Čln na dovolenku s partnerom vhodný na more

Caute, myslite že je to vhodný čln pre dovolenku s partnerom v chorvátsku? (až bude situácia ok) pokojne aj na jeseň, mame hrubé svetre a nejaký ten rum.. zima nám nebude 😉 myslím že tým že hore je stan.. by sa tam dalo aj spat.. keď tak sprcha v nejakom kempe or something 🥂

simonah73
3. sep 2020

no ja Ti neviem, nie je to to skor urcene pre jazera? lebo ked mi muz rozpraval co robili vlny s malou lodkou ked boli s domacim dva tyzdne dozadu na rybach tak neviem co by to spravilo s tymto.

simonah73
3. sep 2020

@tomiholjubavi co si o tom myslis Ty? ked si zmyslim na tie Tvoje fotky z rozfukanymi vlasami pri nejakej Bore, no neviem.

mondolina
3. sep 2020

@baranczova_silvia
Ako myslíš na more? Vyplávať s týmto? Či jazero?

bubinko1506
3. sep 2020

S tymto by som sa asi na more bala vyplavat. Skor na nejake jazero

tomiholjubavi
3. sep 2020

@baranczova_silvia myslím, že čo sa týka povolenia na kotvenie od Lučke kapetanije, nemal by byť problém ho dostať.
Vec, ktorá by ma na jeseň rozhodne viac trápila, je bura (tj silný severný vietor, ktorý vie bezproblémov odniesť všetko, čo neni dobre pripevnené - od dopravných značiek, po strechy. S loďkou tohto typu by nemal problem. Aby ste večer nespali v Chorvátsku a ráno sa nezobudili pri talianskom brehu 😀.) Bure sú najsilnejšie v novembri, februári a marci. V septembri, októbri to nebýva také zlé, že sa nedá kotviť, ale na plavbu si treba vybrať pokojný deň. Pre každý prípad, by som s takýmto člnkom nocovala a zotrvávala v zálive, s tým, že na otvorené more len sem tam vykuknúť keď je pekné počasie. V HR je veľa zálivov, je z čoho vyberať.
Ohľadom korony netereba mať obavy, keď ste na lodi. 🙂 Šak aj Orbán hovoril Maďarom, nech nejdú do Chorvátska a sám išiel. A keď ho potom kritizovali, objasnil, že to je iné, lebo on bol na súkromnej jachte 😀.

Ak chcete ísť na gumenom člnku na Jadran, odporúčam stihnúť to do októbra a ísť do zálivu . Lebo keď v novembri padnú teploty, hnusný vlažný vzduch sa raz dva dostane pod kožu a vyštípe do kosti. Aj v chalupe, nie že v svetri pod stanom na lodi.
Z hľadiska toho, či môžete, môžete. Nič to nezakazuje. 🙂 Ale by som asi nešla 😀 A ak áno, tak ešte teraz v septembri, keď je pekné počasie a babie leto.

tomiholjubavi
3. sep 2020

Ešte som zabudla dopisat, ze aj kempy a mariny su otvorene len do urciteho obdobia. My sme si tak kupili karavan, že po sezone budeme chodit kempovat... Ale sme nedomysleli, ze kym zavrieme chalupu, vsetky kempy su uz zatvorene tiez. 😅 Tak nam karavan stoji na zarade a este sme s nim nikde neboli.

simonah73
3. sep 2020

tak Bura a nie Bora 😀

komir63
3. sep 2020

@baranczova_silvia Toto?! Však sa utopíte 5 metrov od brehu ak príde maličká vlnka! Nepúšťaj sa s tým krámom na more, keď už chceš morskú chorobu, určite to priviaž poriadnym lanom o mólo a bude vás tam hojdať až sa do rána obaja zgrciate. Tento futuristický predmet je tak akurát na Liptovskú Maru, priviazaný ku brehu a chytajú sa z neho ryby. A ten stan je tam na to, aby na rybára nepršalo.

bluka2
3. sep 2020

ja som to pochopila tak, ze si to chcu roztiahnut v kempe na pevnine. Ten spodok, aby nesla zima od spodu ako v obycajnom stane

komir63
3. sep 2020

A ešte doplním, lebo som si to prezrel na nete. To čo vidíš na obrázku za 179,-€ nie je čln s prístreškom, ale len ten prístrešok pre rybárov. Hľa: JRC Defender Boat Shelter je vhodný pre väčšinu nafukovacích člnov s dĺžkou 330 cm. Prístrešok je vybavený systémom pre upevnenie, odnímateľnou časťou a zaisťovacími pásky so suchým zipsom pre uchytenie prútov. Dodáva sa v prepravnej taške. Veľa šťastia na Jadrane!

komir63
3. sep 2020

@bluka2 Jasné! Budú brať do kempu nafukovaciu loď, aby si na nej postavili rybársky prístrešok za 179-€, lebo im môže ťahať od spodu.

bluka2
3. sep 2020

@komir63 Tak mne sa zda viac nepravdepodobne, ze chcu na tom ist spachat samovrazdu...

petulda333
3. sep 2020

Isto nie je vhodny. Svokor taky teraz kupil na ryby. Boli skusat na sirave, fukal slaby vietor a museli sa vratit na breh lebo sa bali, strasne s nimi hadzalo

komir63
3. sep 2020

@bluka2 Ak chcú ísť do kempu, nech si kúpia stan a nafukovacie karimatky. Určite nie nafukovaciu ľoďku na ktorú si dajú rybársky prístrešok. A ak chcú na more, tak nie na takej lodičke, ktorá je vhodná tak na Senecké jazerá, hoci aj so stanom na vrchu. Ten stan totiž bude fungovať ako plachta, oprie sa vietor a za dva dni budú v severnej Afrike.

leuchtturm
3. sep 2020

som strasne zvedava, ci s tym nafukovacim clnom so stanom budu chciet prespavat na susi, co mi pride velmi haluzne, alebo sa na tom vydat na samovrazednu misiu na more.