Autom do Grécka s dvomi malými deťmi

petruska1212
22. mar 2017

ahojte,rozhodujeme sa kam na dovolenku. kazdy rok vyhrava Chorvatsko, chodievame autom, celkom OK, len uvazujem tento rok ze by sme sli do Grecka je to cca o 500 km viac,este som tam nebola,krasna krajina. dali by sme si niekde prestavku Macedonsko, Srbsko, este neviem na pol dna... este uvidime kde, co poviete ist s detmi na takuto cestu? deti maju 2 a 3,5 r. poradte pripadne ak niekto bol tak postrehy,napady,nazory.diky

janinah
23. mar 2017

chodili sme takú cestu do gr. s deťmi,ale busom,autom by som nešla.Ak prestávku,tak prespať niekde v Belehrade.Ono ak sa raz už vyberieš,tak aj dôjdeš,ale autom taká štreka je únavné, s deťmi zvlášť.

lululilien
23. mar 2017

Ak sa na tú cestu poriadne pripravíte tak nevidím problém. Je veľa možností ako dojsť, napr. autom do Benátok a odtiaľ lodou do grécka? (My sme tak boli, ale to bol skôr výlet loďou po stredozemnom mori) Tieto Vianoce sme absolvovali cestu Taliansko - Verona a Nemecko - Lubmin a poviem ti že prestávka u mamy v BA a cestou naspäť u tety v Prahe, oboje s prespaním nám veľmi dobre padla.

dominika6
23. mar 2017

@petruska1212 my sme boli s deťmi busom..cesta trvala 17hodín,lebo stojíš na každých hraniciach..
je lepšie ísť na noc,ked ti budú spať a prídete ráno..Srbsko a Macedonsko sme videli len ked sme prechádzali hranicami ale žeby som tam ostala pol dňa ma nelákalo..všade mali osady emigranti..neskutočný bordel..v centre to možno bude úplne niečo iné..ja by som asi šla rovnou čiarou do Grecka a nikde sa nestavovať..

cobhan
23. mar 2017

ja som chodievala cez den, o 4 rano z domu a o 9 vecer som bola v Thessalonikach. Na noc som nikdy nechodila, lepsie sa mi soferuje pocas dna. Ked pojdete, tak urcite nie od piatka do nedele, to stravite kopec casu na hraniciach. Pocas tyzdna sa bud necaka vobec alebo radovo v minutach. Dobre miesto na oddych su cerpacie stanice (oproti sebe) asi 100 km od Belehradu smerom do Grecka, je tam strazene parkovisko, da sa tam najest a oddychnut si. Ostatnym cerpackam som sa vyhybala.

sisiella
23. mar 2017

Autom nie je žiaden problém, na noc deti krásne prespia celú cestu. Chodíme s oveľa menšími deťmi. Super ubytovanie pre rodiny s deťmi si nájdeš ak si dáš do vyhľadávača ubytovanie-grecko ubytovanie je pri pláži a areál je celý ohradený, takže nemáš starosti s detičkami že ti niekde zmiznú.

petruska1212
autor
23. mar 2017

😍 ďakujem za vaše rady. Autom určite chceme lepšie sa zbalime kedže mame combi a aj môžme pohodlne cestovať my ked ideme na dovolenku neradi sme stále na tej istej plazí aj kvôli tomu uprednostňujeme auto ako buš a lietadlo. Viem že požičovňa existuje ale mm to veľmi nechce
Máte nejaké kontakty na súkromne úbytka s polpenziou aby sme sa vyhli Cestovke? Či radšej cez slov cestovku ako podľa vás lepší?

anesim
23. mar 2017

Ak sú deti naučené cestovať dlhšie cesty autom tak zvládnu. Známa boli min leto s 11 mesačným a 3,5 ročným po ceste po Nórsku a to odtiaľto odchádzali doobeda, potom loď z nemecka do Švédska a ešte cesta do Nórska, dostali sa až na polárny kruh, Mali požičaný karavan ( príves) a spali po kempoch, ktoré sú vybavené na 1. spolu boli takmer tri týždne
A tento rok idú cestu po Francúzsku

bienennest
24. mar 2017

@petruska1212 Ahoj, my sme boli na dovolenke po europe (mimo ineho aj v grecku) autom ked bol moj druhy syncek pol rocny (prvy bol vtedy 3,5 rocny) a nebol problem. Treba si dobre premysliet cestu, naplanovat kde budete byvat (hotel, karavan) a podla toho zorganizovat uz pred odcestovanim. Skus tiez naplanovat dlhe trasy na noc a pocas dna podnikat skor kratke trasy (do 200km).

Moj tajny tip kedze chodime castejsie na dlhe cesty autom - zadovaz si pre deti malu telku do auta.. vzdy ked su uz deti otravene a nepomaha uz nic ineho ani knizky ani hry, tak nam vzdy pomohli rozpravky z DVD (taketo nieco -http://www.mediamarkt.de/de/product/_aeg-dvd-45...).

anit05
24. mar 2017

@pertuska1212 požiadaj @221girl nech ťa pridá do skupiny https://www.modrykonik.sk/group/7486/, tu nájdeš info od maminiek cestovateliek.
ja mám síce väčšie deti, chodíme cez deň, zásadne v týždni, vyhýbame sa hr. prechodu Horgoš, nikdy sme nemali zdržania, 1x sme prespávali v Srbsku, oddýchneš si a ideš ďalej, aktuálne info z ciest sledujem na stránke http://www.recko-autem.cz/, podľa toho volíme trasu. Nám Grécko učarovalo, záruka počasia, pekné pláže a autom vieš nájsť skutočné skvosty 🙂 Dobre vyberte, treba mať naštudované okolie, mne pomáha google mapa, nájdem peknú pláž, najbližšiu dedinku, hľadám ubytko , kontaktujem majiteľov,a teším sa na leto. Veľa šťastia
na začiatok choďte niekde bližšie - Chalkidiky, Thassos, Olympská riv....

jaborca
11. máj 2017

@sisiella Aké ubytovanie si mala na mysli? Niečo konkrétne...tiež by sme tento rok asi išli. Chodili sme pravidelne 7 rokov. Potom 5 rokov nič. Vždy autom, aj s malými deťmi, od 3-och rokov. Boli to perfektne dovolenky 👍

sisiella
11. máj 2017

napíš mi na adresu: anabelach@gmail.com

lucinka37
7. jan 2024

Ahojte, rada by som obnovila tuto temu 🙂 mate uz realne skusenosti kde ste boli, co navstivit?
My mame za sebou trasu BA- Grecko uz 2 x autom + privesom a 2 dermi 🙂