Ako to je s rozmermi príručnej batožiny v Ryanair?

tyrkysova_kobyla
22. aug 2019

Ahojte, letime cez Ryanair a chceme brat len prirucnu batozinu, teda nejake ruksaky. Na stranke uvadzaju rozmer prirucnej 40 x 25 x 20 a na obrazku maju nakresleny ruksak, ale povedzme, ze moj ruksak o par cm presahuje jeden rozmer. Beru to az tak striktne? Ci akykolvek ruksak cca tych rozmerov je v pohode? Vdaka!

airaw
22. aug 2019

Ťažko povedať.. letela som párkrát len s ruksakom a nikto nič nemeral.

tortelinka
22. aug 2019

@tyrkysova_kobyla ak nebude ruksak okato veľký bude to ok

tyrkysova_kobyla
autor
22. aug 2019

@tortelinka taky obyc turisticky 20 litrovy, asi 3 cm vytrca z povolenych rozmerov 🤔

simsalabim
22. aug 2019

@tyrkysova_kobyla na niektorych letiskach maju taky otvor, ktorym ked sa batozina nezmesti, tak "nesplna rozmer", ale pravdupovediac, len som to videla a pocula od inych, ze to museli pouzit, ale mne sa to nikdy nestalo. na letisku v BA ho zarucene nemaju. Ale vraj ak je batozina makka, tak sa da vselijako postlacat, aby to otvorom preslo...co by ruksak zvladnut mohol.

lyci
22. aug 2019

@tyrkysova_kobyla je to ok. mne pretrcal o vyse 5cm a nikto sa na nase batohy ani nepozrel. asi im to je jedno pokial to nie je fakt velmi viditelny rozdiel. tiez sme sa toho obavali

tyrkysova_kobyla
autor
22. aug 2019

Perfektne, dakujem vsetkym za odpovede 🙂

ella2015
22. aug 2019

@tyrkysova_kobyla V prípade ruksaku ak sa dá stlačiť a tým padom zmenšiť nevadí rozmer, ale treba si skôr dávať pozor na hmotnosť batožiny

kakawah
22. aug 2019

Nespoliehala by som sa na to. Letim často touto spoločnosťou a casto vidim ako davaju merat do tej sablony ked je batozina väčšia. Mozu ti kludne povedat ze si mas kupit zodpovedajucu rozmerom a pribaliť to.

tyrkysova_kobyla
autor
22. aug 2019

@ella2015 prirucna nie je limitovana vahou 🙂

sissy27
22. aug 2019

@tyrkysova_kobyla ruksak je ok, ak ho vieš stlačiť. Problém môže byť pri pevných kufríkoch, ktoré sa nezmestia do sizera a rozhodnú sa to kontrolovať.
@ella2015 ryanair nemá hmotnostný limit na príručnú batožinu, resp. málokto ho má. Pokiaľ máš len príručnú batožinu a check-in si spravíš online, tak sa vôbec nedostaneš tam kde sa váži batožina. To tak akurát pri chartroch.

lagata
22. aug 2019

No ja som praveze videla casto ako ludia bojuju s tym sizerom. Prave ked mali nejake plne neforemne batohy pri ktorych na prvy pohlad nevies, ci splnaju rozmer. To ma vzdy tak pobavi 😂 Preto som si radsej zaobstarala odlahceny kufrik, ktory ma presne tieto rozmery a mam vzdy istotu

janne318
22. aug 2019

Pointa je v tom, aby sa príručná batožina v lietadle zmestila do kastlíku, ktorý máte nad hlavami, a malá príručná pod sedadlo. V určitých situáciách totiž nesmú mať pasažieri žiadne tašky/ruksaky/kabelky a pod. na kolenách (vzlet, pristátie, let so zapnutými bezpečnostnými pásmi, prípadná evakuácia). Určite nikto z cestujúcich nepotrebuje v prípade silnejších turbulencií naháňať svoju elektroniku a peňaženku o štyri rady ďalej, ani schytať pecku do hlavy cudzou taškou. Nebodaj tak ešte v prípade evakuácie ostať "zaseknutý" v uličke kvôli zavadzajúcej batožine! Takže odpoveď: pokiaľ sa jedná o ruksak, ktorý je foremný a teda uložiteľný na svoje miesto, je to ok.

ja197
22. aug 2019

@tyrkysova_kobyla vy nemáte limitovanú váhou? My sme teda mali, mohla mať max 8 kg 😊

tyrkysova_kobyla
autor
22. aug 2019

@ja197 nie, pokial sa berie len prirucna, tak nie je limitovana, zrejme sa predpoklada, ze do ruksaku sa tolko toho nemesti 😀

juliet86
22. aug 2019

@tyrkysova_kobyla no. musi sa zmestit do sizera. pripadne tebe pod nohy pod sedadlo pred tebou. a moze sa ti stat ze ti ho odvazia. vahy maju kade tade... oni naschval vylimiyovali teraz velkosti a vahy batozin cize ak ho vies o tych par cm postlacat tak ho ber

akinom0077
26. aug 2019

@tyrkysova_kobyla / zalezi na koho natrafis, niekedy pohode prejdes s vacsim rozmerom inokedy robia caviky

akinom0077
26. aug 2019

@ja197 / to tak bolo kedysi ale 8kg bolo vo wizzairi , ryanairovci mali 10kg ale pravidla su zmenene

cyntia30
5. okt 2022

leteli sme oktober 2022 - priority , čize kabelka + priručny kufor na palubu - mali sme problem, lebo kufor presahoval 2 centrimetre (mal 57cm na vyšku a 27cm na širku) - trčal z toho kontrolneho plechoveho boxu čo maju v gate, takže vraj mame si doplatit 59eur lebo nema spravne rozmery.... podla skusenosti za zameriavaju na kufre na kolieskach, lebo ked mate na chrbte rupsak vobec neriešia. Nakoniec sme kufor otvorili, obliekli si 4trička a mikinu z kufra, zavreli ho a namačkali ho do toho boxu až prešiel, kufor bol platenný, čiže sa nejak zmačkol, keby bol plastovy tak to nedame.

cyntia30
5. okt 2022

ešte rada...ak si nie ste istý či ten kufor prejde cez kontrolu rozmermi, nastupujte medzi poslednými, vtedy je tam už velka fronta a nekontroluju kufre všetkym, iba namatkovo lebo uz sa ponahlaju..