Dominikánska republika v októbri

majocka324
12. mar 2019

Ahojte, s manželom by sme chceli navštíviť Dominikánsku republiku (niekedy v októbri) . S akými poplatkami musíme počítať okrem letenky a hotela? ďakujem za každú radu 🙂

pimpulka
12. mar 2019

@majocka324 ak budete v resorte a nebudete chciet chodit nikam, tak uz kvazi nic viac vas to stat nemusi /teda okrem nakupov suvenirov/....ja vždy po prichode na hotel davam penazenku a pas do trezoru a vytahujem ked odchadzam....teda este vytahujem ked platim za vylety, tie su vacsinou mastne, celodenny vylet cca 100-150€ na osobu....popřípadě kde ideme este do města na disco- slavna coco bongo- tak tam sa este pomina , ale vo vseobecnosti toto su vsetko položky nadramec a zalezi komu co vyhovuje...minat sa tam da do aleluja🙂)))

beata_ra
12. mar 2019

@majocka324 tak ako napisala pimpulka. Zalezi od toho, ci tam chcete aj nieco pochodit a vidiet alebo chcete byt len na hotely a oddychovat. Od toho sa odvijaju dalsie poplatky.

lucy1511
12. mar 2019

@majocka324 Ahoj, my sme boli v rezrte 2 tyzdne, ale uz po 4 dnoch sme zacali chodit na fakultativne vylety. Urcite najst mimo rezortu, je to lacnejsie. Natrafili sme na Nemca, ktory vlastnil takuto agenturu, bolo to velmi dobre. Raz sme sli aj tak na blint, do ich narodneho parku, zaplaili sme ôen autobus, jasne, ze vsetko a vsade meska...maňanaaaa,ale, nebolo nic lepsie, len my a sprievodcicka, kupali sme sa v jaskyni...mega, kym nevyskusas, neuveris 🙂

oli18
12. mar 2019

Známy bol veľmi sklamaný z cesty, veľa času strávili na rôznych letiskách, prestupoch, čakaniach. Ešte aj autobus, ktorý ich viezol do hotela, stopol šoférov kamarát a ten ho najprv odviezol domov, potom ich do hotela 🙂 Kvôli tejto ceste by už tam nikdy nešiel.

pimpulka
12. mar 2019

@oli18 tak ono to je vždy o tom ze clovek dostane co zaplati....ja som prestupovala raz, ziadne cakanie, dostatocny cas na kludny presun bez stresu....po prilete nas rozdelili do aut podla toho k akej cestovke patrime -a kam do ktoreho hotela ideme....ked clovek ide na vlastnu past a zoberie najlacnejsiu letenku s niekolkymi prestupmi a prestojmi, a teda po prichode do DR ho necaka zajednany transfer ale zhana si sofera sam, ktory tam robi samozrejme na seba, tak nic ine sa neda ani ocakavat....isto tvoj znamy zaplatil podstatne menej ako ja, ale také mal aj služby potom...je to caribic a ludia tam ziju podla svojich pravidel, ktore su pre nas niekedy "usmevne"

oli18
12. mar 2019

@pimpulka Iste máš pravdu, ak si tam bola. Dotyčný pán bol s cestovkou a nemyslím, že to stálo málo. Jediný rozdiel je v tom, že bol asi pred 12 rokmi a vtedy mohli byť lety rozdielne od dnešných.

pimpulka
12. mar 2019

@oli18 ahhh tak to Ano, to pravdepodobne mení situaciu. Ale dúfam ze sa mu na pobyte pacilo🙂 tiez tam niektorí spomínali co boli roky dozadu tam, ze ako sa všetko pomenilo. Vybudovalo.