Roadtrip s deťmi po Taliansku - tipy a skúsenosti
Ahojte, chystame sa s detmi (1 a 3 roky) na dva tyzdne do Talianska, chceme prevazne kempovat, a prejst si to smerom na juh. boli ste niekto takto? mate nejake tipy, kde su pekne kempy pre deti a nestoja maljand? a pripadne aj nejake pekne ubytko v centre Rima? j nejake miesta, kde ste s detmi boli? Nase hlavne body trasy su Benatky, Rim, Neapol a mozno este nizsie a naspat hore. dakujem 🙂
@lucikan
ahoj, no ak to chcete dat na jeden sup tak asi najjednoduchsie je zastavit na odpocivadle. my sme takuto vzdialenost na jeden sup este nedali(male deti), vzdy niekde prespime, podla toho kadial a kam ideme. no ked to chcete co najskor prejst a pozeram do mapy a predpokladam ze pojdete na Villach, tak mi to vychadza tak polovica cesty niekde pred Udine. My zvykneme mat prestavku na odpocivadle pred Villachom(este v Rakusku) blizko Worhersee, je to kusok skor ako polovica vasej cesty, ale toto odpocivadlo je velmi slusne a mame ho radi(vhodne aj pre karavan), s ihriskom. Pripadne mozete skocit aj na Worhtersee - to nie je velka zachadzka z dialnice, jazero aj z dialnice vidno.
Zelam prijemnu dovolenku 🙂
Ahojte,
tak uz sme sa aj vratili a pekne sme to zvladli, aj ked niektore z vas ma tu odhovarali, ze mame prilis male deti :D. zyrazili sme z BA, prva zastavka bol kepm Fusina pri benatkach, pochodili sme Benatky a na druhy den sme sli do Rima, tam sme boli dve noci, pochodili pamiatky, Vatikan (deti boli uplne v pohode) a vybrali sa juznejsie, Nasli sme pekny kemp v Salerne, boli sa pozriet na vykopavky Paestum, presli sme si Amalfi (nieco ako 5terre), stravil den na plazi a potom sa pohli na vychod, tam sme na 5 noci zakotvili v kempe vo Vieste, kde sa nam pacilo asi najviac, bola tam krasna plaz aj more, krasne mestecko s trhom, kde sme sa z ochutnavok najedli syra a oliv, boli sme sa pozriet do kopcov kde robia olivove oleje a vino, pochodili par takych agriturizmov poochutnavali co mali, a potom sme sa pohli smerom na sever, zastavka v Rimini, tam sme boli celkom sklamani, lebo plaz smrdela a more nebolo ani ciste, ale boli sme tam pozriet akvarium velke, co sa babam uplne pacilo a potom sme boli v San Marine, no a posldne dve noci boli v Bibione.. kemp paradny s bazenom a animaciami, pekna cista plaz, dobra restika..len mrte turisticke uz, kedze tam bolo vela nemcov a rakusanov. Detom sa ale velmi pacil, nam uz menej, lebo to nebolo to prave talianske. a z Bibione domov. Deti (3 roky a 1 rok) zvladali cestovanie v aute uplne v pohodke, ani vela prestavok nebolo treba, spanie v kempoch sa im mega pacilo, a tie prehliadky po mestach zvladali tiez fajn, ale jasne ze sme nesli do kazdeho muzea a kostola. jedine co nam chybalo, ze sme si nevedeli az tak varit v kempoch, v tom je lepsi karavan, co je ale cenovo mimo nasho rozpoctu. V kempoch sice boli vsade pracky, ale kuchynky nikde. Ale uz vieme co si nabuduce mame zobrat a co naopak mozeme nechat doma. V kazdom pripade super stravene 2 tyzdne s rodinou, plne zazitkov. urcite zopakujeme 🙂
@yvana74 ahoj, boli sme v camping adriatico, bol taky maly kemp, s restikou/ barom. Camp je rozdeleny na dve casti..tam kde je restika a recepcia a potom prejdes cez cestu a tam je kemp na plazi rovno. Viacero kempov je tam este takto. Potraviny boli 50 metrov od kempu, zatvorene cez siestu poobednu. Sprchy, kupelky aj wecka boli fajn, tipek ich 2-3krat denne umyval, ale neni tam babyroom, takze mas namydlene dieta na rukach, ale to skoro vsade tak bolo. Tam sme aj prali, takze pracka super. Nevyhoda bola, ze tammali psy, tusim tri boli. Nic nerobili, deti s nimi boli uplne v pohode, vlastne cez den len polihovali, ale mne nejak prekazali...hlavne ked moja mala za nimi isla. Mali tam aj take miniihrisko, a wifi. Skus si este ked tak pozriet aj kemp euro 92. To je hned prvy, tam boli taki svajciari, co sme ich stretlia chvalili to. Len do mesta po plazi to bola dlhsia prechadzka, ale ak das malu do kocika alebo nosica, zoberete flasu vinka tak romanticky spacir na vecer je fajn 🙃 su kempy aj blizsie v centru, len my sme chceli klud. Tak stastnu cestu prajem 😉
kocky boli ste niekto pozriet Sikmu vezu v Pise? My by sme chceli len pozriet z vonka vezu, deti su este male a nesplnaju vekovu podmienku, aby sme mohli ist az hore na nu. Je toto mozne bez kupy listkov? Presla som si par oficko stranok a nie je mi to jasne. Zrejme to bude tlacenica v dave, ja by som rada aj sla do toho chramu vedla a ak to chapem dobre, tak tam sice treba listky ale su zadarmo. Boli ste niekto napr minule leto, ze mate taku nejaku cerstvu skusenost?
