Dovolenka pri mori s ročným dieťaťom a nesúhlas rodiny

bobula46
18. jún 2019

Ahojte maminky, možno som jediná ktorú to trápi no tento rok sme sa s manželom rozhodli že pôjdeme na dovolenku aj s ročným synom. Manžel so synom pri mori ešte nikdy neboli, ja som bola kedysi dávno s rodičmi. Chceme ísť pravdepodobne last minute niekde na sever Talianska, prípadne možno Chorvátsko no tam to vôbec nepoznám len problém nastal taký, že keď som to spomenula pred mojou maminou tak tá oči plné strachu a sĺz že kde tam chcem s takým drobcom ísť, či sa nebojím že dostane hnačky, teploty, choroby a čo tam s ním budem robiť keby sa mu niečo stane a podobne. Chceme ísť autom keďže manžel by do lietadla nevstúpil a autobus nás neláka. Tam tiež nastal problém že čo keď nebude chcieť toľko sedieť v aute, čo keď bude veľmi teplo.... Syn v aute pohode vydrží, samozrejme ešte sme nešli takú diaľku ale však keď bude plakať zastavíme, keď bude chcieť pobehať to isté. Keď nebude chcieť spať tak zastavíme a uspime v kočíku, z toho zatiaľ strach nemám. Stravu chcem tiež vlastnú, doma by som si namrazila jeho papanie a nedávala by som mu nič odtiaľ. Ja neviem teraz ako reagovať. Svokre sme ani nespomínali lebo to je moja mamina krát tri 😁 takže tam jedine na hotovú vec že ideme.
Môj manžel je teraz na vážkach lebo samozrejme počúva aj moju maminu a teda už má obavy aj on.
Išli by ste s ročným dieťaťom takto alebo chodíte? Dá sa to zvládnuť aj s tým že si tam oddycnete?

bobula46
autor
18. jún 2019

Ešte doplním to, že pozerali sme dovolenky aj na Slovensku, no príde mi tu neskutočne prehnaná cena, v Taliansku nás to vyjde rovnako a máme aj more. To že chorobu môže dostať aj v Podhájskej alebo Štúrove bola tiež moja obrana pred maminou.

raszuz
18. jún 2019

@bobula46 prepáč, ale vy ste rodičia a dospelí ľudia, urobte si podľa seba, podstatne menšie deti chodia k moru, dokonca letecky a do inych destinacii, moznoze aj rizikovejsich ako je Taliansko 😉.

gerrwie_girl
18. jún 2019

My ideme tento rok prvy krat s 1,5 rocnym ale zatial iba do Besenovej. Uvidim ako to dame a ako to maly bude zvladat. A potom neskor pojdeme na take tri dni aj bez neho, nech z toho daco mame aj my :D. Ale samozrejme v tom nevidim problem ze idete na dovolenku k moru s rocnym dietatom. Podla mna super.

biela_sova
18. jún 2019

@bobula46 Dajte si dobre cestovne poistenie s rozsirenym zdravotnym krytim hlavne malemu, opalovaci krem pre deti 50+ kupeny v lekarni, a smelo do Talianska ;)

planetazem
18. jún 2019

Ahoj ja byt vami idem urcite, opalovacie kremy s vysokym faktorom existuju a urcite nebudete s dietatom behat po priamom slnku.. koniec koncov je to vasa vec ste dospeli ludia maminky mozu len poradit ale nestarat sa ako sa rozhodnete 🙂 x krat som videla aj s mensimi detickami ludi na dovolenke tak smelo dotoho... krasnu dovolenku prajem 🙂🙂🙂

zara0201
18. jún 2019

@bobula46 Prvý raz sme boli s 9,5 mesačným, Chorvátsko, 900 km. S prehladom a v pohode. Do 12 hodin si doma v pripade komplikacii.
Na deti dospelí, na vlastné rozhodnutia nie...

