Máte nejaké tipy na dovolenku s 3 ročným a s bábätkom do roka?

bejkovnicka
6. aug 2019

Ahojte maminy. Som typ človeka, ktorý veľmi a veľa stresuje. Tak sa potrebujem opýtať vás, ak ste s takýmito deťmi dovolenku absolvovali ako ste to s zvládli? Bude to naša uplne prvá spoločná. Bábo ma 8 mesiacov. Ak by ste mi vedeli pomôcť nejakým zoznamom, prípadne radami na čo nezabudnut, čomu sa vyhnúť a podobne. Budem nesmierne vďačná. No a najviac v strese som z toho, že let je vo veľmi zlom case. Cesta tam je o17 tej, čiže v hoteli budeme určite po 9 večer. To ešte nejako zvládneme. No naspäť prilietame do ba až o 23:30. Ja si to. neviem predstaviť s deťmi, že ako to bude. Máte niekto takúto skusenost?

bejkovnicka
autor
6. aug 2019

Cesta tam je o 17tej, čiže na hoteli budeme po 9, to sa bude dať nejako zvládnuť, aj keď deti už o 7 vecer spia. No cesta naspäť je prílet do ba až o 23:30, no a to si neviem predstaviť čo s nimi. Presvedčil ma na to muz a ja som každý deň z toho nervóznejšia. Absolvovali ste niekto niečo podobne?

evica01
6. aug 2019

A co je na tom? Deti budu mrnkat a pospavat na rukach ako vsetky deti na letisku.
Neries. Mas dovolenku. Dako to bude. Googli let s detmi.

zooeynka
6. aug 2019

Budu pospavat v kocikoch, (tie mozte mat pri sebe az do nastupu do lietadla) a potom budu(snad)spat v lietadle. Ked nie, budu hore. 3 rocnemu knizku, tablet, zosity s nalepkami, omalovanku, novu malu hracku ako prekvapko...nech sa nenudi a nemrnci.

bejkovnicka
autor
6. aug 2019

Baby a kočík môžem brať len jeden?

1kriosa1
6. aug 2019

Hlavne sa nestresuj ty,lebo deti to vycítia. Ľudia cestujú s menšími deťmi, častokrát aj dlhšie lety, nie ste prví ani poslední. Ak pomrnkajú, popestujete, ak máš nosič zober aj ten,je to dobrý pomocník aj do lietadla. Staršiemu dieťatku zober hračky, prípadne ak dovolíš aj rablet, isto sa prehrá. Z nočného letu domov si nič nerob, pravedepodobne pospia na rukách 😊 na letisku chodte do detského kútika alebo nechaj poprechadzať (polozit) aspon po letisku, aby sa trocha unavili a zaspali. Fakt sa nestresuj, povedz si, že to bude dobré a teš sa na dovolenku 😊

1kriosa1
6. aug 2019

@bejkovnicka v tvojom prípade ako uvádzaš vek,možeš mat pre obe deti kočíky

nyusika
6. aug 2019

v prvom rade daj do poriadku seba.
myslím v dobrom.
deti reagujú na tvoju duševnú pohodu, čiže skôr nepohodu.
nejak tam prísť musíte a r9vnako odtiaľ odísť musíte.

zuzanaete
6. aug 2019

Pri cestovani je vsetko o nastaveni rodicov. Deti sme mali v rovnakom veku ako ty a boli sme s nimi v Spanielsku. Pri mladsom mi bol najlepsi pomocnik nosic, ci uz pocas cesty alebo pri pozerani pamiatok. Pocas cesty nebudu mat deti svoj rezim, ale verim, ze to zvladnu. Ked tak si viacej poplacu. Ak si na to pripravena, tak aj ten plac bude OK. Zober detom na vzlietanie a pristavanie nejake jedlo (nam sa osvedcili kapsicky s vyzivami), aby mohli prehltat a odlahcili uskam. Mladsieho som mala na prsniku pri vzlietani a pristavani a ani len nemrnkol. Mam uz toho viacej nalietane a aj velke vzdialenosti a asi si ani nepamatam let, ze by tam neboli deti. Proste s detmi sa bezne cestuje. Drzim palce. Nastav sa do pohody a aj stresove situacie budu menej stresove.

katkasofka
6. aug 2019

A kam letíte na dovolenku?

