Tipy na dovolenku v Egypte s deťmi
Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať kto bol s deťmi minulý rok v Egypte niekedy v júli. Či to bolo v poriadku čo sa týka teplôt,alebo sa nedalo vydržať. Tiež by som chcela poprosiť nejaký tip na dobrý hotel pre deti v blízkosti mora, pozvoľný vstup a tiež korále. Ďakujem vopred za každú informáciu.
@lusy26 boli sme v júni a uz vtedy bolo v tieni 47 stupňov nevedeli sme na priamom slnku vydržať ani 15min . Ja by som išla uz jedine máj alebo september október . Júl august je peklo .
My sme boli v júli minulý rok s deťmi vonku 44 v tieni a večer o 22hej bolo 40 akože vzduch mega, ale keď je človek pri vode je to pohoda, klíma na izbach samozrejme musí ísť nonstop, deti povedali, že najlepšia dovolenka tobogány, mega bazény, boli sme sa voziť na ťavach na štvorkolkach, potápať zažili tam vsetko
@simona1998 tak minuly rok sme boli v Turecku a tiež boli okolo 40 stupňov a pri mori sa to dalo vydržať,takže možno by sme to zvládli. Ja môžem ísť iba júl alebo august 🤔 a ešte ak sa môzem opýtať viete mi odporúčiť aj hotel?
@lusy26 my sme boli tiež Turecko v auguste 2x a vôbec sa to horko na Egypt nechytá . Je to úplne iná oblasť . 🙂 my sme boli v Steigenberger Aqua magic . Alw boli sme dospeli len
@simona1998 noo predpokladám,že to bude teplejšie v Egypte. Mne akože nevadí horúco vôbec. No uvidime ako to poriešime s deťmi. Ďakujem za informáciu.
@lusy26 dávajte si pozor , Delegat hovoril, že niektoré detičky grcaju a hnackuju len skrz iné podnebie a nie kvôli vode a zlej hygiene v Egypte . Tak nech nedopadnú ako môj manžel 🙈 ten bol K.O 4dni z 8🙂
@simona1998 tak ono asi to je individuálne..my sme boli s manželom v egypte,ale to už asi 8 rokov dozadu keď nie viac a to smw nemali ešte deti. Preto sa aj pýtam ako to bolo minuly rok a už s deťmi 🙂 no musíme dobre porozmýšľať či by sme to nejak zvládli,alebo radšej neriskovať. Ďakujem pekne za informáciu.
Chodíme každý rok do egypta a z mojej skúsenosti ti viem odporúčiť tieto hotely: Sunwing waterworld makadi,Calimera blend club, Titanic palace alebo Jaz aquamarine.
@lusy26 ja idem s detmi prvy krat a vzala som zaciatok juna od 8ho. Teraz sa obavam ci bude more teple. Jul ideme turecko tiez prvy krat..
@slavomira236 tak ja tým,že robim v školstve môžeme ísť júl alwbo august 🫣 ale myslim,že more už bude v júni teple...teraz je kamoška v Egypte a v mori sackúpu bez problémov 🙂
@lusy26 Tak my si vždy kupujeme SIM kartu s dátami na letisku práve kvôli tomu,aby sme nemuseli riešiť hotelové wifi,keďže častokrát je sieť preťažená. Wifi bola v celom areáli,lenže pri tom počte ľudí bola slabšia. Čo sa týka pláže,tak záleží,že kde vás ubytujú. My sme boli ubytovaní pri recepcii a na pláž to bolo tak do tych 6-7 minút kľudným tempom so zastávkou v bare. 🙂
@timea_88 aha chápem. Ešte ak sa môžem opýtať o akú kartu ide? Je to len čisto na wifi,alebo aj na volanie? A aká je cena takej karty. Ďakujem 🙂
Tak to bude asi väčší komplex...ako nie je to veľa podľa slov,ale ak by sme boli niekde ďalej od recepcie tak asi dlhšia cesta na pláž😀
@lusy26 Áno je to vačší komplex ale dá sa to v pohode prejsť aj po tej horúčave,poprípade im treba dať do pasu 10€ a poprosiť ich či vám nevedia dať izbu bližšie k moru. Niekedy ani tých 10€ netreba a stačí ak poviete,že ste s deťmi a bolo by to pre vás výhodnejšie. Tie karty sa kupujú na letisku pri východe. Máte tam 5-7 stánkov s rôznymi operátormi (orange,vodafone atď.) Slúži to iba na wifi a cena je od 5-20€. Záleží koľko GB dát chcete.

Môj nazor je že s detmi by som v júli do hurgady nešla..nebola som síce nikdy v Egypte ale bola som raz v Tunisku v lete a to bolo ako za trest a tam je dokonca ešte “chladnejšie”..ja som bola viackrát v Egypte začiatkom mája a aj to sme mali 4 dni výstrahy pre vysoke teploty 38 stupnov..neviem si to predstaviť v júli..najneskor maj alebo potom október..