icon

Ryanair. Treba dodržať veľkosť príručnej batožiny?

darca001
5. mar 2011

Chcela som sa spýtať, aké máte skúsenosti s Ryanair a batožinami. Povolená veľkosť príručnej je 55*40*20. Cestovali ste niekedy s väčšou? A akú váhu ste si brali, aj keď viem že povolené je 10kg. Poletím z Bratislavy do Londýna (Stanstead). Nechce sa mi platiť 40 Eur za 15kg batožinu alebo 60Euro za 20kg. Myslím že to už preháňajú... Normálny ruksak prejde? No musím si to poriadne naplánovať, lebo poletím s 2r. dieťaťom, a môžeme mať teda dve príručné batožiny + kočík...
No plánujem ruksak a menší kufor, ale iných rozmerov. Prejde mi to?

kacusik69
3. mar 2016

@renatka100 to iste som napisala...

shia
4. mar 2016

nemate skusenost ako je to s kocikom? kolko sa za neho plati naviac k prirucnej batozine? dakujem

shia
4. mar 2016

už som si našla, tak nič ;)

ivi_kiwi
4. mar 2016

@shia kocik zadarmo netreba hlasit iba dat oznacit na cekine a odovzdat pri schodoch do lietadla

shia
4. mar 2016

@ivi_kiwi a je to jedno aky velky kocik? lebo nemame golfac, ale klasicky sportovy, dost velky, Baby jogger, aj ekd teda zlozit sa da jednym tahom, len je velky...

ivi_kiwi
4. mar 2016

@shia ja idem s britax motion to je to iste aj kamoska s nim sla do 20kg neriesia ...

kacusik69
4. mar 2016

@ivi_kiwi vaha kocika nie je vobec obmedzena... nie ze do 20 kg vobec neriesime
@shia v pohode mozes mat 🙂

shia
5. mar 2016

@kacusik69 dakujem, a neviete, ako s cestovnou postielkou to je ako? to sa rata do baby equipment, ci uz ako normalna batozina? btw...ten kocik, nie je dane k ako staremu dietatu moze byt, ze nie? 🙂) ked ma dcerka 3,5 roka aj tak mam nanho narok dufam 🙂)

kacusik69
5. mar 2016

@shia pre 3,5 rocne dieta v pohode, vseobecne preprava kocika pre realne cestujuce dieta je ok... detska cestovna postielka je ratana tiez ako baby equipment, rovnako aj autosedacka... takze dva kusy takehoto BE su bezplatne...

lucka2108
9. mar 2016

urobila som dnes ten check-in kedže od dnes sa dalo (tak pre istotu už dnes aby sme sedeli spolu bez toho aby sme si to priplacali 😀 ) a dalo nás to k sebe 🙂 a ešte som sa chcela spýtať lebo niekedy ryanair dá priority boarding aj bez priplatenia, neviete ako je to na tej letenke písané resp. kde? lebo posledne ked letel muž ho poslali priority ked videli letenku ale my sme nekupovali tak kde to pozerať? dakujem 🙂

kacusik69
9. mar 2016

@lucka2108 v hornej lavej casti bud Priority Q alebo Other Q

kacusik69
9. mar 2016

automaticky dava pri (takmer) plnej obsadenosti linky tym ktori sa checkovali medzi poslednymi, t.j. tu uz nie je zaruka ani sedadiel spolu...

renatka100
9. mar 2016

@lucka2108
@kacusik69
Teraz je akcia na ryanair priority za polovicu aj rezervovane miesto k tomu 🙂 🙂 😉 skoda ze nevolo pred tyzdnom ked som kupovala letenky

kacusik69
9. mar 2016

@renatka100 tzv. Family extra balicek je v ponuke uz od 26.2., pisala som uz o nom vyssie - 50% na seating, priority a batozinu na deti, vratane poistenia max. 2 deti ak su doprevadzane 1 dospelou osobou, a 50% na toto vsetko na max. 4 deti ak su doprevadzane 2 dospelymi osobami + kto vyuzije 2x Family extra v kalendarnom roku (letenka tam-spat, tam-spat), zlava 20% na treti let, ktora plati 4 tyzdne od uskutocnenia/navratu z druheho tripu... vynimkou na vyuzite su datumy 17.3.-4.4. a 20.12.-5.1. (co sa tyka tohtorocnej sezony)