tinkatinus
6. aug 2019

@bejkovnicka ja mám 4 ročného a 10 mesačného a leteli sme pred 2 mesiacmi do Turecka, inak lietame 1-2x do roka za svokrou, let trvá 2,5h čistého času. myslím že ten 3 ročný nebude problém buď sa bude hrať alebo pozerať cosi ak mu dáš alebo si zdriemne, ako bude chcieť, veď už je dosť veľký a myslím že to zvládne v pohode. A my keď sme leteli tam tak to bolo o 22.00 takže sme tam prileteli 00.30, ten 4 ročný na obed doma spal takže vydržal a ten vtedy 8 mesačný spal v kočíku na letisku az do odletu a potom bol hore v lietadle hodinu a potom som ho v chodbicke uspali v nosiči a naspäť som šla s nimi sama!Malý bol zase hore hodinu v lietadle ale pred odletom nespal a potom zaspal na rukách. Ale keby náhodou ti nevie zaspať, tak skús mu zakryť ušká. To mi poradila jedna babka, keď sme lietali s prvým synom, keď bol ešte bábätko, lebo nespal a začal už plakat od únavy, a len som mu zakryla uška a do minúty spal.

tinkatinus
6. aug 2019

@bejkovnicka ked som to ja zvládla sama, a to mám dosť neposedne deti a ked nespia tak revu tak ty to isto zvládneš 😉

bejkovnicka
autor
6. aug 2019

Ďakujem vám zeny, ste super. Môj muz je typ človeka, ktorý nič nerieši, pre neho je všetko gombicka, takže som v tom sama. Pri pokuse opýtať sa ako to deti v noci zvládnu je odpoveď len prosím ťa prestaň. Pri otázke poradis mi čo ešte napísať na zoznam čo nezabudnut? mi povie nepreživaj prosím ta. Takže musím sa pýtať tu.

bejkovnicka
autor
6. aug 2019

@katkasofka kreta

tinkatinus
6. aug 2019

@bejkovnicka hlavne nezabudni deti a peniaze 😂😂😂 a muža jasné....ostatné sa da vsetko kúpiť

ukulela
6. aug 2019

@bejkovnicka starsiemu do mobilu/tabletu oblubene rozpravky, mladsieho do kocika/nosica (podla jeho preferencii) a bude ... mladsiemu bud mlieko vo flasi, alebo ak kojis, na prsnik (ked bude sat, bude vyrovnavat tlak), mladsiemu, ak vie, tak cmulat cukrik pri vzlietani/pristavani.

miadi
6. aug 2019

Nerob z toho vedu hlavne ber to ako tvoj muž zbytocne sa stresuješ. Ja lietam s malou od 10m aj sama cez ocean a cesta od nas z domu hodka na letisko jeden prestup a hodka z letiska dokopi 16h ..Moja mala teda v lietadle nikdy nerevala a Keby aj tak čo? Posledne kym sme cakali v lietadle na odlet kus od nas take rocne revalo akoby ho z kože drali vyse pol hodiny 😆inokedy v usa take asi 5r dievcatko vrieskalo tej uz letusky povedali že ked neprestane budu musiet vystupit .Ale to bolo male lietadlo a boli dost v predu ze to bolo pocut aj u pilota. Za tie roky co lietam je v lietadlach viac a viac malych deti a vzdy tam Niekto reve. No a čo to je život. Pre 3r zober oblubene veci s cim sa zabavi nieco mozete kupit na letisku mlsku. Dojdete k lietadlu aj s kocikmi medzi prvymi Lebo tak to s malymi detmi je idu hnet Po business class a vozickaroch. Deti v lietadle hnet zaspia ten šum uspava je dobre pri štarte a prilete kojit no ak budu spat ten tlak v uskach nemusia ani citit. Moja ho prvy x az v 3.5r zaregistrovala ale v pohode neplakala. Co potrebujes mozno lieky Keby mali horucky krem opalovaci.. hotel rovno na plazi lehatka tien aby si s babom bola v tieni a mohla hocikedy odbehnut na izbu ked bude Denny spanok a muz sa postara o to vacsie dieta. Hlavne sa dobre vyspi lebo to uz nie je dovolenka s detmi malymi je to makačka ale užijete si spolu slnko more.

eliska13
6. aug 2019

@bejkovnicka hlavne treba myslieť na to, že posledný deň odovzdávate izbu asi o 10 a celý deň do vecera sa motate a čakáte na transfer.kamaratka tak teraz dokupovala ešte obed a večeru, lebo končili raňajkami to si zisti tiež leteli v noci a ako naschvál 3 hod čakali na let. Zoznam...lieky, cumle náhradné, tričko do vody,
Na posledný deň nejaké kekse, ovocie do dózy, keby boli hladni...3 ročný bude v pohode menšie snáď zaspí a bude fajn

zuzanaete
6. aug 2019

A este odporucam pre starsieho kupit cosi nove do lietadla napr. nieco s nalepkami alebo nejake nove auticko alebo proste cosi nove, co ho viacej zabavi.

bejkovnicka
autor
6. aug 2019

No baby zlaté, mala od obeda horuckuje. Neviem čo robiť. Či su to zuby či na ňu nieco ide, aj keď nič by nemalo, som s ňou stále doma posledné dni. Tak mi je tak smutno kvôli staršiemu.