@babi81
Tak sa to podarilo. A uz sme sa aj vratili po dvoch tyzdnoch :(. Povodne sme mali namierene aj na Gargano. Ale nakoniec sme ho obisli a sli smer Salento. Krasa. Navstivili sme plaze v Apulii a najkrajsia plaz aku som v IT zazila a ked sme vliezli do mora tak sme z neho nechceli vyjst - Punta Prosciutto. Navstivili sme Gallipoli. Ostuni(nadherne historicke cisto biele talianske mestecko, uzke ulicky, na kopci nad nekonecnymi olivovymi plantazami) . Z Ostuni oblastou s typickymi domcekami Trulli okolo Alberobello do Polignano A Mare (velmi prijemne mestecko na skale, uzke ulicky) . Bol to dlhy trip. Ale oplatilo sa 🙂 Prekvapila ma dost dobra "zakempovanost" oblasti Salento. Nie velke kempy ale maly kempik alebo area sosta camper nebol problem najst - info pre karavanistov.
@endzi81 nas plan nebol Apulia. Bola to skor tuzba aj po ostatne roky 🙂 tento rok sme isli lenosit na plaz. Chodime pravidelne do kempingu Norina v regione Marche asi 6km pod mestecko Pesaro. Tam mame vsetko co pre deti a nas potrebujeme, t.j.miesto s karavanom na plazi(kemping je plytky a cely na plazi) od piesku ho deli iba cyklochodnik, ktory radi pouzivame. Plaz zvykne mat casto modru vlajku. Tam sme prisli v nedelu(z BA sme vystartovali v sobotu na obed, v Udine na area sosta camper sme prespali a v nedelu sme sa uz kupali v mori, jedli oblubenu pizzu, deti boli na poloprazdnej plazi stastne ako blchy). Tam sme zotrvali do dalsieho tyzdna soboty (plazovali sme a robili sme si cyklovylety po okoli spojene aj s vlacikom do Akvaria v Cattolice napr). Potom sme sa rozhodli ze pojdeme na Gargano(vybezok/polostrov na severe Apulie). Vybrali sme sa v sobotu na noc. Cestou sme to prehodnotili a isli sme juznejsie. Niekedy okolo 2 v noci sme dorazili do Bari, rano sme pokracovali na Punta Prosciutto a kupali sa na krasnej juznotalianskej plazi. Potom, v oblasti Salento, to su uz male kilometre z plaze na plaz, staci si vybrat. V Salente sme boli od nedele do stvrtka, presli sme aj vnutrozemim s navstevou mesteciek(spomenutych vyssie v prispevku), a v stvrtok sme smerovali na sever (vacsinou SS16kou, nie dialnicou). Pod Pescarou sme mali zastavku na krasnej cistej plazi-hnedy piesok ale nadherna cistota, a potom sme presli este kus po pobrezi a kadejakym vnutrozemim lebo dialnice zacali byt preplnene a dosli smedo Venezie. Odtial v sobotu do Grazu na kupalisko a v nedelu do BA.
@endzi81 4 roky po sebe (jeden rok 2x sme boli) si davame tak kusok talianska. Cca tyzden sa kupeme a tyzden spoznavame. Ked by som mala vylet cisto len do Apulie zhodnotit, z praktickeho hladiska, vybrala by som cestu lietadlom a tam pozicala auto. Pani v prispevkoch niekde vyssie pisala ze z Viedne je priamy let do Brindisi. Pride mi to praktickejsie ako tam cestovat autom (pokial to teda nie je spojene s inym tripom).
@anega79 super, hned by som aj ja isla opat 🙂
Punta Prosciutto je taka mala dedinka. Velmi tam nie je vecerne vyzitie k dispozicii ako v klasickych letoviskach, zato plaz je uzasna(jedna z najkrajsich v apulii) cez vikend dost preplnena miestnymi navstevnikmi, cez tyzden je to ovela ovela lepsie. Porto Casareo je nedaleke mestecko, so vsetkym co potrebujete.
Prajem prijemnu dovolenku 🙂
@yvana74 ahoj, prosím ťa, poraď nejaký kemp dobre vybavený, luxusnejší s množstvom atrakcií pre 6 a 10 ročných chalanov v Taliansku, nemusí byť veľmi na juhu, skôr hore vyššie na severe okolo Benátok a tak.... Chceme ísť karavánom, ešte nikdy sme neboli, ale deti po tom túžia... sú to cyklisti, potápači, legomaniaci 🙂 veľká vďaka
Pozri pri jazere Garda, tam je ich plno. Idu tam aj tento rok otvarat Lego vodny park, potom je tam Gardaland, mojim sa tam velmi pacilo. Pozri napr. Camping Brione Riva del Garda alebo Campeggio del Garda, my sme boli min rok v Altomincio Family park, ale tam su chatky, neviem ci mozes s vlastnym kamperom, skus pozriet.
@amima
@amima
Ahoj. Lido di Jesolo - kopa kempov. Dobru skusenost mame napriklad s kempom Ca Savio. Ma tusim 4*. Animacie, bazeny, Lego animacie - aj nas Lego maniak sa tam vyhral. Plaz ako v Benatsku, necakajte ziadne priezracne more. Bicyklom mozte kludne jazdit po Jesole. Alebo nakombinovat so spominanym Lago di Garda - to je jazero ale fajn na bajkovanie okolo.

Baby, akurat sme v grade a ubytovani v villagio punta spin. Su tu aj karavany, vily, mobilne domy... uplne skvely rezort. My sme dosli len na vikend, ale musime tu prist aj na dlhsie... uzasne tu je