Dovolenka v Chorvátsku. Rady a tipy ako ušetriť

mafynka
19. máj 2014

ahojte..chceli by sme ist prvy krat autom do Chorvatska..2 dospeli a 3 rocne dieta...mate nejaky rady pripadne skusenosti, kolko vychadza ubytko, cesta, strava....lebo co pozeram na nete, tak mi ceny vychadzaju na 12dni okolo 1300e...co sa mne zda moc, kedze za podobnu sumu sme minuly rok boli v Tunise all inclusive...je sanca sa zmestit do 1000e??

stary_ujco
19. máj 2014

Mysliet si, ze Chorvatsko je lacne, je scestne...
Len benzin je v pohode 250 eur + este poplatky za dialnice.
Az tam nechces prezivat na konzervach alebo robit rodine 2 tyzdne sluzku pri vareni dovezenych cestovin, tak neusetris ani na strave. Ubytovanie je vecsinou lacne, ale niektore ponuky mi dvihaju zaludok. Vyslovene hnusne apartmany kdekade po skalach, kde mas na plaz polhodinu slapania z kopca. Alebo na natrieskanej makarskej prosis o 30cm fleku navyse, nech si mozes rozlozit svoju deku...
Nemozem si pomoct, ale Chorvatsko je super destinacia, az chces ist niekam na hory, nieco vidiet. Alebo si ist valat sunky naozaj lowcostovo niekam do kempu alebo zariadeneho privatu, kde pregrilujes tyzden na terase z domacich klobasiek a troch bedniciek zlateho bazanta.
Az chces dovolenku typu all inclusive, lesk a pozlatko a sluzby na tip top urovni, tak za rovnake peniaze to najdes kdekolvek inde, najme na juznej strane stredozemneho mora. Len v tom pripade nevytahuj paty z hotela alebo z nastrcenej trasy. Lebo za nablyskanym hotelom a peknou hotelovou zahradou sa skryva smetisko.

maca_p
19. máj 2014

@stary_ujco ty si ale udurany 😉
ja chorvatsko teda mozem a aj rada varim. a je kopec flekov, kde su poloprazdne plazicky par metrov od mora 😉

eeffka
19. máj 2014

@maca_p v podstate to vystihol
@stary_ujco HR NA 13 dni za 1300 je zadara. Prave preto uz sme 4 ideme lietadlom niekam LM. Já na dovolenke nevarim a ak by som mala zavarat maso do konzerv tak to radsej nepojdem nikam. HR roHodne nie je lačně ak nemá člověk tatar kazdu kunu.

audiova
20. máj 2014

my ideme na Bašku vodu a ubytovanie nás vyšlo 85€/ deň.ideme na 12dní čo je 1020€ benzín 200€ mýto nejakých 300kuna čo je cca 40€ +asi 400€ na stravu,ale tolko ani neminieme.takže nás to celé vyjde 1460€. ubytovanie 15m od mora 🙂 .a keď sme boli v Novaljii minulí rok tak nás ubytko vyšlo na 12 dní 850€ a tiež sme mali ubytko cca 15m od pláže 🙂 .treba len googliť a googliť 😀

audiova
20. máj 2014

ozaj a zabudla som že sme štyria deti 17 a 11 rokov 🙂

steffi22
22. máj 2014

Tak Chorvátsko určite nie je lacné,ale ubytko sa dá v pohode zohnať aj za 50-60€ na deň v hlavnej sezóne,ja mám práve také ponuky a momentálne si z nich vyberám,stačí mrknúť na stránku www.chorvatskoapartmany.sk a to sú ponuky s ubytkom 10-20 m od pláže v súkromných domoch,takže žiadna hlava na hlave na pláži a ubytko nie je žiadna kutica,mnohé majú aj umývačky riadu,práčky a wifi a klíma sú už takmer všade samozrejmosťou a centrum mesta tiež nie je ďaleko,treba skutočne len hľadať,ja už nad tým sedím tretí týždeň a myslím,že na tejto stránke som už konečne našla to čo hľadám. A čo sa týka cesty, my chodíme( a tak isto aj brat s otcom a to sú kamionisti a majú Európu prechodenú krížom-krážom) vačšinou mimo diaľnice a to je cez Maďarsko(cca 200km),kúsok Slovinsko,potom Chorvátsko,tam vyjdeme na diaľnicu,po nej prejdeme po Karlovac,(ten kúsok diaľnice bude stáť plus -mínus 10€)tam zídeme z diaľnice smerom na Plitvické jazerá a ideme ďalej už len po vedľajších cestách,trebárs aj až do Dubrovníka. Nie sú tam žiadne zápchy ako na diaľniciach,ide sa perfišne plynulo a ku tomu vidíte kus krásnej krajiny a niekde kolo Splitu idete aj okolo pobrežia a to je fakt nádhera. A ešte jeden dotaz,s kolegom sme boli pred 3 rokmi vo Vodiciach na tom istom mieste a jeho vyšla cesta tam okolo 250€,keď to šľahal vačšinou len po diaľniciach už zo Slovenska a mňa to touto trasou stálo okolo 170€ a to sme tam ešte dosť behali autom,tak si to porovnaj.Tuto sa dá celkom slušne ušetriť.

silvie101
15. aug 2016
bizuka
21. aug 2016

Ahoj.my sme boli tento rok 7 krát v chorvátsku,krásne čisté more,príroda,každý rok si vyberáme inú destináciu,aby sme pochodili aj okolie,,,chodíme na blind,ubytko si prezrieš,dohodneš sa priamo na cene,veď tam ľudia sedia pred domami,na parkoviskách a ponúkajú ubytovanie.cesta okolo 250eur po dialnici,ale závisí ako ďaleko ideš. Nič si netreba baliť,žiadne potraviny,veď aj oni majú lidl,tie isté produkty ako my.Chodíme 4 dospelý 1dieťa,každý deň si doprajeme zmrzku,palacinky,gyros,pizzu a ešte ma nevyšla dovolenka viac ako 1200eur.