Tunisko s 9-mesačným bábätkom
Ahojte čo si myslíte o dovolenke v Tunisko so 9 mesačným bábom . Má niekto skúseností aké sú tam riziká . Myslíte , že by sme mali zmeniť destináciu?.
@marcellka32 toľko býva bežné už aj na Slovensku
@rebrambora toto je dobra podmienka... Ked sa bavime o letoch a detoch, tak mi napadne vzdy let z mallorky. Vtedy este cerstvo tehotna a v lietadle s nami nejake baby revalo, ale asi pol letu... Som myslela, ze ma porazi... Prcek ma 2,5 ale este ani s nim by som nesla a mladsia sa vyjadrila, ze ona letiet nechce, ze sa boji (coho neviem)...
my sme teda zastancovia cestovania s dietatom, maly nemal este rok, ked sme sli do Turecka napr. ale za mna Egypt, Tunis s tak malym dietatom nie 🤷♀️ a po poslednej skusenosti ako dospeli v Maroku (co je pre mna jedna skupina), tak uz asi ani bez dietata 🥴 chalan skoncil na infuziach a my viaceri sme sa este dva tyzdne doma davali dokopy zo srajdy, ja som tam este chytila nejaku bakteriu, ktorej sa nikdy nezbavim (preziva v sporoch v creve), kazdopadne ty uz si rozhodnuta ako citam, takze nechapem, ci si si prisla po pozehnanie alebo aky to ma zmysel tato tema
Urcite by som tam nesla s malym dietatom. Riziko traviacich problemov je vysoke a aj ked babo bude cisto na prikrmoch alebo tvojom mlieku, este stale existuje moznost, ze tie problemy mozes dostat ty. Ja som sa takto otravila v Chorvatsku, kde sme boli s malym dietatom a ver mi, ze starat sa o tak malicke dieta, ked ty sama nevies, ci to z teba vyjde skor vrchom alebo spodkom a ledva sa dokazes udrzat na nohach cestou na wc, nie je nic prijemne. Nie je to prijemne ani doma a mimo domov je to este 1000x horsie.
Tunis určite nie s takým malým dieťaťom...Ešte tak Turecko z takýchto krajín.
Pokial kojis a ideme takto hromadne, riskla by som to. Skor sa dozvraciate vy a ked tak sa prestriedate pri dietati😄aspon to su moje skusenosti s afrikou doteraz
@diewcatqoo akurat par tyzdnov dozadu nas to chytilo na dovolenke, ja a skoro dvojrocny syn naraz. Akoze vela veci som si predstavovala, ze sa moze stat, ale toto predcilo moje ocakavania. 😂😂😂Jedine pozitivum, ze tueto virozky byvaju vyzivne, ale kratke, do dvoch dni sme boli fit(i ked vypluti uplne)
Ja sa skôr snažím pochopiť, prečo ťahá ľudí na dovolenku na miesto, kde je celkom vysoká pravdepodobnosť nejakej choroby spojenej s trávením, ale aj v Tom lepšom prípade si musím dávať brutálny pozor, čo zjem, vypijem, v čom si umyjem zuby, a robiť rôzne preventívne opatrenia.. Toto je dovolenka? Ešte že sama, s partnerom, partiou, kamoškou, beriem, spoznanie úplne inej kultúry, exotiky, teplé more, a pod. ale s deťmi? Prečo Tunisko? Tam je taká úplne Full super cena v porovnaní s inými miestami?
Nejde len o to, či kojis a donesieš si vlastne jedlo pre dieťa. Treba dávať pozor, čo dieťa obchytkava, utrieť stôl a všetko, čoho sa pri jedle dotkne. Kedysi som videla, ako si ľudia v podobnej destinácii kľudne dali pribor na holý stôl pred jedlom a pod. Ochytany zaprášený stôl pri ktorom sa denne otočia stovky ľudí… nechápem ich zmýšľanie. S tak malým dieťaťom tam budeš neustále v strehu, aby níc nedalo do úst s malo sakra čisté ručičky neustále. Osobne ma vcelku udivuje kolektív, ktorý sa hrnie do podobnej destinácie, keď vie, že účastníkom zájazdu bude aj malé bábätko. Snáď to dobre dopadne, budeš stále v strehu a bude dobre. Btw, ruky dieťaťu neoplachuj v bežnej vode, všetko rieš pitnou vodou z fľaše. Zakaždým.
