Má biela múka vplyv na akné?

levicat
13. sep 2014

Babi mám takú otázku.Prestala som jest bielu muku a prestalo sa mi tvoriť akné. Môže to mať nejaký vplyv, biela muka na akné? Začala som kupovať výrobky v norbi update a tam aj cukor majú iný. Ďakujem

el6
13. sep 2014

kazde telo je ine, mozu sa priznaky prejavovat inak...skus domaci test na celiakiu, ak myslis.

bianca
13. sep 2014

alergia na muku este neznamena hned celiakiu.To viem podla seba.Kozne testy katastrofalne,krvne testy katastrofalne a gastro v pohode.Treba sa poradit s obvodakom a nasledne s imunologom

nutrimas
14. sep 2014

@levicat - Urcite ano, vylucenie lepku (biela muka a vyrobky z nej) zo stravy sa moze odrazit na stave Vasej pokozky. To iste plati aj pre obmedzenie alebo najlepsie uplne vylucenie kravskeho mlieka a cukru zo stravy. Vedecky je dokazane, ze uvedene potraviny maju na nase zdravie neprijaznive ucinky. Vhodnymi a zdravsimi nahradami su:
celozrnna muka
brezovy cukor - neprekysluje organizmus, ma nizky GI7, je vhodny je diabetikov, tehotne zeny, deti, podporuje redukciu vahy, osetruje zuby kaz
rastlinne mlieka - mozete si vyrobit aj doma, z roznych semien, orechov, maku, pohanky, kokosu atd, receptov na nete je mnoho.
Z vlastnej skusenosti aj skusenosti nasich zakaznikov (pracujeme aj v oblasti vyzivoveho poradenstva) vieme, ze zdravotny stav ako aj stav pokozky, ktr. len odrzkadluje stav nasho vnutra, sa po vysadeni uvedenych surovim zo stravy, radikalne zlepsil. K tomu je samozrejme nutna celkova uprava jedalnicka, zivotneho stylu.
V nasej ponuke najdete pestry vyber zdravej vyzivy, jej doplnkov, ako aj prirodnu kozmetiku. Pri vybere Vam radi poradime.

levicat
autor
14. sep 2014

dakujem

blue99
15. sep 2014
Používateľ blue99 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od blue99.

má začni čistiť črevá a akné sú hormonálne príznaky alebo neduhy potrebuješ aj kvalitnú liečebnú kozmetiku