Dovolenka pri mori na začiatku tehotenstva

10. júl 2022

Ahojte, prosim napíšte mi typy a rady ako zvladnut dovolenku pri mori.
Ideme do Grecka a som v cca 5-6tt
Je mi fajn, nie je mi zle.
Mozem sa opalovat, kupat v bazene (alebo len more pre istotu)?
Dakujem pekne

zuzubb007
10. júl 2022

Ja by som to asi neriskovala, najma ak letis, ale ked uz idete tak by som sa kupala len v mori, moj gynekolog mi vzdy vravel, ze nikdy nech sa nekupem v bazene aj ked ine zeny to robia, ale chytis nahodou daco a problemov bude

autor
10. júl 2022

@zuzubb007 Zajazd uz zrusit nevieme (alebo vieme ale prideme o peniazky)
Ja si myslim, ze co sa ma stat stane sa.
Zeny niekedy pridu o babatko aj ked su doma a davaju si sakra pozor.
Ja verim ze bude vsetko ok 🙂
Len nemam skusenosti tak preto sa pytam skusenejsich.
Dakujem za radu tiez si myslim ze kupat sa radsej v mori 🙂

rooberta
10. júl 2022

Isla by som, kupala sa len v mori a zakazdym prezliekla do suchych plavok.

lienka9
10. júl 2022

Hlavne no stres.ak ti nieje zle a nemas rizikove,tak si uzi dovolenku,az na alkohol samozrejme :D natieraj sa opalovakom ,ideal 50 kvoli pigment.skvrnam.ak sa bojis infekcie kup si tampony pre tehotne do vody a vybavene..

ildiko36
10. júl 2022

Ja som sa vobec nekupala v bazene, ani na slniečko nešla , opalovanie moze vyvolať kontrakcie a môžeš potratiť.Zvaz si co je pre teba dvôlezitejšie, byť matkou a mať zdrave dieťa alebo mať hnedé telo..
Dovolenka sa da užiť aj bez opalovania, hadam jednu sezonu vydržiš a plavať uz keď tak len v mori

panelacikova
10. júl 2022

bola som pred 13 rokmi a bola som v 3.mesiaci. nekúpala som sa v bazéne, iba v mori, aj to len trošku (ochladiť sa z horúčavy). samozrejme, cez obed som sa vyhýbala prudkému slnku. inak som sa normálne opaľovala. vyhýbala som sa moru, keď boli vlny, bála som sa otrasov do brucha (vytúžené tehotenstvo). i tak ma raz jedna loďka švacla rovno do brucha, bola som príliš blízko (chystali sme sa na výlet tou loďkou) a vlna ju šmarila rovno do mňa. bola som potom v strese až po poradňu 😀
ale inak pohoda. tiež šlo o leteckú dovolenku vtedy. ozaj a pila som len vodu z fliaš! jedla som tiež veľmi málo, ale to preto, lebo som mala silné zápchy.
čiže pokojne si to uži, vyhýbaj sa bazénom radšej a prípadne prudkým vlnám a prudkému slnku.

panelacikova
10. júl 2022

@ildiko36 kontrakcie v 5.týždni?

ildiko36
10. júl 2022

@panelacikova ok prepac ze som to len stručne napisala, kojim maleho..Pri dlhodobom prehriati organizmu tehotnej ženy nad 38,5°C môže dôjsť k poškodeniu mozgu plodu.
Vo vysokom stadiu tehotensvta môže vyvolať kontrakcie.
Kazda zodpovedná zena by si ma zvážiť čo chce

queen_mary
10. júl 2022

V klude sa mozes kupat aj v bazene aj v mori, len si kup tampony do vody. A nebud na prudkom slnku, ale to nebyvas asi ani normalne 🙂

