Aký spôsobom najlepšie ísť do Paríža a Disneylandu so 4-ročnou?

xckaret
3. júl 2019

Prosím absolvoval niekto z Vás s 10 ročnou dcérou ,,poznavací zájazd,, do Paríža aspoň na 4 - dní? Dcéra sníva o Disneylande. Je to vhodné, nie je na to už pristará? Chcela by som to spojiť aj prehliadkou Paríža. Ak ste v Paríži boli, cez akú cestovku, lebo už som čítala aj dosť negatív.....Ďakujem za tipy a postrehy.".

martus5220
3. júl 2019

@xckaret ahoj lepsi je europapark v nemecku aj ovela lacnejsi len v lete je to napraskane v disneylande som nebola osobne ale z pocutia -nic moc za tu cenu

natuska87
3. júl 2019

@xckaret Pre deti je to lákadlo...Neviem, dlho sme tam neboli, lebo tam sme sprevádzali známych s dcérkou.Bolo to drahé, ale malá bola "paf".Čo sa týka Paríža, na 4 dni je to makačka...Obehať aspoň hlavné pamiatky.Dobré je ísť cez cestovku so sprievodcom...Ale treba šľapať...Ale Paríž za to stojí.Ja som bola naposledy 4 roky dozadu, nepamatám cestovku, ale bolo to dobre pripravené a nie drahé.letecky a na 8 nocí...Našla som cez internet.😎

emmusska
3. júl 2019

@xckaret moja kolegyna bola nedavno aj krasnu klucenku mi doniesla, bola s dcerou tretiackou na zakladke, vravela, ze krasne a super aj pre deti, no radsej teraz ako keby tam mala ist sama ked bude mat 30 :D, ale kolegyni sa vraj pacilo tiez.

airaw
3. júl 2019

Ja mám 28 a necitim sa stará na Disneyland :D tam choďte na 2 dni a Paríž aspoň 3-4 dni

svettii
3. júl 2019

Kamoška bola tiež s malou čo má 9 rokov a tá z toho bola úplne nadšená, že ako áno drahé je to tam všetko ale tie decká sú tam z toho proste úplne unesené, že krásne to tam vyzerá

natal
3. júl 2019

@xckaret Bola som s dcerou ked mala 7. Dva dni sme behali po Parizi a jeden den sme boli v Disneylande. Ak si dobre pamatam, tak on je rozdeleny na dve casti. Jedna je s atrakciami pre dospelych, resp. vacsie deti, ako sa nataca a podobne. Druha cast je pre mensie deti. Divoky zapad, Vesmir, Pirati z Karibiku, Peter Pan .... S 10 rocnou to zvladnes v pohode. A aj v jej veku by som volila stale tu cast pre mensie deti. Bola som sice len v tej casti, ale aj dospelak len otvara oci. Velmi sa nam pacilo. Bola som cez Adria travel.

ro_manka
3. júl 2019

Nás zobrali rodičia na 3 dni, keď sme boli deti. teda už je to celkom doba. Mali sme 12, 11 a 9 rokov. Ale bola to najparádnejšia dovolenka a to sme chodili ozaj kade tade aj k moru skoro každý rok aj na poznávačky aj do hôr. To len k tomu, či na to nie je malá - nie je 🙂 aj naši rodičia si to užívali 🙂 Je to ozaj rozdelené na dve časti, ale skôr by som to popísala tak, že je to rozdelené na park a na niečo ako obrovské štúdio, kde sa zážitkovým spôsobom predvádza, akým spôsobom sa rôzne veci natáčajú. My sme boli celé tri dni v Disneylande a do Paríža sme šli inokedy, už vo vyššom veku. lebo ten sa tiež za tri dni pobehať nedá, alebo aj dá, ale iba bežíš a nie je to ono.. možno ak tak si vybrať iba niečo v Paríži a stráviť tam deň.. a my cestovky neriešime.. inak myslím, že do 21 rokov sú v Paríži takmer všetky atrakcie pre občanov EU zdarma, ale to si radšej ešte zisti.. Ubytko sme si zháňali tiež sami, cez booking.com nájdeš toho kopec, podľa toho koľko chceš investovať do pohodlia. Ako deti sme boli v Explorers hotel, neskôr už v hteloch viac v centre mesta. Ale napr. do Versailles sme šli aj tak vlakom, lebo to je kúsok od Paríža a to je len výlet na celý deň..

