Autom k moru - vajíčko verzus sedačka

tinka_14
22. jún 2013

Ahoj maminky, chcem sa spytat na vase skusenosti s cestovanim so 7,5 mesacnym babatkpm k moru... mali ste uz klasicku autosedacku alebo boli deticky este vo vajicku? Ceste bude cca 10hodin tak sa mi to zda byt vela a do normalnej sedacky moze az ked sama sedi... tak teraz neviem ci uz kupit polohovatelnu sedacku alebo v com ju brat??

dana_l
22. jún 2013

je to jedno ak autosedacka splna poziadavky (dostatocna vaha a vyska dietata, pripadne vek dietata) a bude otocena V PROTISMERE JAZDY. tvoje dieta moze byt vacsie ako priemerne dieta ale jeho krcne svaly este nie su dostatocne vyvinute a v pripade prudkeho brzdenia by sa mu mohlo nieco stat.
ak to chces urobit len kvoli tomu ze autosedacka je otocena v smere jazdy - tak jednoznacne nie. musis pouzit vajicko.

gabinecka_
22. jún 2013

definitívne vo vajíčku a išla by som na noc - nech spí, to by mala zniesť najlepšie. Pre tak malé dieťa je príliš skoro na tak dlhú cestu v autosedačke 2. skupiny.

kacena4
22. jún 2013

@tinka_14 jednoznacke vo vajicku je to pre babatko prijatelnejsia poloha ako v 1/2sede sa strmacat 10 hodin 😝 pri spanku by jej hlavicka odkvacavala do boku a krivila si chrbatik a vajicko vyuzijes aj tam ako "lehatko" "sedacku na papanie" a ked ti v nej zaspi lahko prenesies aj s nou

ragazzina
22. jún 2013

@tinka_14 ja by som pre take babo kupila polohovatelnu autosedacku skupiny 0-18kg, co sa instaluje aj do protismeru. O tom protismere ani netreba debatovat, to je jasne, mne by skor vadilo, ze obycajne vajicko sa neda polohovat. A pocas 10 hod. moze babo spat, ale aj byt hore, a tak by si polohu prisposobila podla potreby.

martuska75
22. jún 2013

@tinka_14 súhlasím s
@ragazzina ak máš problém s vajíčkom, že sa ti nezdá vyhovujúce tak odporúčam sedačku 0-18 napr. my máme Britax - first class. Dáva sa v protismere a je to skupina 0+až 1. Dá sa polohovať do ľahu ale tiež do takého polosedu. Dieťa je vyššie a lepšie vidí ako vo vajci, čo už väčšie deti na dlhšej ceste ocenia.

mentolka28
22. jún 2013

my sme brali aj aj. 10 hodin vo vajicku alebo v sedacke sa mi zdalo vela. tak sme mu to aspon striedali. ale inak urcite vajicko. lepsie sa spi a ak pojdete v noci tak vacsinou bude spat.

caspino
22. jún 2013

my mame znameho dopravneho policajta a on povedal ze mozme aj vanicku z kocika ked je riadne pasom priputana a aj sme tak boli maly spal ako v bavlnke vecer sme ho ulozili a pohli sa tak ako zvykol doma zaspavat a rano sme boli tam ja odporucam aj vaničku

ragazzina
22. jún 2013

@caspino no pokial nie je babo priputane aj v ramci vanicky a priputana je iba vanicka a babo v nej volne lezi, tak pri akejkolvek kolizii by ho asi ta vanicka v bezpeci neudrzala...ja osobne by som toto urcite neriskovala, pokial to nie je nejaka speci vanicka, ktora sa da pouzit aj takto...

janocka
22. jún 2013

@tinka_14 sli sme vlani s takmer 9 mes. synom do HR a pouzili sme, samozrejme, vajicko. Pouzivali sme ho do takmer 13 mes. kym ho neprerastol

vintinka
22. jún 2013

mne maly od malicka plakal vo vajicku..od cca 9 mesiaca bol v autosedacke 9-18kg s opierkou na hlavu..bol ako vymeneni a precestovali sme vela..pekne videl ,obzeral sa..pospinkal si ..robili sme prestavky...ja odporucam autosedacku a nie 0-18 kg ale uz 9-18kg aby si ju aj dobre vyuzila..takto som postupovala pri dcerke a obe deti su ok(:(:..