Cestovanie v Londýne a 2 for1 v Londýne

ulria
2. jún 2018

Ahojte, prezerala som stare diskusie k Londynu ale nenasla som, co by som potrebovala.
Cestujeme s manzelom vo stvrtok a zostavame do pondelka. Cestujeme z Kosic na Luton. Chceli by sme vidiet atrakcie a vyuzit pri tom 2 for 1, kde za cenu jednej vstupenky dostaneme dve. Avsak potrebujeme sa preukazat listkom na vlak. ten stoji z Lutonu do centra cca 80EUR. Resp. by sme si kupovali one day travel card ale nie je taka vyhodna ako oyster card.. Tak som v bludnom kruhu. Ubytovani budeme v prvej zone, cestovat vela nebudem musiet. Vidiet chceme greenwich a pamiatky v centre... Prosim o radu, ak niekto bol a zvazoval tieto zalezitosti, resp. ak tam byvate... Dakujem 🙂

alexxandraa
3. jún 2018

Vlak z Lutonu toľko stojí?

Pozri si napríklad tieto:
https://www.thetrainline.com/train-times/luton-...

alebo
https://ticket.thameslinkrailway.com/journeys-g...

Tie chodia na St.Pancras stanicu, ktorá je už v prvej zóne metra v centre.

A do metra odporúčam nekupovať žiadny oyster, stačí ti bezkontaktná platobná karta, môžeš chodiť cez všetky zóny v metre, zaplatíš maximálne 11 aj voľačo to bolo v prepočte na eurá za deň, to je strop, viac ti nestiahnu za jeden deň, čiže ak prejazdíš menej tak logicky zaplatíš menej. V metre sa musíš dotknúť na vchode aj na východe, ale to inak neprejdeš, a v autobusoch len pri vstupe.
Kartu si ale treba zaregistrovať v dopravnom podniku Londýna, treba si na ich stránke vytvoriť aj účet samozrejme, potom tam máš vypísané, kde si presne s tou kartou cestovala, a koľko ti stiahli za ktorý deň, ale hlavne, ak je to karta z inej krajiny /lebo asi nemáš kartu z anglickej banky/, tak po registrácii ti ju overí, či ju budú akceptovať. Ak ti pri nej napíše - ready to travel - tak ti bude fungovať.

https://tfl.gov.uk/fares-and-payments/contactless

baldinka
3. jún 2018

skus London pass,ak mas dobru kondicku oplati sa