Family extra je teda aplikovatelne len ak cestuje aspon jeden dospely a jedno dieta, max. 2 dospeli a 4 deti, bookovani na jednej rezervacke...

renatka100
9. mar 2016

@kacusik69 toto ale nie je ten balicek toto je pre dospelych

lucka2108
9. mar 2016

@kacusik69 tak to je potom zaujímavé, v januári letel muž povedali mu že je priority a som teraz pozerala letenku mal tam normalne napísane other Q

kacusik69
9. mar 2016

@lucka2108 od decembra su nove palubky, na ktorych sa chybne zobrazovali prave tieto informacie, trvalo to dlhodobejsie, myslim ze uz je to teraz ok... ak bol priority napriek tomu ze mal other, poslali sme ho do priority kvoli sedadlu a sequence number... ak je sequence nad urciten cislo a seating do urciteho cisla, vieme kto je priority a kto nie

lucka2108
9. mar 2016

@kacusik69 tak z posledných dvoch riadkov nerozumiem nič 😀 ale pochopila som z toho, že asi robíš na letisku tak sa ešte spýtam odkedy sa na boarding pass píše aj údaj (samozrejme nie celý) z pasu, resp. op myslím teda číslo je to riadok hned pod napisom ryanair boarding pass ak si ma teda pochopila 😀

kacusik69
9. mar 2016

@lucka2108 asi posledny mesiac a pol, nakolko by si sa mala preukazat dokladom ktory si uviedla pri online check-ine...

lucka2108
9. mar 2016

@kacusik69 ved ale to som sa preukazovala vzdy...

kacusik69
9. mar 2016

@lucka2108 ved v poriadku, ale my nevieme aky doklad zadavate do systemu 🙂 vieme to zistit len cez nas sales desk ktory ma k dispozicii vsetky udaje, celu historiu co sa "deje" s pasaziermi... je to viac-menej pomocka pre nas

lucka2108
9. mar 2016

@kacusik69 ahaa tak to som nevedela 😉 a dakujem za vysvetlenie 😉

ivi_kiwi
10. mar 2016

@kacusik69 prosim vas ak som rezervovala 2 dospely a 2 deti na dalsi let mam uz zlavu? 😅

kacusik69
10. mar 2016

@ivi_kiwi nie, musite 2x letiet niekam... a na treti let je automaticky 20%... napr. pojdete BTS-DUB-BTS, potom napr. BTS-PMI-BTS a na ten dalsi, napr. by ste sli opat do Dublinu mate zlavu

ivi_kiwi
10. mar 2016

Dakujem... Inak ak ma deco nieco v ruke auticko kovove bus a tak to tiez vazia cinto nejak neriesia?
@kacusik69

kacusik69
10. mar 2016

@ivi_kiwi nerozumiem otazke

ivi_kiwi
10. mar 2016

@kacusik69 ak dieta ide na letisku a v rucicke ma nejaku hracku auticko alebo nieco ci mu to vezmu alebo treba do batoziny dat

kacusik69
10. mar 2016

@ivi_kiwi nevezmu pokial nejde o repliku pistoliek, vratane striekacich a pod., ale pri prechode ramom na bezpecnostnej kontrole nesmie mat v ruke nic, rovnako by nemal mat opasok, a ked ma topanky zakryvajuce clenky (cizmicky a pod.) treba vyzut...

modrofuzik11
16. mar 2016

treba si to v klude doma zmerat a odvazit a vyhnes sa stresom.

ivi_kiwi
16. mar 2016

Bavlnenu plienku mu nevezmu 😂 tu z ruky nepusti podla mna ani pri oltari 😂😂😂