Chorvátsko s deťmi

lenuska9999
28. máj 2022

Ahojte, chceli by sme začiatkom septembra ísť do Chorvatska s detmi (3 roky , 3 mesiace, 8 rokov ) a svokrou. Vraj je more stále teplé, ceny nižšie a nie je tak pekelne horúco. Išli by sme autom, tak na 10 až 14 dní. Viete mi poradiť nejakú vhodnú destináciu, kde by to bolo dobre aj s deťmi a nie tak ďaleko autom ? Pripadne poraďte nejaké konkrétne ubytovanie. Rozmýšľali sme skôr nad prenájmom apartmanu , bytu alebo domčeka. Proste nie hotel. Mali by sme viac súkromia a predsa len pri deťoch poteší mat k dispozícii bežné zariadenie ako je vybavená kuchyňa, mikrovlnka atď.. tiež sa nechceme stravovať celý deň len v reštauráciách, ale občas si niečo rýchle uvariť.

zuzkaa1991
28. máj 2022

@lenuska9999 my sme boli minuly rok aj tento rok do privlaka(nazývam to dedinka) da sa s autom ist do okolitých miest cca 1-2km 1km 9d privlaky ospevonany zaton rezort (hlava na hlave drahota ale prestarsieho 8r.atrakcie) mojej netreba jiclen piesok a more takze ideme opäť tam more ciste nizka hladila a dno piesku

tulipanicek
28. máj 2022

My ideme na Duce. V celej dedinke su pieskové pláže so stromami a pozvolný vstup do mora. Blízko je mesto Omiš a hľadala by som ubytovanie ideálne pod cestou a čo najbližšie k Omisu aby ste to mali aj na pešo dostupné (tak to mame my a ideme 11.6.).

pribinak
28. máj 2022

@lenuska9999 v septembri by som už istriu a sever neriskovala. Išla by som južnejšie, napr Makarska a smer Dubrovník

ysseba
28. máj 2022

@tulipanicek Aj ja som išla napísať, že niečo v okolí Omiša. Milujem Omiš, to je moja srdcovka a to Chorvátsko máme pochodené krížom-krážom 🙂 Minulý rok sme bývali priamo v Omiši.

zuzinabila
28. máj 2022

@lenuska9999 v septembri by som uz nesla.my sme takto zac.septembra skusili Dubrovnik lietadlom,ze ved najjuznejsie miesto🙂more chladne,vietor,v noci chladno...koniec augusta rovnako ,hoci sme sli vzdy juznejsie,chladne noci ,celkovo uz bolo citit vo vzduchu blížiacu jesen.v hlavnej sezone sa vies vo vode cvachtat od rana do vecera a nie je ti zima,ale takto koncom si chvilu vo vode a vyliezas,kym nie si nejaky otuzilec🙂radsej by som za tie peniaze skusila letecky nejaku ozaj juznu destinaciu,nie Chorvatsko.

keiko33
28. máj 2022

Tak my chodíme koncom augusta a ešte zle a chladné počasie sme nemali. Maximálne jeden deň, tiež chodíme na 14 dní. Myslím si že prvá polovica septembra je v pohode. Pamätám sa pred pár rokmi bol veľmi chladný júl, všetci nadávali, že leto a taká zima. Už viackrát som počula, že chladné more býva vo Vodiciach. Nám sa s deťmi páčilo vo Fažane, na Pagu Mandre, Biograd je fajn pre deti. Máš taký vek detí, že treba pozrieť aj ihriská, miesto na prechádzky. Na 14 dní asi len Chorvátsko, inak s tromi deťmi a svokrou by to bola pálka. A že je na juhu teplejšie, je blbosť. To ti nikto nezaručí. My sme boli najďalej po Split a more chladné bolo len po búrke, alebo keď je hlboká voda. Konkrétny apartmán neporadim, chodíme každý rok inde, názvy si veľmi nepamätám. V septembri je výhoda lepšej ceny, je to mimo sezóny. Hlavne vyberať čo najbližšie k moru.

zuzinabila
28. máj 2022

@keiko33 zaujimava skusenost.ja kazdy rok zistujem aj medzi miestnymi ako to byva a plati,co som pisala vyssie😀
Ale verim ze vela robi aj subjektívny pocit.co je niekoho dobre pocasie,pre ineho moze byt kosa.ja potrebujem pri mori 30 stupnov a vyssie,inak je uz pre mna zle pocasie🙃kamoska napriklad do chorvatska nechodi vobec,na nu je tam zima vzdy a vsade😂sedela celu dovolenku pri bazene a pozerala na more -na Istrii.

keiko33
28. máj 2022

@zuzinabila tak to je jasné. U mňa 28 -32 ideál. Pred asi piatimi rokmi sme boli na prelome júla - august a to bol masaker. Večer o 21 v Maďarsku, keď sme išli domov 40 stupňov. Na pláži o pol štvrtej 45. To sa nedalo vydržať. Švagriná o rok v tom istom čase to isté. Nikto nezaručí teplé more v akomkoľvek mesiaci. Ale nad 32 stupňov ani nieje pre deti dobré. To sa dá ísť k moru s malými deťmi len do 11 a po 16. Ja som inde ako v Chorvátsku ešte nebola, ale inde má ani neláka. Mne jazyky nejdú, ale chorvátsky sa dobre rozumiem. Preto mám Chorvátsko rada a hlavne to čisté more. Ja neznášam piesok. Máme ho všade, more je akoby z piesku špinavé. Boli sme na Rabe, Nine, Sabunike a mne sa tam nepáčilo. Teda, keď si teraz spomínam, raz bolo na nás fakt chladné more a to v Sabunike. To aj mne vtedy vadilo a v Nine sme sa kúpali dvakrát a dvakrát veľmi fúkalo. Dokonca aj na tej vyspevovanom Lopare nám fúkalo. Nechápem, mne sa tam vôbec nepáčilo. Jediný piesok sa mi páčil na Drvenimu Malom. Ale to bol taký biely karibsky. Takže aj tu je vidiet, kde sa jednému páči, druhému nie. A ja zbožňujem skočiť do mora po búrke. Je také svieže.

domiklik
28. máj 2022

@lenuska9999 zárukou dobrého počasia v chorvátsku na začiatku septembra je makarska (lebo biokovo)... Sever by som neriskla