Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015
Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎
O tom múzeu som počula. dúfam, že nič iné neplánujú, správy veľmi nesledujem, takže ani neviem čo sa deje. Priznám sa, nie som veľmi nadšená, kam ideme. Nie že by sa mi krajina nepáčila, ale bojím sa bradatych ujov 🙈
@lean31 možem sa spýtať v akom hotely si bola?
@vintage_lady My ideme už v pondelok, tak potom podám info. Ale recenzie mám zatiaľ veľmi pozitívne.
@danulkaja1 Boli sme v Monastire v Club Calimera Rosa Rivage, ubytovanie vo vlastných ,,domčekoch" 🙂
http://www.travel.sk/katalog/tunisko/monastir/c...
@lean31 ďakujem,nirmálne sre ma baby namotivovali na Tunisko,nikdy ma nelákalo,ideme do Turecka a rozmýšľam,že možno v septembri do Grécka,úplne náhodou som objavila túto vašu diskusiu a začína sa mi to Tunisko celkom páčiť.Aj tento tvoj hitel vyzerá super,boli ste spokojní aj so stravou,plážou,atď?
@abbey1 tak stastnu cestu, užite si to a budem čakať na info 😊
@danulkaja1 Veľmi spokojný, a každý ma odrádzal 🙂 ale neľutujem, to ubytko bolo úžasné. Ozaj ja som bola milo prekvapená, stále čisto sme mali, jedlo bolo super a aj tématická reštika bola skvelá. Servis na úrovni a to sme nedávali ani ,,všimné", možno len 4x za celý pobyt a boli sme tam 15 dní. Pláž bola tiež super až na občasný výskyt malinkých medúz, ale tomu sa veľmi zabrániť nedá, kedže sme tam boli na vrchole sezóny a bolo veľmi teplé more 😉 ja bych sa tam hneď vrátila, ale máme momentálne 5 mesačné bábo a s ním si netrúfnem. A hlavne to ubytovanie vo svojich ,,domčekoch" to som si užívala. Mali sme tam aj mini terasku pred domčekom kde sa dalo posedieť večer 🙂
@lean31 ja som v Tunisku nikdy nebola,nevieš náhodou ako je tam v septembri?a ešte prosím ťa,všetci ste boli ubytovaní v domčekoch,či tie sú drahšie?
@adinam a vedela by si poradiť aj ubytko s ktorým ste boli spokojní?
@danulkaja1 V septembri je teplucko 🙂 Presne ako pise adinam je tam sezona az do oktobra a samozrejme aj pocasie dobre. To ubytko je tam rovnake 🙂 je to taky typ hotela, ziadne izby ale vlastne domceky. Je to tam pekne utulne naozaj. Mam tusim nejake foto na mojom blogu
@danulkaja1 maju aj stranku na facebooku 🙂 tam by si si to vedela pekne pozriet 🙂
@lean31 ďakujem,lebo niektoré recenzie sú na toto ubytovanie veľmi zlé..
@danulkaja1 aj ja som ich citala nez sme isli tam, mala som obavy, lebo v Kartago nam ho ospievali 🙂 a bola som mulo prekvapena naozaj 🙂
@danulkaja1 na facebooku su CLUB Rosa Rivage pozri si
Cawko baby, Tunisko je naozaj krásne a fakt sa oplatí ho vidieť 🙂 Ja by som sa teroristických útokov nebála, je len veľmi malá pravdepodobnosť, že sa niekomu niečo stane, ak vás to zaujíma, pozrite si túto infografiku od poistenie.sk:
http://www.ceskeinfografiky.cz/jak-kryje-cestovni-pojisteni-teroristicke-utoky-infografika/
Je to tak trochu recesia, ale niekomu môže pomôcť ukľudniť nervy pred cestou 😉
no ženy,práve sme prileteli do BA z Tunisu a bolo fantasticky..napriek obavám ,možem vrelo odporúčať.. 😎
Pridávam tiež maximálne pozitívnu skúsenosť z Tuniska. Super počasie, more, služby, personál. Boli sme v Port El Kantanoui. Naša prvá dovolenka v Tunisku, ale zhodnotili sme , že sme boli spokojnejší než v Turecku. Veľmi ochotní a priateľskí v hoteli, na pláži i v mestečku.