queen_mary
10. júl 2022

@ildiko36 skapem 😀😀😀

kitycat
10. júl 2022

Tak vravi sa, ze 1. Trimester je neisty, ale verim, ze co sa ma stat to sa stane. Ja som uz o cosi dalej ale bola som pred 3 tyzdnami na dovolenke v Tunisku. Opalovala som sa mimo casu od 11:30 do 14h.. iba do mora ci bazena sa schladit. A to slnko pieklo takze som tam ani nonstop nebola. Bola som aj v mori aj v bazene, čistili, bolo citit chlor. Do mora dom zhodou okolnosti nesla 2 dni, lebo obrovske vlny, v ktorych som bola rozmlatili riasy, takze bolo more cierne 2 dni. Do vacsich vln som vchadzala od chrbta. Voda aj umyvanie zubov iba vodou z flase. Prvykrat som nrmala ziadne tazkosti s travenim, jedlo tam mali vyborne, najlepsie hodnotene.

Sli sme vyzbrojeni panthenolom, poopalovakom s aloe a kremami spf20 a spf50. Opieklo nam krky ked sme v tych velkych vlnach blbli pol hodinu, panthenol a aloe to spravili a prehriaty krk ti isto kontrakcie nespusti ☺️

panelacikova
10. júl 2022

@kitycat ja som tiež bola pred tými 13 rokmi v Tunisku 🙂

autor
10. júl 2022

@lienka9 dakujem za radu, nevedela som ze existuju take tampony idem si to omrknut.

autor
10. júl 2022

@ildiko36 samozrejme nejako extra sa neplanujem opalovat. Ani si to teraz v mojom stave neviem predstavit. Kremy mame nakupene s vysokym faktorom 🍀

autor
10. júl 2022

@kitycat dakujem za pripomienku to s tou vodou. Grecko je sice v EU ale budem si kupovat flase s vodou (mame supermarket pri hoteli a aj lekaren :D uz som overovala)

Tiez som nazoruze co sa ma stat stane sa. Nechcem mysliet na nic zle. Ale zle by sa mohlo aj doma prihodit.
Asi keby sme dovcu kupenu nemali nejdeme nikam ale uz jento teraz takto .. nasa po svadobna cesta 2v1 :D

miadi
10. júl 2022

Pokladam sa za dost zodpovednu mamu. V tehotenstvach som lietala 8 x a nic zle sa nestalo. Jedno teho ked som neletela vobec bolo cele nestastne aj skoncilo. Letiet je aj pre tehotnu bezpecnejsie ako sadnut do auta. Na slnku mozes byt uplne v pohode Ved sa nebudes opekat ako grilovane kura alebo opita spring break studentka co zaspala na plazi a spalila si chrbat. V mori uplne v pohode bez tamponu ( mna z nich boli hlava nemozem ble) dat si pozor len na jedlo vyhybat sa takym kde by mohla byt salmonella.. nehladkat koryptnacky 😂vyhybat sa skor davom aby ti Niekto pri plavani nekopol nahodou do bruska alebo v meste do teba nestrcil daky hroch nepozorny.

autor
10. júl 2022

@miadi Dakujem pekne za mile rady 🙂
Dam si pozor

miadi
10. júl 2022

A Hlavne si to uzi 😁taky klud uz dalsich 20r nezazijes 😉ludia chodia na dovce nez sa babo narodi a vola sa to babymoon. Je super ze ti nie je zle zaplavas si naberies vitamin D s manzelom si uzijes dovcu vo dvojici aspon bude mat na co spominat ked sa budes tocit okolo babatka. A potom tie dalsie s dietatom uz budu dost ine.

smajliica
10. júl 2022

Ja som cele tehotenstvo chodila plavat do bazena, ani mi nenapadlo ze by to mohol byt problem 🤷🏻‍♀️ Kde zijem sa to vyslovene odporuca.

alexka89
10. júl 2022

Ja som bola pri mori a ani som netušila že som tehotná ...normálne som sa opaľovala plávala v mori akurát mi zranica nechutila a z pachov mi bolo zle ...ale nič nebolo ani dieťaťu z pobytu pri mori

majlo1234
10. júl 2022

Kazda sme ina, kazda mame iny zivot a skusenosti a ine telo. Ak nemas problemy so zapalmi a mykozami, kludne sa kup kdekolvek. Tampony sa neodporucaju ziadne, aby si si nezaviedla infekciu tym tamponom prave. A zvysok(okrem alkoholu😀) akoby si nebola tehotna-vyhybat sa najhorsiemu slnku, chranit sa opalovakom a klobukom, vela pit a umyvat ai poriadne ruky😃inak ma nenapada nic, preco by si si nemohla uzit dovolenku, ked pride babo, par rokov mu budes na dovolenke skakat okolo zadku, tak si to uzi teraz, ked mas klud😃

