellplatzi pri parku San Giuliano, oproti Benatkam(ostrovu)
super flek, najma pre karavanistov ale myslim ze parkovat sa tam da aj autom, ale stan si tam asi nepostavite.
https://www.sangiulianovenice.com/en/

inak v parku je bar v ktorom si vzdy davame s manzelom najlepsie mojito ake sme kedy pili (a to teda my nie sme na miesane drinky haha, ale ochutnali sme ich dost)
na tomto mieste prose mojito must be 😀

mircalla
30. máj 2018

@kenzom Mozno mam. To je uplne jedno. Pre mna tam nie je ani pohodlie ani sukromnie. Bodka
Spolocne WC a sprcha ani omylom

tucniacka11
30. máj 2018

@yvana74 jej Liguria, tam sa chcem zastaviť tento rok, ake su tam pláže? piesok, kamienky? plytké? ďakujem, Toskansko piesok a dosť vlny boli

kenzom
30. máj 2018

@mircalla čítaš s porozumením???? Máš vlastne wc kúpeľňu aj kuchyňu....aj parkovanie aj bazén.... pomoc

mircalla
30. máj 2018

@kenzom V pripade, ze si prenajmem bungalov ci dom, tak rozhodne nie v kempe. Opat je tu otazka sukromia a kludu. Takze asi tak

kenzom
30. máj 2018

@mircalla kľud a súkromie ti nezaručí ani hotel....ale nik ťa neprehovara ani nenúti....my sme zažili naopak viac súkromia a pohody v bungalov v campe ako v hoteli.dokonca som ani nevarila,lebo sa tam v skvelej reštaurácii dalo objednať aj jedlo,s našimi camping to nemá nič spoločné ..ale kto nezažil nepochopí

mircalla
30. máj 2018

@kenzom Ja si bookujem apartmany, nie hotel. Hotel urcite nie je vhodna volba na dlhsiu dovolenku pre 4 ludi. Apartman to sukromia zaruci, hotel nie

tilly
30. máj 2018

@kenzom ako pises, kto nezazil a nevidel, nepochopi. My pozname aj kempy, kde je v bungalovoch sukromie, su oddelene od seba zivym plotom. Ja mam prave na kempoch rada taku tu kontaktnost ludi. Pocekas s cudzimi aj pri umyvani riadov, aj so susedmi karavanistami. Zboznujem, ked pridu "novi" a nevedia zaparkovat a zmestit sa do miesta, ostatni vybehnu, naviguju, pomahaju. Karavanisti su velmi sudrzni a mne sa to velmi paci. Mam to rada, zboznujem atmosferu kempov, kde sa deti bavia bez ohladu na to, akej su narodnosti, dospelaci oprasuju cudzie jazyky...

Ja som sa najprv velmi bala ako to bude so spolocnymi sprchami a wc, som trosku precitlivela na poriadok a cistotu, doma mam skoro sterilne, ale az na francuzke kempy, francuzi nie su moc cistotni, bolo vsade pekne, cisto a to aj v megavelkych masovkovych kempoch v taliansku.
Co sa tyka cistoty, najlepsie kempy su v rakusku.

Ja nemam rada cuzdie hotely. Teraz v zime sme boli v jednom hnusnom v kitzbuhel, to som este v rakusku nezazila. Mam rada len jeden hotel a ten je uz taky "nas", boli sme tam 5krat a pojdeme urcite este parkrat, sme tam ako doma.

A nemam pocit sukromia v apartmanoch a penzionoch, kde majitel byva v budove, to nemam moc rada.

momoqui
30. máj 2018

@endzi81 jasne tak sa to da. My sme 1krat absolovali rim s polrocnou dcerkou a zda sa mi ze sme boli 3 alebo 4 dni, velmi lightovo sme to presli, zvysok casu sme boli na bazene v hoteli. Inak tiez odporucam nejaky hotel alebo ubytovanie mimo centra, chodia tam vsade busy. Najma si bookujte vsetko s jedlom, aby si nemusela este riesit ze co idete kupovat ajked v taliansku sa da najest takmer kedykolvek a kdekolvek ale podla mna je pohodlnejsie mat stravu v ubytku aspon ranajky. Sa mi tak matne zda ze akurat v tom rime sme mali len ranajky a veceru sme si sami riesili a bolo to unavne stale zhanat co kde tak sme vacsinou jedli v hoteli v restike. Este by som ti poradila ze ked idete v tom teple tak behajte po meste az poobede a do vecera / noci

mircalla
30. máj 2018

@tilly Taky apartman, ze majitel byval v jednej budove som nikdy nezazila

mircalla
30. máj 2018

@tilly Presne naopak - sukromie, obrovska terasa. Osobne nemam zaujem vykecavat s ostatnymi, prave preto take nieco nevyhladavam. Mam narocnu pracu, kde pracujem neustale s ludmi, takze to posledne po com tuzim je x ludi v kempe
Ale tema ani neboli kempy, ale kam ist. Tipy som dala, to, ze mne kempy nevyhovuju, inemu mozu