vikusjk
3. júl 2019

Ja sa tam tiez chystam s malou, ale nie cez prazdniny, trosku som si o tom citala a cez prazdniny je to tam na velmi dlhe cakanie na atrakcie. Tak pojdeme asi niekedy zaciatkom juna, ked je uz teplucko, ale nie su este prazdniny.

abbey1
3. júl 2019

Na zábavný park človek nie je nikdy starý. Určite si kúpte sami letenku, ubytovanie a budete mať super výlet. Ck to zbytočne predraží a boli by ste viazaní ich programom. Keď si všetko vybavíte sami, ušetríte a bude všetko podľa vašich predstáv. Ak si to môžete dovoliť, doporučujem ubytovanie priamo v Disneylande. Pre deti je to úžasný zážitok.

liwmia
3. júl 2019

Disneyland je nieco uchvatne. Ja som horko-tazko nahovorila mojho muza na navstevu Disneylandu počas dovolenky v Parizi. Sice sa zhrozil pri tej cene, ale suhlasil 😀. Vstupenky som kupila cez internet a od Pariza to autom nie je daleko. Pri vstupe od nas pytali hned 25€ za parkovne, co som myslela, ze sa moj muz hned otoci 😂 a ideme domov, ale predychal to. ALE, hned po vstupe sme boli obaja ocareni a i ked dieta este nemame, uzili sme si to ako nikde. Bolo tam uzasne a tesim sa, ked Disneyland navstivime znovu s nasim dietatom.

xckaret
autor
4. júl 2019

@liwmia koľko je tam vstupné prosím....resp. aké ,,vreckové by som si mala nachystať?

sarinka2012
4. júl 2019

@xckaret Ahoj, stará určite nie je 🙂 práveže ja čakám kym bude mať dcerka cca 9-10 rokov aby si to poriadne užila, na tie "lepšie" atrakcie je vstup od 120 cm 🙂 to už ma sice teraz ale tak na tesno 😃 tento rok sme dali Transylvaniu lebo chcela vidieť Draculu, buduci mame na plane Floridu pre deti a Londýn ( Harryho Pottera) už sme tam boli ale to sa nedá znova nevidieť 😃 a o dva roky pojdeme Disneyland a ak teda sa nerozhodneme na vlastnú päsť tak jedine cez Satur 🙂 najlepšie skusenosti, TOP sprievodci, program, starostlivosť. Predbežne mame vybraté niečo takéto: https://www.satur.sk/poznavacie-zajazdy/disneyl... ale uvidime čo bude o 2 roky 🙂 vstupné je drahe, ja som pozerala 2dňový ticket a ten je 169 eur na osobu + suveníri, občerstvenie, doplnkové atrakcie, proste aby sme si to na 100% bez obmedzení užili ratam cca 250 eur na osobu len na Disneyland.

liwmia
4. júl 2019

@xckaret ja som kupovala listky priamo na francuzskej www stranke a vysli ma okolo 70€/den/dospela osoba. Ale na slovenskych strankach sa ceny pohybuju cca rovnako. Jedenie sme si nebrali, vsetko sme si kupovali priamo na mieste a nie je to katastrofalne. My sme si kupovali 2x polovicu kurcata, bagety, zeleninovy salat, 2x napoj a dezert a platili sme okolo 25€. Drahe su jedine darcekove suveniry a tie mickeyho usi, co si kazdy kupoval, to ked som videla cenu, ze 16€ kus, tak som to pekne vratila(ale aspon som sa odfotila v nich😂). Takze, ak nebudete kupovat kadejake hracky a podobne, tak mimo vstupneho neminiete vela