123el123
10. júl 2022

Uplne v pohodke 🙂 bola som tiez tak teraz, akurat tusim 6 tt som bola a tiez letecky.. Nemas sa coho bat, ja som sa aj opalovala ale s mierou..

7lenka11
10. júl 2022

ja som v 12tt a dovolenku nechávame až na koniec augusta.. ale ja som iný prípad, som po IVF a vkladala som si do tohto týždňa progesterón (vysoké dávky), kedy sa kúpanie vôbec neodporúča.. na tvojom mieste by som sa kúpala len v mori a vyhýbala sa ostrému slnku, v tehotenstve môžeš mať sklon k pigmentovým škvrnám

nevenka
10. júl 2022

Neviem ako na zaciatku tehotenstva, ale mne sa pri druhom, to bolo v lete, urobili pigmentove skvrny od slnka, tak radsej naozaj vysoky ochranny faktor. Pri prvom som nemal tie skvrny, to som bola v lete tehotna tak druhy trimester, ale v tom tretom pri druhom tehotenstve, sa mi spravoli, bledlo mi to dost dlho a to som sa neopalovala zamerne, len som normalne fungovala, behala za malym po dvore u nasich a nie na obed...🤔. Toto je asi velmi individualne.

lienka.7
10. júl 2022

Ja som nešla, bola som asi 10 tt, predsa len tie tlaky pri lietani a potom kúpanie ci teplo... každá sme inak citlivá, je to na tebe ci chceš alebo nie.
Asi to tak inak malo byt, nakoľko sme mali ísť spolu so sestrou a ta 2 tt predtým bola nahle operovana. Cize som dala potvrdenie z nemocnice ze bola hospitalizovana, peniaze nam v pohode vrátili.

zuzanka.zuzu
10. júl 2022

coooo to tu niektore davaju 🙈 jasne, chod, more je to najlepsie co moze byt, v tehotenstve som sa tam macala cele leto (nejako som tusila ze po porode uz to take lahke nebude 😂) a snad dokopy v zivote som nelezala tolko na slniecku ako vtedy, sum mora, vlhky vanok, ziadne ziapajuce dieta pri uchu, juuuuuj uzivaj 👍 asi na dlho to uz takto nebude 🙊 a neblazni so ziadnymi tamponmi

autor
10. júl 2022

@7lenka11 Ano vy ste IVF mali naplanovane veru v tomto pripade ani ja by som nikam nesla.
Pred mesiacom a pol sme kupovali zajazd ze reku ideme. Ani vo sne by nas nenapadlo ze budem v tom. Clovek mieni pan boh meni 🥳

eni46
10. júl 2022

Ahoj ja len toľko ti napíšem že si užite dovolenku. Tiež ideme na dovolenku a tiež som tehotná a to isté si hovorím že keď sa niečo má stať stane sa to aj doma na gauči.

lasona
10. júl 2022

Normálne choď na dovolenku, no stres. Akurát sa natieraj vysokým faktorom, aby si nemala pigmentové škvrny.

matabb73
10. júl 2022

Ja som bola pri mori keď som čakala môjho syna a bola som asi v 4, 5, týždni len som o tom ešte nevedela. Kúpala som sa v mori, potápala, opaľovala. Boli sme aj vo vodnom parku na tobogánoch. To by som našla kebyže o tom viem. Všetko bez problémov. Jediné čo svedčilo o tehotenstve, že som sa skoro unavila a chodila som skoro spať. Nešla by som do bazéna, keby o tom viem. Kvôli možnej vaginálnej infekcii. More nemôže uškodiť.