@oblecenie99 tak toto mi ešte nikto nevysvetlil. Tunis, Egypt ani zadarmo, fakt sa nepotrebujem celú dovolenku triasť, či sa tam nedoseriem a ak si niekto mysli, že je to z toho, že sa človek z chuti naje, tak je pekne na omyle. Nepiť vodu, nepiť drinky, nedávať si ľad, nejesť šaláty, ovocie, čo nemá kožu na olupanie… 5000 pravidiel, fakt super oddychová dovolenka, ešte že si človek zaplatil aj za stravu a nakoniec tam ma byť o vode z fľaše a suchom chlebe a suchej ryži 🤦♀️
Ideálne miesto na dovolenku s bábätkom, ale hlavne, že je to lacné… radšej by som si deku na záhrade roztiahla ako tam ísť.
@domiklik bežne ľudia lietajú s babatkami ale nie až tak bežne do zdravotne rizikových destinácii. A to píšem ako osoba, čo bola s 3 mesačným pri mori autom - 11 hodinová cesta, 13. mesačným v Európe letecky zo Severnej Ameriky a 20 mesačným v Dominikanskej Republike.
Nesla by som tam ani bez dietata.
@elizaberh nesla by som ani so 4 rocnym. Moj 4r. syn minule leto chytil tu na Sk nejaku bekateriu z jedla, lezali sme 2 tyzdne v nemocnici, zlyhavali mu ladviny, mohlo to skoncit velmi velmi zle keby sme neprisli vcas do nemocnice.
Tak male babo v arabskej krajine, pri tych teplotach, staci ked olizne nieco a....
Myslim ze Sajfa so zenou boli takto niekde v exotike tento rok a to ich mladsie lezalo potom 2 tyzdne na infekcnom ak sa nemylim.
Aby si so to potom nevycitala.
@elizaberh my sme velki dobrodruhovia, polietali sme po svete kade tade, presli sme autom kusisko europy, aj s malymi detmi sme vela cestovali...ale toto mi.pride sialenstvo. Mozno sa nic nestane a vsetko bude ok, to ti teda prajem, kedze ine mi.uz asi nezostava, ale ked sa nieco stane, uz bude neskoro trieskat si hlavu.to babetko bude mat z tej dovolenky aj tak velke ho...o tak pre koho to robite? Pre seba, ok...ja by som toto svojim detom nerobila
@majlo1234 no my sme si uz na dovolenkach zazili kadeco. Tiez sme mali dovolenku, kde sme ja a 2 rocny syn 3 dni pregrcali. Ale toto pre mna nebolo az take strasne ako otrava jedlom v Chorvatsku. Dva tyzdne som sa z toho nemohla dostat, nevedeli sme ani, ci zvladnem cestu domov, no hroza.
Uz zastavam nazor, ze s detmi len do destinacii, kde sa da bez obav pit voda z kohutika a kde nie je v tieni 45 stupnov. Takze posledne roky uz k moru ani nechodime.