0silvia0
18. jún 2019

@bobula46 kedysi sa s takýmito malými deťmi fakt nechodilo na dovolenky, takže mama to berie podľa seba. Ono dieťaťu je to vlastne jedno, kde je, aj keď more je samozrejme priaznivé pre zdravie dieťaťa. Dieťaťu v tomto veku stačí jeho domáci svet, ale keď vy dvaja potrebujete vypadnúť, je to vaša vec a vaša zodpovednosť a nemá vám nikto právo do takýchto vecí kecať.

vendulka80
18. jún 2019

Preco počúvate rodicov? Vy dvaja ste manzelia a ako si urobíte, tak bude. Lebo ked sa do vás začnú takto miešať, pojde to este ďalej. Budete chciet ist s dieťaťom lyžovať? No nie, lebo budu presne takéto argumenty len v zimnej verzii. A presedíte celu mladosť doma. Ani sa nenazdás, vrátiš sa do prace alebo budete mat ďalšie dieta a potom budes rada, ak vypadnes na nejake kúpalisko. Ak samozrejme rodicia z oboch strán dovolia.

nerko
18. jún 2019

@bobula46 Tazku hlavu si z toho nerob. Myslia to dobre. Stat sa moze vselico a vselikde. Boli sme s rocnou a 4 rocnou minuly rok a tento ideme opät. Pre tak male deti preferujem apartmany. Vlastne sukromie, vacsi priestor, menej ludi ako v hoteloch co nam vyhovuje. A najlepsie v blizkosti plaze. Varila som jednoduche jedla, cez obed sme aj tak neboli na Slnku a vecera niekde na terase. Treba aj dobru cestovnu poistku, pre istotu. Cesta sa dala prezit. Treba pozriet kedy zacinaju a koncia prazdniny v okolitych statoch a najlepsie cestovat mino vikendu kvoli zapcham. Budete mat pekny zazitok 😉

luccy89
18. jún 2019

Boze ved ovela mensie deti chodia k moru🤦🏼‍♀️ My ideme tak isto s 8mesacnym autom do chorvatska, pojdeme na noc aby cestu prespal. Mamina je taka preto, ze asi malo cestovala aj ona, ako aj pises, ze ty si bola kedysi davno. Prero je z toho taka ustrachana. Ja by som vobec neriesila. Isla a hotovo, ved sama si poznas dieta a 1 rok je uz dost.

domi13
18. jún 2019

Ahoj, my sme boli v Chorvátsku s ročným synom, a všetko prebehlo super, dokonca aj cesta, išli sme cez noc. Takže bez obáv 🙂

jaja23
18. jún 2019

@bobula46 ja by som s mojim krpcom nešla. Ale je to o mne, mám rada, keď ma malý dodržaný svoj režim. Neviem, či to vyhovuje viac mne, alebo jemu 😁 ale veľmi by som chcela mať odvahu a ísť. Aj keď napr. Moja mamina by z toho tiež spravila horor. Ja byť vami, tak idem, aj keď sa to ľahko hovorí, lebo ja by som nemala odvahu. Ale také more... Malé sa bude hrať v piesku..

eliska13
18. jún 2019

@bobula46 určite choďte všetkým Vám to prospeje.My sme boli mal syn 8 m v Chorvátsku 8 h cesty išli sme na noc normálne prespal raz sa zobudil na jedenie kojila som.Jedlo ešte moc nejedol skôr len ovocie, banán to som kupovala tam jogurt ...zobrala som pár Hippiek, ale on bol prevažne kojeny.Neplakal nijako mu zmena neuškodila.poobede spal 2 hod v tieni pri mori pod stromami a my tiež😉nedávaj určite syna do bazénu tam je všelijaké háveď.Kupili sme veľké vedierko priestranné tam sme mu dali morskú vodu a clapkal sa, ale nosila som ho aj do vody.vedla hotela bol hotelový lekár, ale v meste bola aj pohotovosť to som si zistila ako fungujú.
Dávaj pozor iba na prehriatie klobúk na hlavu.
Naše dieťa bolo pokojné záleží aké máš ty.Robiki sme si prestávky vyvetrali v noci auto.babky nepočúvaj nejdes do Thajska.morsky vzduch a voda Vám všetkým pomôžu.mozete poobede ísť na izbu, ak chcete úplný kľud my sme spávali na pláži.

