Autom z Bratislavy do Bibione

majjat
23. júl 2013

ahojte,
prosim vas poradte trasu autom z bratislavy do bibione cez rakusko. ake dialn.znamky, comu sa vyhnut...ideme prvy krat. vdaka.

ichbinich
23. júl 2013

@majjat:
Z Bratislavy smer Vieden, vyber si Kittsse alebo Berg. Ked pojdes cez Kittsee, uz budes na dialnici. Ked pojdes cez Berg, az po Fischamend pojdes po Bundesstrasse. Ta ale casto byva prijemnejsia, lebo na A4 dialnici v Rakusku je kopa rumunov a madarov, ktori jazdia casto agresivne. Pri Fischamend sa vchadza na dialnicu A4.
V Rakusku potrebujes rakusku dialnicnu nalepku. Pokial viem, predavaju ich aj na slovenskych cerpacich staniciach v blizkosti hranic.
V Rakusku sa drz smer Graz/Klagenfurt na dialnicu A2. Ale zvycajne je uz v okoli Viedne znacene aj "I" pre Taliansko 😉 V Talianksu sa potom drz smer Udine.
Vlastne sa nemozes stratit, lebo az po Latisana resp. Pordenone, kde sa schadza z dialnice v Taliansku asi 30 km pred Bibione, je vsetko dialnica 😉
V Taliansku sa plati za prejdene kusky dialnic. Prva stanica ti iba vytlaci listok, ze si zacala dialnicu prave tam. Ten listok si dobre uschovaj. Potom, ked budete schadzat z dialnice, ten listok bud podas cloveku pri prepazke, alebo ho strcis do automatu. Je velmi dolezite ten listok nestratit, lebo potom ti vyrubu pokutu. Z rakuskych hranic po Latisana alebo Pordenone je to nejak 12-13€, ak sa dobre pamatam. Mozes platit v hotovosti alebo kreditnou kartou. To je casto lepsie, lebo tie pruhy byvaju menej plne ako tie, kde sa plati v hotovosti. Je to automat, strcis ten listok, potom kreditku, stlacis gombik, ze chces potvrdenku a ides dalej. My platime vzdy kreditkou.
Uz na dialnici je oznacene Bibione, myslim, ze lepsie je zist pri meste Latisana. Je to na talianske pomery super znacene 😉
Vyhnut sa treba prevysenym rychlostiam kdekolvek 😉 A na rakusko-talianksych hraniciach casto kontroluju rakuske dialnicne znamky!

Drz sa tohto a nestratis sa 😉:
https://maps.google.com/maps?saddr=Bratislava,+...

Prijemnu cestu a peknu dovolenku!