@elizaberh my sme boli v Tunisku 2x. Prvýkrát som bola tehotná niekedy v 3m a boli sme, že v otrasom hotely. Ale stravovala som sa normálne a noc mi nebolo a ani mužovi, čo on ma strašne citlivé čreva. Druhýkrát sme boli, keď mala dcéra ani nie rok a pol. A to bol hrozný let. Išli jej zuby, mala vysoké teploty, skoro v lietadle skolabovala. Ako sme ju ponoril do mora, tak už bolo ok. Teploty klesli. Ale hotel bol 5* a musím povedať, že aj keď bol straší bolo to fajn. Nič nám nebolo. Ale už by som nešla. Nepáči sa mi ta krajina, hoci Sousse bolo pekne mesto, ale mne ta mentalita prekáža. Nie je to pre mňa. Ja som pracujem s ľuďmi a na dovolenke chcem mať pokoj 😁. A napríklad brat si z Bulharska doniesol zltacku a môj muž mal v Grécku na Rodose otravu jedlom.... Takže nemusí to byť absolútne krajinou. Jedine co by ma trápilo, by bolo, čo v prípade nejakej choroby dieťaťa. Ze nemám možnosť sadnúť do auta a odísť domov ako napr. z Chorvátska...
Mňa do Egypta či Tunisu už nikto nedostane....v Egypte som mala takú sr...u, faraónova pomsta aj horúčky 40, som neverila čo dokáže mať človek v sebe.....musel prísť ich lekár a dať mi lieky, 3 dni na izbe...no ďakujem
@diewcatqoo presne, ja som si povedala ze uz nepojdeme nikde😄 to ma uz preslo, ale tieto horuce dovolenky nie su naozaj nic pre malicke deti
Ahoj, my to ideme skúsiť už túto sobotu s 11-mesačnou. Pýtala som sa pediatričky, či mi schvaľuje takúto dovolenku.... Tunisko mi odporučila... napísala mi zoznam liekov aj opalovaci krem, cez obed sa treba vyhybat slnku... ešte dojčím, beriem so sebou príkrmy aj mixérik... snažím sa nastaviť v hlave, že to bude pekná dovolenka a užijeme si to...inak Tunisko je v teplotnom pásme niektorých gréckych ostrovov, ale isto tam bude teplejšie ako u nás, držím palce a peknú dovolenku
@chiarisimo Ďakujem krásne my ideme 11.7. tiež plánujem so sebou vziať príkrmy ,krémy už máme ...,ak sa môžem spýtať aké príkrmy budete so sebou brať a budete ich mať v kufri či v príručnej batožine ? ja sa bojím aby sa neskazili kým dôjdeme do hotela .
@elizaberh príkrmy beriem 5 ks Sunar zeleninové s mäskom, aj tak sa obávam, že to nebude chcieť, preto beriem mixér, že niečo navyberám a pomixujem, 20 ks ovocné mám značku DADA - kupujeme v Poľsku, sa nám osvedčili.
Práve som sa pýtala kamarátky tiež na to, či mám dať príkrmy do príručnej alebo do kufra, povedala mi, že môžem kľudne do kufra. My letíme večer, tak verím, že sa nestihnú pokaziť, aj tak budeme isto dokupovať.. a kam letíte ak smiem vedieť? My do Mahdie na 14 dní
Prikrmy kúpiš aj tam v supermarkete. Kľudne aj nejaké vyrobené v EU keď chceš 😉 do príručnej si môžeš dať tak koľko potrebuješ počas letu, možno tak 4 ks budú ok. Zvyšok môžeš dať do kufru. Ale ako hovorím, ja by som kúpila tam, veď tam majú normálne veci ako vo francúzku (Nestlé a podobne veci, čo kúpiš všade na svete)
@chiarisimo Ďakujem ,to ja sa obávam ,že toho budeme mať málo 😁😁rozmýšľam koľko mám zobrať naša je papačka a letíme do Monastiru💟
@chiarisimo
@chiarisimo
@elizaberh Ahojte, ako dopadli vaše dovolenky v Tunise s malými detičkami? Bolo všetko v poriadku? Nemali ste črevné prípadne iné problémy? Ďakujem za info 🙂 Tiež sa chystáme.

@elizaberh Ja som bola v Tunise raz a už nikdy v živote ma tam nikto nedostane,polovicu času sme strávili na záchode,a to sme nemali žiadny lacný hotel,s takým malým dieťaťom by som tam nešla ani náhodou,ale vlastne je to aj zbytočné písať,keďže už to máte tak či tak zarezervovane,takže držím palce..