yvana74
30. máj 2018

@tucniacka11
Liguria-krasna, cista, plaze skor mensie, skor zatoky ako siahodlhe plaze, nie su az take plytke ako dlhe plaze okolo Rimini, piesok je hrubsi, more ciste. More viac burlive, vlny-da sa ale kupat, v Levante surferi. Cinque Terre nadhera, da sa prejst autom aj karavanom, alebo vlakom cez vsetkych 5 dediniek. Kazda ma svoje caro. Nevyhoda- vela turistov, ale
uplne ine Taliansko oproti napriklad preplnenym Benatskym Plazam. V Toskansku sme boli tusim len na dvoh plazach, Liguria myslim
ze je cistejsia, taliani tam chodia prave koli cistote (na rozdiel od Benatskej strany severneho talianska)
La Spezia - nadherna.
Liguriu ako trip urcite odporucam. Myslim ze to oblast skor na spoznavanie ako vylihovanie 🙂

Pre karavanistov: kto sa chysta najma Cinque Terre - odporucam pozriet si dopredu miesta pre parkovanie, pozriet si vybookovanost kempov, stellplatzov, dost obmedzene parkovanie s camperom, v Cinque Terre sme zatial videli najviac obmedzeni pre parking s camperom (rozmyslam co to bol za mesiac ked sme tam boli, ale tusim september)

mircalla
30. máj 2018

@yvana74 suhlasim s tou liguriou, chodime tam stale

kenzom
30. máj 2018

@tilly ja len nesuhlasím s názorom že kemp znamená automaticky spoločné wc a málo súkromia...mne sa do niečoho spoločného takisto nechce....len som chcela poukázať že kemp v taliansku je niečo úplne iné...nie náhodou sú často tie najlepšie dávno plné....to je všetko

babi81
30. máj 2018

@yvana74 parkovanie aj autom v cinque terre je v letnych mesiacoch problem 🙂 ja osobne mam radsej toskansko ale treba ist bud v juny alebo v septembri, cecina a juznejsie castiglione della pescaia, monte argentario a potom tiez elba 🙂 aj toto leto pojdeme

mircalla
30. máj 2018

@babi81 my sme mali nahodou apartman (schvalne som taky bookla) v Monterosso al Mare kde sme mali aj parkovanie, ale inak je to v cinque terre prakticky nemozne okrem verejnych parkovisk. vsade uzke ulicky

babi81
30. máj 2018

@mircalla ved viem poznam to tam velmi dobre

yvana74
30. máj 2018

@babi81
verim, aj Toskansko raz preskumame detailnejsie. mna osobne laka calabria a apulia(kazdy rok 😀 ), ale na tu dialku pockam este kym deti trosku podrastu

yvana74
30. máj 2018

@mircalla
ano, nemozne
v Monterroso sme boli a sa aj kupali, ale parkovali sme uz ani neviem kde a spravili sme si vylet vlacikom. Nad Monterosso na kopci je stellplatz pre campery, ale nemali sme stastie a bol obsadeny, aj zabookovany na dalsie dni. Camping v Levante bol tiez plny. (najma svajciarov)
Liguria je v podstate tiez preplnena turistami 🙂 ale kto hlada, najde vyhovujuce miesto.

mircalla
30. máj 2018

@yvana74 Hej, ten vlacik bol super, pochodili sme nim vsetky mestecka, auto sme ani nevytiahli, az pri odchode. Byvali sme aj v Sestri Levante, boli sme mrknut v Portofino (tam sa nedalo parkovat vobec, len v garazi, kam sme sa nezmestili)
Inak este odporucam - uz blizsie k Francuzsku Noli, Varigotti, Finale Ligure. Tento ideme do Diano Marina a Camogli. Mne Liguria vyhovuje, krasne more, mensie plaze, je co pozerat , to sa s nejakym Bibione neda porovnat. Na juh sa mi to zda daleko zatial s malymi detmi, uz ta Liguria je dost zaberak

yvana74
30. máj 2018

@mircalla
ano, suhlasim, neda sa porovnat...
Portofino sme my museli vynechat, to je nerealne s camperom. Blizsie k Francuzsku je aj pre nas lakave. snad raz 🙂

mircalla
30. máj 2018

@yvana74 My sme tam nakoniec boli, ale tak, ze sme zaparkovali niekde pred na parkovisku a sli sme busom

tilly
30. máj 2018

@yvana74 najbližšie je asi san remo. Pekné a vlak ide do monaka a pod, takže sa dá aj kúsok francúzska vidieť

babi81
30. máj 2018

@yvana74 ked zvladnete raz tak puglia je top.z jedneho pobrezia na druhe 20km, takze sk na jedne strane su vlny na druhej nebudu

anega79
30. máj 2018

@mircalla Moj muz je zo Sestri Levante, som rada ze sa Vam tam pacilo. Okrem Ligurie
by som urcite isla okolo Garda jazera, je tam velmi cista pekna voda, a vela deti pre deti /Gardaland, Leolandia/. Videla som tam par kampov, vyzerali dost dobre,napr. Sirmione alebo Limone sul Garda su krasne miesta, ale tiez plne turistov v lete.
My sa tento rok chystame do Puglie, ale pre vas zo Slovenska je to dost dlha cesta az na juh.