Bol niekto na dovolenke s dieťaťom v Afrike?

janette1105
23. jún 2009

bol niekdo na dovolenke s dietaom v afrike a uzivali ste antimalarika? Ak ano, ako to vase dieta znasalo a ake tabletky ste brali?

vanish1
23. jún 2009

na dovolenke v Afrike som síce nebola, ale ani by som s dieťaťom nikdy nešla, zaujíma ma len, prečo tie lieky užívate? Má dieťatko maláriu? alebo len tak preventívne?...

janette1105
autor
23. jún 2009

ja tam mam svokrovcou, a pytam sa mamiciek ktore maju s tymto skusenost. 😠
Ked sa ide do krajiny kde je malaria tak sa beru tabletky na prevenciu.

vanish1
23. jún 2009

prepáč, len ma zaujímalo, prečo máte brať tie tabletky, nevedela som, že sa berú ako prevencia, ja by som sa asi snažila niečo o nich zistiť na nete, príb. letáky a pod. 😉

janette1105
autor
23. jún 2009

ok, sorry. manzel pochadza z krajiny kde je vela malarie, a maly ma uz rok a este ho svokrovci nevideli. Tak tam chceme ist /ja som tam uz bola mnoho krat, a tabletky nebola sranda uzivat, su drahe a maju dost vedlajsich ucinkov/
V anglicku ze to je normalne, ale ved tam je vzdy vsetko okay ☹ , tak som sa chela opytat mamiciek ktore boli v exotike, ci o tom nieco nevedia.

prevencia lepsia ako liecba,
A malaria nie je sranda.

kisska
23. jún 2009

janette a nemozu radsej prist svokorvci sem? Sice tiez nemam skusenosti s cestou do afriky, ale pracovala som vo firme, ktora pred par rokmi donasala antimalarika (injekcie) na slovensko, ked sa tu vyskytol pripad malarie po navrate z afriky a viem, co je s tym problemov. Ak sa nezmenila situacia, tak na slovensku injekcie nie su a doniest ich je otazka ochoty sponzorov a vyrobcov. Tu su len tablety, ktore nam vtedy nepomohli, kedze clovek uz bol v bezvedomi 😕 Viem, ze chcu viediet vnucika, ale to za to riziko u takto maleho dietata nestoji...

bihan
23. jún 2009

Poraď sa s lekárom, pochybuje, že ti tu niekto bude vedieť dať radu, pretože Európan sa asi ťažko rozhodne navštíviť s ročným dieťaťom nejaké miesto s vysokým rizikom malárie.
Každopádne si asi vyberiete obdobie, kedy je menej komárov a opatrenia proti nim iste tiež poznáte. Osobne by som svoje dieťa antimalarikom tlačiť nechcela.... čím neskôr, tým lepšie.

janette1105
autor
23. jún 2009

no svokrovci su uz stari, takze to je nie nie. Ja som sa pytala v anglicku ci existuju injekcie na malariu a povedali mi ze take nieco este nie je, nevies mi povedat nieco viac o tych injekciach?

janette1105
autor
23. jún 2009

jam su komera stale, takze tam /do gambie/ by som nesla nikdy bez tabletiek.
anglicanky chodievaju aj s trojmesacnymi do afriky a davaju babatkam tabletky/jasne ze rozdrvene/ , len oni nikdy nepovedia pravdu, vse je vzdy fajn...atd.
Vies, ja si neviem predstavit ue moja mamina by nevidela svojho vnucika od kedy sa narodil, tak mi je luto aj svokrovcou.

bihan
23. jún 2009

Moja mama videla Sáru prvýkrát keď mala 9m a keby to bolo nutné, tak ju vidí určite neskôr. Je to na tebe.
Podľa mňa je to úplne jedno či injekcia alebo tabletky, je to rovnaký sajrajt.
"U nás" (pri Madagaskare) majú komáre svoje cykly v závislosti od suchých a vlhkých období, ale bez rizika malárie.