lujza123
18. jún 2019

@bobula46 ved chcete ísť na dovolenku do vyspelej západnej Európy nie na expedíciu do dažďového pralesa, tak načo ten stres?
Vaši rodicia vas obidvoch s manželom nakazili bezdovodnym a zbytočným strachom, ste mladý, anglicky sa snáď dohovoríte tak sa nevezte na tej ich vlne dôchodcovského "co ked?"
Naozaj nemusíš dieťaťu nič doma varit, jedlo predávajú aj v prímorských destináciách.
Večer sadnete do auta, ráno ste tam, dieťa ani vedieť nebude že cestuje

eliska13
18. jún 2019

@jaja23 a tam nemôže mať režim?
@bobula46 jediný strach čo som mala bolo ísť lietadlom s malým dieťaťom takto, keď sa niečo stane zbalíme veci a ideme domov.Len si výber iný deň na cestu ako piatok, sobotu kvôli kolonam...v Taliansku si za 6,5 hodiny s tak malým by som si kvôli piesku vybrala radšej Taliansko aj, keď v HR je more čistejšie, ale aj chladnejšie v IT je plytké ideálne pre mini deti Lignano, Bibione, Rimini.....

malasandrika
18. jún 2019

@bobula46 Bola som s 8. mesačnou v Turecku, tiež som si vypočula, ale vôbec ma to netrápilo, po prvej skúsenosti už posielam fotky až z destinácie alebo oznamujem deň pred odletom/odchodom. V 1,5 roku sme boli v Londýne, teraz plánujeme Taliansko a v januári Ameriku.
Určite choďte, čas stravený spolu iba rodičia a deti je nenahraditeľný.

hors
18. jún 2019

@bobula46 ahoj no ja a môj manžel a dcérka 12 mes.sme boli v jeden rok Mallorca a Bulharsko a zvládla to super. Boli sme lietadlom a dovolenka a všetko bolo super. Ja by som si do života nedala zasahovať áno môžu poradiť ale záleží na Vás ako sa zariadiť vy sami.Tazko radiť ale záležať bude či si dáte do všetkého kecat😊
Kamoška išla s malým na 12 dní do Grécka a to malý ma 9 mes. a bolo super nevedela si vynachváliť

caroline_
18. jún 2019

V prvom rade ste rodicia vy, ani tvoja mama ani svokra, takže vám do toho nemajú čo kecať, hádam viete najlepšie čo je pre vaše dieťa vhodné, ved nejdete do Indie...

lucycertik
18. jún 2019

My sme boli s 11mesacnym v chorvatsku a uplnee v pohode. Cestu prespal,sli sme na noc. Jedlo sme si varili svoje,cize ziadny problem nikto nemal. Chodili sme rano na plaz,potom spat na obed a potom okolo 4 zas na plaz. Vsetko sme prisposobili malemu,nikam sa neponahlali a bolo supeer. Moje heslo je cim mensie dieta,tym menej "starosti". Ved ono potrebuje hlavne vas a je mu uplne jedno kde je,ked je s vami 😉😊 uzite si to a nepozerajte na druhych,ak ste vy rozhodnuti ist.

diewcatqoo
18. jún 2019

My sme boli v Chorvatsku s 9 mesacnym, isli sme autom, cesta 12h. Isli sme na noc, maly takmer celu noc prespal. Dovolenka bola fajn.. syn este nechodil, lezal na deke v plazovom stane a my sme sa pri nom striedali. Pochodili sme aj pamiatky, syn vydrzal v kociku bez problemov.
Neskor sme boli zas na tom istom mieste o rok, ked mal maly 1,5r. Cesta hroza - zas sme sli na noc, nespal, polku cesty preplakal. Uz vedel chodit, takze cely cas len behal a ja za nim, neobsedel na deke ani minutu, sli sme raz do mesta a viac nie, lebo v kociku neobsedel, plakal, potom sme ho zas len museli nahanat. Posledne 4 dni sme potom preblili, lebo maly si vsetko daval do ust, takze chytil nejakeho bacila - 2 dni zvracal on, dalsie 2 dni ja, co som to asi chytila od neho pri utierani zvratkov.. isli sme domov skor, lebo sa to nedalo vydrzat.
Za mna pokial na dovolenku, radsej s takym malickym. My sme si tu prvu, ked bol este babo, fakt uzili. Potom uz nie. A povedala som, ze kym nebude chodit do skoly, uz k moru nepojdeme, lebo si chcem tiez trochu oddychnut 🙂

