Tatry s deťmi - túry
Ahojte mamicky, boli ste niektora s detmi na ture Hrebienok - Zamkovskeho chata - Skalnate pleso? Na Hrebienok lanovkou (viem, ze to nie je daleko, ale usetrime sily aj cas) a zo Skalnatého znova lanovkou do Tatranskej Lomnice, deti budu mat aj zazitok z lanovky, aj dobru prechadzku. Oplati sa to, ci je to len moja predstava? Ake narocne je to casovo? Vychadza mi, ze sa to da zvladnut za cca dve hodky, s prestavkami tri, cestou vodopady, nemusi to byt pre decka nuda. Mate niekto skusenost prosim? Dostanem sa z Tatr.Lomnice do Smokovca nejakym vlacikom? (autom nie, kedze ukoncenie je v Tatr.Lomnici) Prip. iny tip na turu z tejto oblasti? Dakujem 🙂
@vikusjk ak ma pohodlne vibramy, ze ju neodieraju tak by som urcite dala tie, tenisky jedine nejake s lepsou podrazkou nesmyklavou. Ta trasa je takato, sice nie hned od zaciatku, aj vacsie skaly. My sme mali turisticke topanky, ja vysoke a maly nizke a stazoval sa, ze sa mu zvrta noha v clenku.
@vikusjk bolo vela ludi vsade, v elektrickach, na zubacke na chatach, na turach, konkretne na tejto trase uz od Zamkovskeho chaty po Skalnate bolo trochu menej, ale my sme nechodili na tury skoro rano ale z Lomnice okolo 9-9:30. Ja vravim, ze ak sme koronu nedostali teraz tak uz asi nikdy, strasne vela cudzincov bolo.
@kaktus87 vdaka za info, tiez planujem ist z Lomnice do Smokovca vlakom o 9:30, ci tak nejak ide, my aj do Lomnice dojdeme pesky, lebo budeme v Matliaroch. Tiez si chceme hlavne uzit den a nenahanat sa 🙂 To mnozstvo ludi ma nezaujima ani tak pre koronu, ako kvoli cakackam na listky na lanovku 😅 ci kupovat vopred, alebo si vystat radu. Ale kedze pocasie hlasia vselijake (v utorok na Skalnatom ze 8 stupnov 😨 ) tak to asi uvidime rano podla aktualnej predpovede, ze ktory den vystartujeme kam.
@vikusjk ja som listky na lanovku kupovala az pri odchode zo Skalnateho tam na pokladni, to bolo okolo stvrtej a v rade boli 3 ludia predo mnou a rovno sme nastupili na lanovku, necakali sme. Kupila som rovno tie kombinovane listky na Start + horska kara, tie sa tusim nedaju kupit online. Tak to sa ma riadne ochladit, my sme mali hic cely den 29 ale na tom Skalnatom mi bolo veru chladno, ludia tam mali vetrovky.
Ja zasadne lístky na lanovky kupujem cez gopass.sk - sú lacnejšie a netreba stat v rade. Na gopass zbieram body a uplatňujem si rôzne zľavy (už sme mali napríklad denne skipasy za 20€, alebo zľavu 10€ v aquaparku na lístok, zľavy sj na nápoje, jedlo).
Turistické veci kupujem v decathlon, sú relativne lacné a na príležitostnú turistiku s pre deti, ktoré rastu, plne postačujú.
@kaktus87 to ste mali super, ja som chcela kupit rovno ten listok na magistralu, t.j. uz St.Smokovec-Hrebienok a Skalnate-Lomnica v jednom, na skalnatom doplatim len 4€ za karu zo startu, ak pojdu. Teda myslim, tak nejak som to mala vymyslene 😅
@hettinka prave ten listok na magistralu myslim nie je v ponuke cez gopass. Ale kedze sa vyznas, prosim ta o radu, zaregistrovala som sa na gopass.sk, zadala som si clenov rodiny manzela a dceru, ale nedosli mi ziadne karticky, nedostaneme ich? Ci to si mam nejako specialne este vyziadat? Pisala som na kontaktny mail na gopass, ale uz dva tyzdne a ziadna odpoved 😕
@vikusjk sj my aj bike, fľaše na nápoje, oblecko na tréningy, halovky...
Kartičky zi neprídu, my sme si ich vyžiadali v klientskom centre pod lanovkami, lebo v zime na skipasy musia byt kartičky. Inak mám stiahnuté elektronické kartičky v mobile. V aquaparku dostaneš zasa náramok a vstupenku aj body nahrajú tam, pri odchode sa vtáčia.
Pozrela som to, dá sa kúpiť na gopass lístok “magistrála”, je v ponuke za 20€ pre dospelého. Neviem, koľko stojí na pokladni.
@erickatt my sme s manželom boli sami na Zbojníckej chate. S deťmi 5 a 7r. Sme boli na Téryho chate. Zhodnotili sme, že keď vyšli na Téryho, tak isto by vyšli aj na Zbojnícku. Zbojnícka chata ma tiahlejší výstup, čiže viac sa ide do kopca, ktorý nie je až tak strmý, hoci pred koncom je strmší, ale nie tak ako na Téryho chatu. Téryho má rázovitejší výstup do kopca na konci trasy v podobe serpentín. Na Zbojnícku chatu s nami vtedy sľapal aj pán s asi 3-4 ročným chlapcom. Ten to zvládol bez problémov po svojich. Bolo však vidieť, ze to nebola jeho prvá túra.
Tak na Popradské chodia všetci, hlavne slabší turisti, dôchodcovia, čo inde nevyjdu, je to presne taká trasa, tam je vždy kopa ľudí, ak nejdeš skoro ráno. Je to skôr východzie miesto na iné, dlhšie túry. Ako píše @hettinka ja mám Tatry prejdené a momentálne čakám, kým skončia prázdniny a pôjdeme zase niekam.
@kaktus87 ahojky, tak sme to dali! Bola to parada 👌 Sice baby mrmlali, ze sa nudia (to uz ozaj ako keby zacinajuca puberta 🙄) ale nakoniec sa este vyhrali na ihrisku na Skalnatom a boli spokojne. Kary sme si veru museli zaplatit, cize trasa lanovky zo startu do lomnice nam prepadla, ale mali sme zlavu za gopass body aspon 😂 A bonus bol kamoskin vylet na Lomnicak, ta bola s nami v Tatrach prvykrat a uplne ju uchvatili a kedze jedno miesto bolo v lanovke hned o pol hodinu volne, isla hore 😊 Cize za nas max spokojnost za celu skupinu 😊👌 A dakujem za rady a informacie ;)
My sme práve spontánne v Tatranských Matliaroch. Do nedele.

@missdiva vdaka za info, na tuto turu sa nechystame, my ten Hrebienok-Skalnate, ale to je tiez turisticka D1 🙈 @kaktus87 bolo tam tak mega vela ludi prosim ta?