@vintage_lady Ahoj. Tak sme späť a podávam sľúbené info. Bolo úplne úžasne. Strašia dcéra nechcela pôvodne ísť a napokon je nadšená. Zhodnotili sme, že lepšie ako napr v Turecku. Všade sme natrafili na super ľudí. Port el Kantanoui je maličké mestečko pre turistov, čiže čisté, upravené, plné reštaurácií a obchodíkov. Ľudia tam boli slušní, síce sa ti každý prihovorí a bude chcieť niečo predať, ale sú slušní a nie otravní. Normálne sme sa porozprávali, žiadne otravy. Musíš veľmi zjednávať ceny, ale ak kupuješ len suveníry, tak tie sú za babku, tak zaplatíš a máš kľud. Prípadne je tam dosť obchodov s pevnými cenami, kde sú ceny skoro rovnaké a nemusíš sa jednať.
Určite nebanujeme, že sme išli. Za tie peniaze naozaj super dovolenka. Išli by sme na otočku späť.
Posledné 2 dni už bolo slnko veľmi silné. Tak nám vyhovoval tento termín,a lebo by sme išli až začiatkom septembra.
Boli sme aj v Sousse,ale už by som nešla. To nebol veľmi príjemný zážitok. Otravní predajcovia,, dosť neupravené. Port El Kantanoui úplne v pohode, boli sme sa tam prejsť asi 4 krát, aj v tom zábavnom parku malá na kolotočoch, mini ZOO za 7 dinárov celá rodina, nakŕmili sme zvieratká. Na pláži vodné športy va fajn ceny.
Do akého hotela idete?
@abbey1 a v akom hoteli ste boli?
@danulkaja1 Boli sme Dessole Riviera. A fakt spokojnosť, až na postele, tie boli otrasné. Sme si robili žarty, že keď vymenia postele, môžu si dať o hviezdičku viac.
@abbey1 jej. ahoj, som rada, že ste v pohode späť. Tak my ideme presne do toho istého hotela 😆 máme objednaný rodinný apartmán, aby sme mali večer aj pre seba 😆😆😆😆 a aké boli tie postele? A vy ste sa držali len turistickej oblasti, alebo ste boli aj mimo v meste, okrem Sousse? Ono ja sa teším, na krajinu aj na zážitky, pomaly sa zmierujem, že ideme lietadlom ☺ len dúfam, že bude kľud.
@vintage_lady My sme mali rodinnú izbu, ale bola len taká oddelená časť pre ďalšie 2 lôžka. Postele boli dosť preležané a teda nepohodlné. Ale prežili sme. Chodili sme z hotela pešo, cca 20 min vychádzkovým tempom, do Port el Kantanoui, tam je pokoj a fajn. Pozor! Tá hracia fontána je pustená večer o 19.00.Taxíkom a vláčikom sme boli s´v Sousse, ale tam by som už neišla. 😖
Teraz je tam mesiac Ramadán,ale v Porte normálne všetko funguje, teda len zábavný parku už neišiel. Bežne medzi obyvateľstvom je to tam bezpečné. Chodili aj samé bez manžela, nikto nebol doterný. Síce sme mali nejaké ponuky od fešákov, ale v pohode s humorom. Fakt som bola príjemne prekvapená.
V hoteli sú super animátori k deťom. Strašia sa ti s nimi zabaví. Kľud určite bude. Veľmi dobrá strava je tam, veľký výber a chutné, v podstate celý deň môžete maškrtiť.
Ak máš dotazy, kľudne sa pýtaj.
@abbey1 Áno, tiež to budeme mať oddelene tie postele a ako vždy my s mužom skončíme na prístelke 😊 a vidíš strava. Dostať tam kúpiť balenu vodu? Lebo nám bolo odporúčané nejesť ovocie a zeleninu umytu v ich vode, že to mám ešte umyť v balenej a takisto nepiť, kde je ľad a ich voda. Takže z hotela na pláž je ako? 20minút do portu, to znamená, že aj to je zahrnuté v tej turistickej oblasti? A more je veľmi hlboké od brehu ?aby sa syn nebál. My odlietame 3.8, to už by malo byť po ramadane. A ako ste trávili večeri? Je tam nejaký program? Aby sme o ôsmej nemuseli ísť spať 😀
@vintage_lady 3.8. ešte majú Ramadán. Trvá mesiac,a le neboj, boli v pohode. Strava je tam super. My sme jedli všetko aj ovocie a zeleninu, šaláty, chytali sme sa s domácimi za ruku. Ľad robia z balenej vody, my sme normálne pili s ľadom drinky. Vodu balenú ti dajú každý deň na izbu fľašu, ak máš málo vezmeš si v bare.Tak kupovať nemusíš nič. na pitie bola Cola, sprite, fanta, džúsy, voda, víno biele a červené v jedálni a v bare čokoľvek. Pri obede a večeri ti drinky nalievajú čašníci pri stole. Len povieš, čo chceš. Strava tam bola fantastická, veľký výber a aj chutné. Na raňajky robia čerstvé palacinky, zapekané bagetky, ometely s čím len chceš. Vždy je v najhoršom prípade pizza, ak by deti už nevedeli, čo papať. Čerstvé cestoviny ti urobí na počkanie, desiatky šalátov, ryby,... A to nehovorím o koláčoch, ktoré som ja len obkúkala, keďže nemôžem mlieko, ale tie ich sladké špeciality som si dopriala. Radšej sme doma neskúšali na váhu. A to sme ešte teda jedli striedmo. Hladná môžeš byť len od polnoci do rána.