eliska13
18. jún 2019

@bobula46 nedaj sa zneistiť strachom😉netreba púšťať klímu ani v aute iba jemnucko sme mali cez deň ....obe cesty sme išli na noc.Do vody sme mu kúpili malý detský čln a tam sme si ho vozili za šnúrku.Boli ľudia čo tam deťom bežné dávali hotelovú polievku, mäso ja som bola na Hippkach, kasach a mlieko, ovocie

jaja23
18. jún 2019

@eliska13 asi môže, len si to neviem predstaviť. Ale to som ja, radšej budem doma snívať o mori, ako sa niekam odvážiť ísť 😱

katrin21
18. jún 2019

V skratke ti to poviem tak..
Rodičia ste vy a je to úplne vaša vec a rodičov vašich do toho nič.
nebála by som sa ničoho z toho čo ti oni opisujú lebo nejdeš do žiadnej exotiky ani Egypta..
Ale zváž veľmi dobre či dovolenka s ročným dieťaťom bude naozaj dovolenka.
My sme sa vybrali do Chorvátska na Makarsku keď mala dcérka 15 mesiacov a poviem ti že nikdy nikdy viac by som s dieťaťom v tomto veku nešla na dovolenku kamkoľvek. A to z dôvodu že dieťa ktoré krátko behá je preňho behanie vzacne a je neposedné ... a Vôbec ju napríklad nezaujímali kamienky na pláži ani more , to ju bavilo prvý deň chvíľu a potom to bolo len utekanie za ňou po pláži hore dole v tom teple.🙈🙈🙈🙈🤪🤪🤪. to isté v hoteli .... my sme mali plnú penziu Kde sa dala vybrať aj kvalitná strava takže toto nebol problém... Avšak problém bol, že Akonáhle dojedla, tak chcela zase behať a my sme sa nemohli ani v kľude najesť a to sme boli na ňu štyria,my a nase dve cca. 16r dcery!!
Bola to najhoršia dovolenka nášho života a nikdy viac by som s tak malým dieťaťom už nešla. V kuse sme sa vadili kto s ňou bude ak to si konečne oddýchne aspoň chvíľu.. jednoznačne hotelový detský bazénik bol naša záchrana kde aspoň chvíľu stála a prelievala si krhličky a vedierka a my sme si mohli aspoň v kľude vypiť kávu.
Samozrejme ak máš dieťa ktoré posadí sa sedí taký kľuďas tak možno si to užijes.. naša nie je nejaká hyperaktívna ale je určite zvedavá neposedná v pohybe a stále musí niečo robiť.
Môžem povedať že o rok sme boli v Turecku to už mala dva a pol a bolo to oveľa lepšie hoci more zmesi neužili Pretože mala z neho veľký strach keďže boli trochu aj vlny.. Ale práve preto sme volili Turecko že je tam stále čo robiť a množstvo atrakcií pre deti ako šmýkalky tobogány ihrisko a tak ďalej.
aj tento rok ideme do Turecka a už sa veľmi teším Ale Chorvátsko na ešte dlho dlho zo zoznamu dovoleniek vylučujem pretože tam nie je poväčšine s dieťaťom čo robiť a ležať na pláži mi nebude.
To isté sever talianska teda s výnimkou nejakých kempov Kde je to prispôsobené deťom Ale väčšinou tam nemáš nič ani len šmykľavku pre deti do vody.
Takže tieto destinácie si užijeme až neskôr keď budem mať aspoň šesť- sedem rokov.
Je to teda na vás ako sa rozhodnete Ale my sme potrebovali dovolenku po dovolenke a psychicky ani nevravím akí sme boli z toho vyšťaveni..
Takže za mňa nie ale rozhodni sa ty A zváž aké máš dieťa a aké sú tam možnosti aby si nebola sklamaná a neboli to len vyhodené peniaze.

eliska13
18. jún 2019

@jaja23 škoda😉veď papať, spať bude tak isto ako doma.ja som sa len bála či nebude plakať v noci v hoteli a všetkých zobudí, ale spal ako doma kojenie a zalahol.vecer zaspal už na promenáde a sme ho len presupli do postele.Ale niekto má deti čo nemajú radi zmeny sú plačlivé, zuby....

