Zdražovanie a dovolenka
Ako rada si prečítam tu na Mk statusy. Každý nadáva na zdražovanie, nedostatok peňazí, no taká letná dovolenka stojí kopec peňazí a to každý asi cestuje k moru. Tak asi život na SK nieje až taký zlý ako sa sťažujeme a náš pán minister financií tu chodí na skvelé nápady a inšpirácie, kde zvýšiť dane. Môžu sa ceny na SK zvyšovať, veď pri pohľade tu na plochu vie, že ľudia na to majú 😀.. nie nezávidím. Samozrejme ži a nechaj žiť. To len taká moja úvaha v krásny slnečný deň na SK 😉
@emilka_1 aha, tak to ja neviem posúdiť. Nevidím do hlavy mnohým slovákom z akého dôvodu chodia na dovolenku, či si chcú užiť leto alebo si chcú užiť obdiv, že boli na dovolenke. A akože od koho chcú obdiv? Od susedov? Kamarátov? Nemôžem si pomôcť, mne je to smiešne, koho by už zaujímalo, kde som ja bola na dovolenke.
@emilka_1 a prečo ťa tak strašne štve, ak ide niekto na dovolenku za 4 tisíc? Ja keď idem na dovolenku, z reálnych ľudí to vedia rodičia a možno tak najlepšia kamoška či brat. Na FB ani na IG nedám z celej dovolenky jedinú fotku či príbeh. A to na takých dovoleniek za 4-6 tis ideme ročne viac krát. Tak ak nikto okrem rodičov o tom nevie, tak ozaj si myslíš, že chodíme na dovolenky kvôli tomu, aby nám závideli? Kto? Keď nikto o tom nevie. To mi príde smiešne a trápne a môže to podľa mňa povedať len niekto, kto závidí alebo má so sebou nejaký problém, keď týmto spôsobom potrebuje hejtovať iných. Apropo, mám viac známych, ktorí z každej dovolenky dajú na FB desiatky fotiek. Nemyslím, že čo len jediný ide na dovolenku preto, aby mu niekto závidel. Chodia na dovolenky, lebo na to majú a radi si týmto spôsobom oddýchnu.
@emilka_1 lejusinka spravne napisala- ked sa chces rozmaznavat napr. ultra all in, vtedy jednoducho stoji dovca v istych hoteloch vela a nie je na tom nic nepochopitelneho z ich hladiska- pisala si, ze ty nechapes ako niekto moze vyhodit tolko za iste krajiny, ked si ich dala za zlomok- no tak isto niekto nechape sice kvalitne 3, mozno 4 hviedickove hotely, ci apartmany a behanie po destinacii a riesenie leteniek stravovanie po restikach a sledovanie ceny v menu, poistky, ci priplatky za batoziny v najlacnejsich letoch istych spolocnosti, len aby ho to super lacno vyslo. Niekto chce 5 hviezdiciek, klud, cestovka poriesi, more drink, zabavu v areali, max 1 vylet v okoli 🙂
Kazdy si vyberie co chce podla seba😉
@melanta pointa príspevku bola o tom, že všetci sa sťažujeme hlavne tu na MK ako je všetko drahé, zháňame kedy prídu rodičáky ... atď. a pritom každý druhý status je o dovolenke pri mori. Narážala som na to, že náš minister financii sa chodí tu inšpirovať ohľadom daní. A potom len nadávame na celý štát a pritom podľa fotiek až takú biedu ako národ netrieme
iste nie vsetci🙂 najdi napr. mne prispevok, kde som sa stazoval, ze uz cakam na vyplatu lebo nemam z cobo poplatit ci kde som hovoril o zdrazovani ako o tom, ze mojej rodine robi velke problemy, iba som niekedy spomenul, ze ano draho je. Ak najdes mas fľasu vinka u mna😊
Toto je svet soc. sieti, takto skresľuje, ked aj ty napises VSETCI. To sa ti vbije do hlavy a uz si v tej mienke. Napr. aj na fb. je toho plno, nebude na Svk jedlo, 90% zaraba minimalku atd😉
Náš minister financií sa neinšpiruje tu. On sa inšpiruje sám sebou. Treba si uvedomiť, že tak ako sú ľudia, ktorí sa majú finančne veľmi dobre a zdražovanie nemusia riešiť, tak sú aj ľudia, ktorí sa finančne majú veľmi zle, mali sa zle už pred zdražovaním. Ale tí ľudia tu nebudú písať statusy o tom, že "išla by som k moru, ale nemám na to". Dovolenkou sa pochvália iba tí, ktorí na ňu idú. Čiže musíš brať do úvahy, že to nie je relevantná zložka národa. Ja napríklad neregistrujem, že by tu bolo nejak veľa statusov o dovolenkách. Ja tu registrujem, že je tu veľmi veľa statusov žien, ktoré majú deti a neschopných mužov, žijú celá rodina zo 700 eur bez bývania a nevedia, čo majú robiť. Ale nebudem na základe takýchto statusov robiť závery o Slovensku. Ale ak by som bola minister školstva, možno by som sa tu inšpirovala tým, že na Slovensku je vysoká miera spoločenskej, ekonomickej a finančnej negramotnosti a treba s tým niečo robiť, aby tu smutné príbehy nemuseli za 20-30 rokov písať aj deti súčasných nešťastných mamičiek.
Je drahota, ale nenariekam. Darmo som si odkladala peniaze, na dovolenku k moru pre štyri osoby je to málo. A tak ako sme nešli k moru posledných 20 rokov, nejdeme ani tento rok. Aj skromnejšia dovolenka je lepšie ako žiadna. Veľa ľudí v mojom okolí si nemôže dovoliť ani toľko. Neviem ako to je inde v SR ale u nás bieda.