Na pláž je to 2-3 minutyô Z okna sme mali krásny výhľad na more. Je to naozaj blízučko.
Tento hotel je akože v POrt El kantanoui, ale do centra je to cca 15-20 min pešo príjemnou cestičkou okolo hotelov. To sa neoplatí brať taxík. tam určite chodte.
Na pláži je tzv pohyblivý piesok, ale z kraja je dosť plytké. Malá tam behala ako splašená s radosťou a "bojovala" s vlnami. Ozaj si to užila. Posledné dni už bolo doslova teplé ako vo vani. Je tam veľa mušlí, vždy voľné lehátka. bazény majú teplú sladkú vodu. Jeden plavecký,, malý pre deti, bazén s tobogánmi, kde je veľká časť na plávanie pre deti od 60-100cm a vnútorný bazén. Všade teplá voda.
O 20:30 začína detská disko, vtedy dospelí si môžu zatancovať s animátormi,napr latino, na terase. O 21:30 je program, ktorí robia animátori. taká nenáročná zábava, ale zabavili sme sa. Animátori sú tam veľmi fajn, komunikatívni, i k deťom, tak im akú takú neprofesionalitu pri programe odpustite. 😉 Vy už tam budete mať aj našu animátorku. teraz boli len Tunisania, ale srandu sme si s nimi užili. Detský klub je tam priestorovo biedny, ale detská boli nadšené z tých chalaniskov. Brali ich aj na pláž, jašili sa s nimi. My sme boli stále s malou, tak ich mám zmapovaných. 😀
Potom neskôr večer je už dosť mŕtvo, okolo tej 23:00 sme už boli na izbe. Ale od rána stačilo.
Dcéra dnes už asi 100krát povedala, aby sme išli späť. Tak verím, že si i vy užijete. Za tie peniaze naozaj výborná dovolenka. A ohľadom toho jedenia ovocia a pod sa naozaj nebol. Nikto tam nespomínal žalúdočné problémy. A fakt sme pojedli hocičo, podávali si ruky kade tade, kŕmili kozičky, ťavu, mačky,...
Kúpiť tam dostaneš čokoľvek z potravín, ohromne lacné suveníry, fakt magnetky za 50c, keramika, bubne,..., tie ich oriešky, sladkosti a za babku.
Závidím, že vás to ešte len čaká. A negatívne referencie si nevšímaj. Aj nás strašili.
Inak v hoteli je veľmi veľa Rusov a Britov, ktorí dosť popíjajú, ale žiadne vylomeniny ani rámus nerobili. Len kazia personál s bakšišom. 😒
@abbey1 tak super, asi sa začnem tešiť 😀 no ja mam histaminovu intoleranciu. Tak lieky do zásoby berem. Mne to povedala alergologicka, že na to ovocie a zeleninu pozor, aj deti sú akergici, asi preto. Program sa mi vidí super a do 23. 00 je viac než dosť. Inak začínam byť hladná 😆 dúfam, že ma neopluju, keď nebudem zahalená 😆😆 na letisku si dám pol deci a bude pokoj. 😀
@vintage_lady Neboj. Maximálne sa ti ponúkne nejaký domov. Nikto pľuvať nebude. Oni sú na odhalené cudzinky zvyknutí.

@vintage_lady krásne prístavné mesto, taxíkom do Sousse nie je ďaleko
bolo to aj v správach v Tunise strieľali do turistov v múzeu, chcel strieľať na parlament a potom si to rozmyslel a išiel do múzea