1kriosa1
18. jún 2019

To už záleží od skúsenosti s cestovaním 🤷 Mu cestujeme s dieťaťom od pol roka, už sme s ňou boli na opačnej strane sveta, odlietané má viac ako odchodené a nikto to nerieši.
Sever Talianska alebo Chorvátsko by som naozaj nebrala ako hrozbu, že tam môže dostať "niečo iné" ako tu. Pokiaľ sa správne zariadite so slnkom a budete piť balenú vodu, nevidím problém.
Cestu Zvládne,ak pôjdete v noci, tak isto väčšinu prespí
V každom prípade ste vy rodičia, záleží na vašom názore.

dskjhfdlkdjhl
18. jún 2019

@bobula46 chodime s detmi od malicka k moru, na rozne dovolenky a keby som pocuvala moju mamu, tak by sme sedeli doma na zahrade. Predpokladam, ze si dospela, na mame nezavisla, takze nevidim jediny dovod pytat si od nej povolenie, alebo premyslat nad tym, ci ist, kedze jej sa to nepozdava. Dcera nemala ani rok, ked bola prvy-krat pri mori, uzili sme si to vsetci. Cestu zvladla dobre, my vsak cestujeme tak, ze sme najskor boli v AT v horach par dni, takze sme cestovali s jednou prestavkou na obed a potom sme odtial pokracovali k moru, cize sme tu cestu mali na etapy, deti ani nezbadali, ze sme tak daleko od domu. Niekto zase cestuje v noci a pochvaluje si to, da sa to zvladat rozne, treba najst sposob, ktory danej rodine vyhovuje.

nikkya
18. jún 2019

My sme boli s 5 mesacnou v Chorvatsku a vsetko super, tento rok by sme chceli ist zas niekde s 1,5 rocnou 🙂 mna nikoho nazor nezaujimal , ved sami si deti pozname najlepsie ci to zvladnu alebo nie 🙂

zuzubb007
18. jún 2019

Podľa mňa je to tvoj názor ako sa rozhodneš ale áno chápem tieto premudre reči rodičov, všetci to poznáme 😉, v prvom rade oveľa viac baktérií a hnačiek chytia na Slovensku, nech sa na mňa nikdo nehnevá ale videla si tých ľudí v Štúrove, Podhájskej a podobne, samy vymacajuci dochodca, slizka voda a ďalej ani netreba komentovat, neporovnateľne s morom kde istotne nemôže nič chutiť, čo sa týka stravy ročne bábo môže už takmer všetko čiže by som sa nestresovala, že musíš len variť. Čo sa týka choroby, cesty a neviem čo však idete autom za 10 minút sa zbalíte a idete domov podľa mňa pohoda s ročným ísť ja som bola s 1,5 ročným a to v Grécku a nič som neriesila, akurát keby ochorie tak letecky prúser, takže auto je balada

mmoni89
18. jún 2019

Ja by osobne by som nesla,nasi neznasali cestovanie a mna ,,dovolenka ,,s tak malym dietatom nikdy ani nelakala,ale je to vasa vec.Ked chcete ist chodte,nemusite si snad pytat povolenie.Proste idete a hotovo

mata0410
18. jún 2019

dcera bola prvykrat ked mala 14m a syn mal 13m a o 2 tyzdne ideme znova. Ja som bola prekvapena, ze syn co sa doma budil kazdu chvilu prespal celu cestu do chorvatska. Uvidime co bude tento rok. Rodicia si mozu povedat len svoj nazor rozhodnut sa musite sami. Poznam mamicky co by nesli ale je to kazdeho rozhodnutie.