Existuje niečo na posunutie/vynechanie menštruácie?

3. júl 2020

Ahojte, chystáme sa s detmi do aquaparku. Svokra nam kupila listky ale ja som nejak uplne zabudla pozrieť sa ako mám menzes. A samozrejme ako naschval vtedy. Existuje prosím nieco cim ho oddialim alebo vynechaam?

natalkasimonka
3. júl 2020

norethisteron tbl napise gynekolog

simonah73
3. júl 2020

ja som aj pozrela ale teraz prisiel o dva tyzdne skor a mam to aj na chate a ak pojdeme do HR tak aj tam po cely cas. no nic, vyriesim tamponmi. a s tymi tabletkami opatrne, lebo mozu Ti rozhadzat cyklus aj na pol roka. ak nemavas silne, radsej by som isla s tamponom.

simonah73
3. júl 2020

alebo ak beries antikoncepciu, nevynechas tych sedem dni ale hned zacnes brat dalsie balenie.

autor
3. júl 2020

@simonah73 práveže neberiem antikoncepciu a mam pravidelny cyklus. Nerada by som si ho rozhadzala. Najhorsie je, ze to bude buď prvý alebo druhy den a to akurát silne

simonah73
3. júl 2020

no obavam sa, ze po tej tabletke chvilku mat nebudes pravidelny.... ale zase co je to silne. ved prezlecies sa v satni, das tampon (skontrolujes snurku aby netrcala 😀 ) nevydrzis take dve hodiny? a potom pojdes znovu vymenit.

rosalie1411
3. júl 2020

Ja som posúvala o deň-dva citrónom. Celý citrón si vyzmykaj a každé ráno vypi aspoň 5 dní pred MS.. Ideálne každý deň. Na mňa to účinkovalo, neviem ci to pomôže aj tebe, ale za pokus nič nedáš..

ibrunova
3. júl 2020

Céčko 1000 ti možno trochu zdrží, ale tiež to nie je istota 🙂

lenkamatkova
3. júl 2020

ja mám presne tento problém, rezervovala som ubytovanie, vyplatila...a až potom ma napadlo pozrieť do kalendára...budem to riešiť vyvolávačkou :( dva roky do zadu som tiež takto musela, ale nrozhádzalo mi to cyklus, proste som dostala menzes o 10 dní skôr (tak som si to naplánovala)

autor
3. júl 2020

@simonah73 nejde len o krvacanie ale aj bolesti a celkova nervozita a tak. Bojim sa ze si to neuzijem :/

autor
3. júl 2020

@ibrunova neviem ci pomôže, chodim kazdy týždeň 2x na infuzky C vitaminu do zili a zatial mi to cyklus nenarusilo 😅

gabsisi
3. júl 2020

Veeeela citronady Piť 😂za mna celkom zaberá . Minule dom tak posunula o týždeň

autor
3. júl 2020

@rosalie1411 Ccko beriem kazdy deň a aj na infuzky chodim ale cyklus mi to nenarusilo

evkamotka
3. júl 2020

Norethisteron ci ako sa to píše. Predpise dr. A brala som ho viac x, nikdy cyklus nerozhadzal

sunny8
3. júl 2020

Veď existuje tampón alebo menštruačný kalisok 🤦 načo do seba pchať hormóny a kadečo

ibrunova
3. júl 2020

Na toho pol dňa v akváči by som to riešila tampónom.

autor
3. júl 2020

Dakujem, budem to teda riesit tamponom.

hettinka
3. júl 2020

Skus vysoké dávky vitamínu C týždeň pred menzesom a citróny.

eeffka
3. júl 2020

To si vazne planujete dovolenky a kupanie podla menstruacie? 🤔🤷‍♀️ sak tampon a vybavene.

cervenaruza123
3. júl 2020

Ahoj. Na nete mas vselijake babske rady, na niektoru funguju, na inu nie. Ja som raz bola na dovolenke s kamoskou, obom nam vychadzal menzes prave na ten cas zial. Ja som skusala len take babske rady z netu, ona si dala predpisat hormonalne tabletky od gynekologa na posunutie. Zial jej tie tablety vobec nepomohli, dostala menzes presne na cas ako aj mala, mne tie babske rady prekvapivo pomohli a dostala som az na konci dovolenky. Najlepsie skusit par babskych rad a mat kupene tampony. Hormony su silne a nastve, ked ani nezaberu nakoniec a hlavne ak nejde o tyzdnovy zajazd k moru, ale o den ci dva.

sajka12
3. júl 2020

Ahoj. Mám to infúzne céčko asi 5 dávok, ale kvôli tehotenstvu ich nestihnem vybrať. Ak by si mala záujem predám za polovičnú cenu.

autor
3. júl 2020

@sajka12 dakujem ja som uz skoncila. Tento tyzden som bola posledny krat.

autor
3. júl 2020

@cervenaruza123 ano mas uplnu pravdu. Ono vlastne nejde len o 1 den, v aqaparku sa mame stretnúť so svagrovcami a oni maju tiez dceru. No a potom idu snami ku nam a ostanu 5 dni na navsteve a plánujeme chodit sa kupat k jazeru. Ale aj tak asi kaslem na hormony. Bojim sa že mi rozhodia cyklus.

cervenaruza123
3. júl 2020

Kazda na hormony reaguje inak, jedna bez problemov, druhej to rozhadze cyklus aj na par mesiacov. Toto je blbe, ze kym nevyskusas, nevies ako budu posobit na teba.