icon

Ryanair. Treba dodržať veľkosť príručnej batožiny?

darca001
5. mar 2011

Chcela som sa spýtať, aké máte skúsenosti s Ryanair a batožinami. Povolená veľkosť príručnej je 55*40*20. Cestovali ste niekedy s väčšou? A akú váhu ste si brali, aj keď viem že povolené je 10kg. Poletím z Bratislavy do Londýna (Stanstead). Nechce sa mi platiť 40 Eur za 15kg batožinu alebo 60Euro za 20kg. Myslím že to už preháňajú... Normálny ruksak prejde? No musím si to poriadne naplánovať, lebo poletím s 2r. dieťaťom, a môžeme mať teda dve príručné batožiny + kočík...
No plánujem ruksak a menší kufor, ale iných rozmerov. Prejde mi to?

kacusik69
9. aug 2016

@prasiatko30 to nechape vela ludi... rovnako ako ani otazke ci maju nejake tekutiny v taske, aby ich vytiahli a nezdrzovali priebeh kontroly...

prasiatko30
9. aug 2016

@kacusik69 to vis este stale dufaju ze hadam prejdu to iste aj s velkostou prirucky no co uz

renatka100
10. aug 2016

@kacusik69 dakujem

tlucka
10. aug 2016

@prasiatko30 No máme sedadlá v úplne poslednom rade 😠 Takže sedieť pri WC v uličke moc nechcem 😠 A taktiež prípadné turbulencie je vzadu asi oveľa viac cítiť 😠

tlucka
10. aug 2016

@kacusik69 Ďakujem za odpoveď. Vedela by si mi prosím ešte povedať, z akého dôvodu nám dalo radu 33, keď zvyčajne sú tieto sedadlá určené pre palubný personál?

namornicka
10. aug 2016

Ja neviem, ale ja keď si kupujem lístky cez Ryanair tak si hneď kúpim aj miestenky a miesta si podľa ponuky vyberiem. Ty píšeš, že "nám dalo radu 33". Tam je predsa možnosť vybrať si aj radu aj číslo sedadla. Nič mi nikto "nedá" bez toho, aby som to neodklikla.

namornicka
10. aug 2016

Ináč letela som už aj v poslednej rade, ale to bolo z Austrian Airlines, chceck-in bol na letisku priamo a proste tam ma dali. Ako sama by som si to nevybrala, ale nebolo to nič hrozné. Letela som sama na služobku, čítala som si celú cestu knihu.

tlucka
10. aug 2016

@namornicka Trošku sa mýliš, pretože pri on-line check ine sme si teda nezaplatili presnú miestenku/sedadlo a teda boli nám automaticky priradené systémom sedadlá v rade 33. Už sme viac krát leteli, nikdy sme si teda neplatili konkrétne miesto, a teda nikdy sme nesedeli v poslednej rade, ktorá je zvyčajne označená ako miesto na sedenie pre palubný personál.

tlucka
10. aug 2016

@namornicka Ešte na doplnenie. Ja mám paniku z lietania a keď sa dá, tak vždy volím iný spôsob dopravy.. Ale teda nie vždy je to možné. Ale na spiatočnej ceste letíme inou spoločnosťou a radšej som dnes zabookovala presné sedadlá a vykonala on-line check in, aby som sa vyhla problémom so sedením. 😉

namornicka
10. aug 2016

@tlucka aha, tak to sa asi trochu zmenili pravidlá v Ryanair. Predtým, keď sa nedali ešte kúpiť konkrétne miesta, tak pri online check-in ti nevyhodili čísla, proste si nastúpila do lietadla a sadla si si ako v MHD. 😀 Z toho som vždy mala mierny stres, keď sme leteli 4 na dovolenku, aby sme našli miesto. Odkedy sa dajú kúpiť miesta hneď, kupujem ich. Myslela som si však, že tí čo si nekúpia, sadnú si kde chcú.

namornicka
10. aug 2016

Ja mám tiež rešpekt pred lietaním, ale zvykla som si.

kacusik69
10. aug 2016

@tlucka tie sedadla nie su urcene pre posadku... su to normalne regulerne sedadla pre pasazierov...

marika142
10. aug 2016

@namornicka myslim ze predtym maju respekt vsetci, len to treba prekonat a je to potom v pohode🙂

dadulienka28
10. aug 2016

@kacusik69 prosim ta v prirucnej ak zoberem korbaciky prejdu mi? a ak si vezmem chleba, ja som celiaticka a peciem si, rada by som si zobrala svoj, ci ten mi vyhodia, dakujem pekne za odpoved.

kacusik69
10. aug 2016

@dadulienka28 mozes mat oboje... problem je s bryndzou, tvarohom, treskou atd., ale korbaciky aj chlieb v pohode

dadulienka28
10. aug 2016

@kacusik69 Dakovala 🙂))

namornicka
11. aug 2016

@dadulienka28 bežne nosím chlieb v príručnej, aj celý peceň, ja jedávam ražný a ten v tých južných krajinách nemajú, čiže keď idem na dovolenku beriem svoj

lilina2
11. aug 2016

Mam prirucnu len je o 3cm dlhsia kvoli kolieskam ako povolena je 55 cm.Risknut to' ci?

lucka2108
15. aug 2016

prosím vás cestovali ste už s autosedačkou ako baby equipment?ako to funguje?

kacusik69
15. aug 2016

@lucka2108 prides s nou na check-in, oznacia ti ju a odovzdas ju na nadrozmernej batozine

lucka2108
15. aug 2016

@kacusik69 ale neplatí sa za to nič ani nenahadzuje ked kupujem letenku?

anega79
15. aug 2016

nie sedacku aj kocik mozes mat, ked mas dieta so sebou aj do viac ako 2 rokov veku dietata

kacusik69
15. aug 2016

@lucka2108 neplatis... mas narok na dva kusy baby equipment...

lucka2108
15. aug 2016

dakujem vám už len zistiť kde sa odovzdáva nadrozmerná batožina 😀

kacusik69
15. aug 2016

@lucka2108 oproti check-inom kde sa odbavuje Ryanair, po pravej strane... uvidis to... a dieta samozrejme musi letiet tiez...

lucka2108
15. aug 2016

@kacusik69 áno berieme ho so sebou samozrejme tiež 😀

lucka2108
23. aug 2016

zase ja 😀 ked cestujete len s prirucnou a mate sprchovy len preliaty v malej 100ml flasticke musi byt na nej okrem napisu "100ml" aj ze co je dnu?alebo staci ze je v limite do 100 ml?dakujem moc 🙂

kacusik69
23. aug 2016

@lucka2108 staci limit

lucka2108
23. aug 2016

@kacusik69 ďakujem

miriam_s
31. aug 2016

kacusik69@ dobrý deň, dcéra letí s ryanairom v piatok ráno do manchesteru, má iba príručnú batožinu - cestovnú tašku a kabelku ktorá rozmerovo vyhovovala. tých 10 kg platí iba na cest. tašku alebo spolu kabelka a cest. taška majú mať mať 10 kg ?