Dovolenka s deťmi. Ísť autom alebo lietadlom?

nellita26
30. máj 2008

Riešime tu s kamoškami taku malu dilemu.Ísť na dovolenku k moru,napr.Chorvatsko, autom alebo lietadlom?Samozrejme s dietatkom.Napíšte prosím názor. 🙂

f.nina
30. máj 2008

Pro mě teda především je na prvním místě pohodlí,takže za mě letadlo 😀 😀

lusil2005
31. máj 2008

no ja idem s malou na dovcu prvy krat, a urcite auto. teda - preto sme sa aj rozhodli pre chorvatsko.
1. auto toho vela odvezie. neviem ako by som sa zbalila s malou do lietadla. mala som s tym vzdy problem aj sama 😅
2. som tam na mieste mobilna, mozeme behat kade - tade
3. keby sa nieco stalo, mala ochorela alebo cokolvek, sadneme do auta a za 6 hodin sme doma.

dididi30
31. máj 2008

tak veru baby, na dovolenku autom a co najblizsie....my chodime z anglicka na sk a opacne len autom, je to pohodlnejsie a mozes kedykolvek zastavit, malicka nam spi celu noc a den a dufam,ze aj drobec si zvykne 😀

tara
27. feb 2020

Minuly rok sme boli autom v Chorvatsku, malicky mal 1 rok. Cesta ako kedy, niekedy spal, niekedy poplakal. Najhorsie to bolo v kolone, ked mu uz bolo dlho a velmi sa rozplakal. Naspat sme isli na noc, a raz sa zobudil a spal celych 8 hodin. Mna najviac strasil pocit, ze sa nam poukazi auto, klima....Boli tam aj take pripady. Ale dopadlo to OK a velmi sa nam pacilo, aj ked to bola narocna cesta. Vsetci znami leteli lietadlom, Len my autom presne pre ten pocit, ze ak ochorie, tak sadame do auta a ideme domov. A veru aj ochorel, 3 dni vysoke teploty, kazdy den sme cakali co bude. Nakoniec sme odisli o den skor a po ceste sa vypotil tak, ze sme ho prezliekali asi 2x. Prisli sme domov a dietatko bez teploty, zdrave. Takze tento rok sme si povedali, ze dame letecky, kratky let aj transfer a skusime to. Uz sme kupili, tak verim, ze to dame aspon tak ako autom.

tara
27. feb 2020

A este ...... Ked autom, tak urcite na noc. Teplota na dialnici bola 38st a neviem si predstavit, keby sa naozaj poukazilo auto, kde preckat, kym niekto pride, kedze samy asfalt a neskutocne silne slnko. Boli tam take pripady a ze mali nove auta. Jasne, ze stat sa moze cokolvek, ale kvoli detom som sa bala. Ale urcite si to zopakujeme, lebo to bol zazitok a nasa prva dovolenka s detmi pri mori. Takze ked autom tak:
1. Na noc
2. Cestovat cez pracovny den, nikdy nie v sobotu alebo nedelu, uz aj piatok je riziko
3. Vela vody so sebou
4. Totalna kontrola auta v servise pred cestou
5. Poistenie vozidla cez kvalitnu a overenu poistovnu ( my mame napr v ZP aj asistencnu komfort sluzbu, kde je odtah, ubytovanie, oprava, dokonca doprava domov, ako by oprava trvala dlho )

A nech mi nikto nehovori, ze to treba nechat na nahodu a nic sa nestane. Videla som po pri ceste tie vydesene matky a deti, ked cakali na odtah a pytali sme sa ich, ako im mozeme pomoct. Dospeli si poradia, ale mame hlavne zodpovednost za deti a preto treba cestu naplanovat, nie len spolahnut na stastie.