Každopádne toto som našla na tejto stránke
http://pisutova.blog.sme.sk/c/84797/Malaria-a-a...
"Zatiaľ najnovším liekom na maláriu v tejto oblasti je Artemisin – vyrába sa z listov stromu zvaného Wormwood (neviem ako sa volá v preklade). Je to na rozdiel od ostatných liekov prírodný produkt, takže vedľajšie účinky sú minimálne, jeho účinnosť je vysoká a nakoľko je nový, tak rezistencia je nízka. A práve kvôli nízkej rezistencii sa zatiaľ používa takmer výlučne na liečbu malárie a nie na prevenciu. Veľkou výhodou tohto lieku je aj jeho nie veľmi vysoká cena. Jedno balenie (ktoré na vyliečenie chorého človeka stačí) tu stojí 15 000 USH (okolo 10 USD). "

janette1105
autor
23. jún 2009

moc dakujem za rady bihan, ak sa smiem spytat ty kde byvas?

kisska
23. jún 2009

http://www.sukl.sk/sk/databazy-a-servis/databaz...

janette tu najdes zoznam antiparasitik registrovanych na slovensku. Antimalarika z toho su Malaron, Delagil, Lariam a Plaquenil. Ja som robila s Plaquenilom, ale injekcie mi museli priviest na extra ziadost z francuzska. Ked si ho rozkliknes, najdes tam trosku podrobnejsi popis, hladaj plaquenil spc.doc alebo http://www.sukl.sk/buxus/docs/download/SPC00035..., tam najdes trosku viac informacii ako v pribalaku. A pozri si tak isto aj Malaron SPC... ale neziaduce ucinky su hrozive

janette1105
autor
23. jún 2009

ja som uzivala ak malarone = ten bol uplne v poho, druhy raz som uzivala larium, a to bolo trosku o nervy = trocha bolesti brucha nervozna som bola ako sto certov, ale inak v poho.
MOc diky za rady, moc si toho vazim.

denduska
24. jún 2009

janette, moj muz dostal alergiu na antimalarika, a dopadol velmi velmi zle, no ale zije chvalabohu... no ale on bol trosku v inej situacii... hocijako sa rozhodnete, drzim palceky, nech vas zle obchadza 🙂

janka_fr
24. jún 2009

Ahoj Janette, my sme boli s malym v Senegale ked mal 8 mesiacov. Uzival Malaron, kazdy den pol tabletky, bolo to presne na vahu. Zacali sme to uzivat tusim 3 dni pred odchodom a potom este tyzden po navrate domov sme ich museli uzivat. My sme tam boli koncom novembra, vtedy nie je "komaria sezona". V lekarni sme kupili pre maleho sprej proti komarom a aj na oblecenie. Mali sme sietku aj na kocik aj na postielku.
Maly nemal ziadne neziaduce ucinky a ani my. Nas zaockovali aj proti zltej horucke a maleho sme nedali, je mozne ockovat uz od polroka, ale odporuca sa od 9mesiacov a maly mal len 8 takze sme ho nedali. Tak nam to odporucala aj lekarka na oddeleni pre cudzokrajne choroby.

nippa
30. jún 2009

My sme boli za posledne 2 roky 2x. Uzivali sme Malarone. Su drahsie ale asi najlepsie na ponuke. Nemali sme ziadne vedlajsie ucinky. Kazdopadne neuzivajte nic podobne Doxicilinu. Su to antibiotika nemozete chodit na slnko....My sme boli na mesiac kazdy krat a Malarone sa da uzivat aj dlhsie. K tomu ako niektory radia necestovat do Afriky...je to smiesne...preco nie? ludia cestuju vsade...a cesty do Tunisu a Egypta nie su vynimkou pre europanov. Take iste rizika mas aj v Juznej Amerike ci v Indii....prajem pekne prazdniny...o Afrike sa hovori bud ju milujes alebo nenavidis....zatial vsetci co boli si ju zamilovali a radi by sa vratili....este jednu radu..neviem kde cestujes ale pite len vodu z flias kupovanu v obchodoch.

janette1105
autor
2. júl 2009

Dakujem moc za rady kocky,

JANKA _FR - co povies na senegal, pacilo sa ti. MOj manzel je z gambie = susedi so senegalom-ja som bola len na par hodin v swnegale, tak som moc toho nevidela- len male dedinky, ale velmi rada by som chcela is do dakaru, len to je taaaak daleho od gambie, 🙂

Nippa - mas pravdu, je to smiesne ked tak radia, ale aspon poradia 😉
Ja som uz v afrike bola vela krat v Gambii - od tial je manzel, tanzania, senegal, marocco, tunisko.........
Len niky som nebola s malym okrem tuniska.
Musim nabrat odvahu, lebo viem co antimalarika vedia robit z pecenou. Ale ako vidim a pocujem, tak fakt ten malarone je najlepsii. Tak asi pri nom zostaneme.

Tak este raz kocky, diky za rady.

janette 🙂