Nebudem si kvôli tomu brat úver, stačia nám splátky na hypo a auto.
@hellwant nedávno tu bola diskusia, kde sa riešilo, či je v poriadku, aby 11 ročné dieťa nosilo zo školy 4 a 5. Nie som zástancom toho, že dieťa má nosiť samé jednotky, ani ja som ich nemala. Ale boli tam aj názory, že na známkach nezáleží a čo na tom, že niekto nebude mať vzdelanie. Áno, je to v hlave a dedičné a to je veľmi nebezpečné pre spoločnosť.
a skusila si sa zamysliet nad tym, ze mozno kopa ludi pojde na tu dovolenku, lebo to uz potrebuju ako sol a radsej si napriklad nekupia novu telku alebo niekde inde posetria? Je lepsie minat peniaze na zazitky ako na veci a mozno vela ludi to tak riesi. Mozno su "chudobni", cely rok nakupuju v zlavach a setria kde sa da, len aby si ozaj v lete mohli dopriat tu dovolenku.
A nie, dovolenka na Slovensku nie je vzdy to, po com ludia tuzia ked cely rok makaju ako fretky a casto vychadza ovela drahsie ako dovolenka v zahranici.
autorka a ty si zamilovaná do ministra financií či prečo ho spomínaš v každom príspevku? 🙈😂 však to je psychopat
@zuzanka.zuzu mozno jeho manzelka 😅
Len aby si mala presnejšie štatistiky, my tiež nejdeme k moru.. a posledných 10 rokov som pri mori nebola. Takže tak
@zuzanka.zuzu pretože všetko ide hore ,tak vie ,že asi na to máme.
@lylyjana áno no bedakat je u Slovákov národný šport
Ked bedakat je narodny sport, tak potom rozoberat ako slovaci bedakaju je dalsi narodny sport. A tretim narodnym sportom je vypisovat o tom, ako chodia ludia na dovolenky preto, aby im ini zavideli.
Jaj baby, zas neverte vsetkemu co suseda slahne na instagram a fejsbuk. Zite si svoje a nekukajte ci bola suseda na dovolenke, ked vcera bedakala ze nema za co🥴
@0silvia0 neviem o tom žeby som písala o nejakej susede. Stačí sem tam nakuknúť na stránku MK
Tu susedu neber doslovne, to bola nadsazka😉
Ja som na stranke MK dost casto, ale to, co ma nezaujima preskakujem. Nezaujimaju ma ani lamentacie ani fotky anonymnych ludi plavajucich sa v mori.
inak autorka, ešte jeden postreh.. dovolenka v zahraničí je často lacnejšia ako pobyt na Slovensku.. ja som strávila začiatkom roka 6 dní v Španielsku a keď sme sa rozhodovali, či ísť za hranice alebo do Tatier, tak po prepočte nám vyšlo, že Tatry by nás vyšli o tretinu drahšie.. nie všetky zahraničné destinácie sú megalomansky drahé.. treba byť scestovaný, vedieť si veci naštudovať, naplánovať si pobyt na vlastnú päsť a nezaplatiť prvoplánovo cestovke 2 000 Eur za rezortnú dovolenku s polpenziou v Grécku.. moja kolegyňa išla sama do Grécka a vyšlo ju to omnoho menej ako cez cestovky, ktoré zrejme berú nehoráznu províziu z predaja pobytov
@0silvia0 ako ja si fotky rada pozriem. Len nejak nechápe každý mesiac naháňajú rodicak a nie je problém dovolenka aj 2 x do roka. Ako niekedy sa nad tým fakt pozastavim.
@7lenka11 som si toho vedomá,že dovolenka na Sk nie je lacná záležitosť.
@autorka a to tie zeny, co tu nahanaju "rodicak", tak davaju fotky zo zahranicnych dovoleniek?
@zmrzlinka2021 stretla som sa s tým,veď preto to píšem...
Lebo ja som tu nijaku zenu nezbadala, co by mala take fotky a riesila rodicak.
Daj sem prosim ta nick tej zeny... mozme sa vsetky na to pozriet
@zmrzlinka2021 myslím,že nie je vhodné nejaké Nicky zverejňovať
Tak ale potom to co tu pises, posobi ako dost nedoveryhodne...
@zmrzlinka2021 v poriadku 😊. Veď každý ma svoj názor. Mojím zámerom nie je niekoho presviedčať o mojej pravde.
Akej tvojej pravde. Ak nieco tvrdis, mala by si to vediet preukazat. Tvoja tema je o tom ako tu zeny co sa stazuju behaju po dovolenkach k moru a ked prideme na temu, ktore - tak das hlavu do piesku.

Stazovanie sa je narodny slovensky sport.
Vzdy "staznost" u cloveka treba vydelit desiatimi... aspon u 9 z 10...
Na slovensku sa nezije zle, patrime medzi tie lepsie krajiny pre zivot. Pokial obaja ludia pracuju, su sikovni, maju sa fajn.
Horsia situacia, dovolim si povedat, ze dost zla je pri chorych ludi, pri invalidoch, mnohodetnych rodinach, rodinach s postihnutymi detmi, dochodcami, atd.... ale vo vseobecnosti nezije sa tu zle.
Tiez velmi zalezi, co je pre cloveka prioritou.
Mas tu mamicky, co maju piaty kocik pre jedno dieta - vzdy novy, mamičky co "skupuju" cely internet a su tu aj ludia, ktori si dopraju skor zazitky.
Okrem toho dovolenka pri mori nemusi byt draha, vsetko to zalezi od narokov, a toho co ocakavas.