Kam na lyžovačku s deťmi v Rakúsku?

chile
14. júl 2019

Ahojte,chcela by som vás veľmi pekne poprosiť o radu,vaše skúsenosti a nápady,kam ísť lyžovať s 3 a pol ročným dieťaťom.Príjemný penzión a stredisko,kde by sa mohla dcéra naučit lyžovať.Niečo blízko svahu a detského sveta.Ďakujem veľmi pekne.Michaela

oliali
14. júl 2019

@chile je leto ;) .... my sme maleho ucili na slovensku...ak planujete instruktora tak urcite je lepsie slovensky... ak ma rozumiet co a ako... na zaciatok uplne staci mensie stredisko s lyziarskou skolkou, 3,5 rocne aj tak nevydrzi lyzovat dlhsie ako hodku, dve... takze rakusko je zbytocne... za nas bolo super na Krahuliach, v Zdiari, v Oscadnici a aj v Jasnej...

bubli21
14. júl 2019

Ak chcete učiť tak urcite krahule alebo drozdovo ;) rakusko by som na zaciatok nevolila mozno koniec sezony

raffaella
14. júl 2019

Moje obe deti chodili a stale chodia v zime do lyziarskych skol v Rakusku. My konkretne chodime do Flachau a Wagrain, je to v podstate 1 stredisko obrovske a je to vsetko poprepajane lanovkami. Obe zacali lyzovat v 3 rokoch s instruktormi. Rakusania maju vyborne lyziarske skoly, su tam deti bezne okolo 3 rokov. Obe deti jazdili uz ako male cely den, t.j. 2 hodiny sa jazdi doobeda, 2 hodiny poobede. Daju sa samozrejme aj len poldenne kurzy, sama si urcis kolko dni. Ubytovania je velmi vela, bud si pozri cestovky co sa specializuju na Rakusko, alebo cez bergfex si pozri, my sme zvykli chodit do kinderhotelov, ked boli deti mensie. Teraz chodievame do apartmanov uz. Kinderhotely uz casto maju kurzy v cene, ale zase to su dost palky za tyzdenny pobyt. Rakusko je super v tom, ze dieta zvykne mat skipass zadarmo ak jeho rodic ma zakupeny 6denny. Celkovo mozem len a len odporucat, my chodime uz 6 rokov pravidelne na tyzden, starsia v 6 rokoch zjazdila uz cierny svah s instruktorom a teraz ma 9 rokov a jazdi uplne paradne. Mladsia ma 5 rokov a zjazdi cerveny svah tiez vyborne.

lianka123
15. júl 2019

@raffaella ahojky. Kolko vyjde taky kurz. Tiez sme nadsenci lyzovania a maly bude mat 3

raffaella
15. júl 2019

@lianka123 u nas to vzdy riesi manzel, tak presne ti neviem povedat. Ale ak si dobre spominam, tak 4-dnovy poldenny bez obeda okolo 200 eur pre tych najmensich (t.j. od 3 rokov). Zavisi vzdy od konkretnej lyziarskej skoly, ale ceny su viacmenej rovnake. Cim mensie dieta, tym drahsi kurz (ked sa to prepocita na hodiny). Obedy s babysittingom sa doplacaju okolo 12 eur na den. Deti vzdy jedia na svahoch v dohodnutej restike, cize ak si chces dieta na obed vyzdvihnut tak ti ho tam privedu. My sme minuly rok mali deti priamo v tejto skole:
http://www.skischuleflachau.at/de/qualitaetsski...

lianka123
15. júl 2019

@raffaella perfekt. Dakujem!!!

raffaella
15. júl 2019

@lianka123 aj s tymito sme jazdili, ja som s nimi absolvovala pre dospelych vycvik.
https://www.ski-wagrain.at/en.html
Aj starsia dcerka bola s nimi. Ono je to asi v podstate jedno do ktorej pojdete, je to Rakusko, takze ta kvalita je vsade velmi vysoka. Okrem toho, v Rakusku lyzuju deti uz pred 3. rokom, cize oni vedia s nimi velmi dobre pracovat. Netreba sa vobec bat jazykovej bariery, moja mladsia je silny introvert a nevie dobre nemecky rozpravat (ale rozumie dost) a velmi sa jej pacilo. Najskor jej manzel objednal 3dnovy kurz a ona sama si vypytala ze chcela chodit viac dni.

chovancova27
15. júl 2019

@oliali leto síce je, ale my už máme tiež zabookovanú lyžovačku a už nemali voľný termín na február čo sme chceli 😨😀

chovancova27
15. júl 2019

@chile my ideme už tretí krát po sebe na Hochkar. Odporúčam všetkými 10-timi. krásna lyžiarska škôlka, skvelé svahy všetkej náročnosti a kopec ubytka všade naokolo. my bývame v penzione s raňajkami, taká nízkonákladovka. Ale je tam kopec pekných hotelov. A ski pasy sú na Hochkare do 10 rokov úplne zadarmo. www.hochkar.com . Hochkar je blízko - tuším 3 hodiny cesty, cez týždeň sú tam prázdne svahy aj vleky a taktiež sú tam hned pod svahom soľné termálne kúpele, kam chodíme priamo zo svahu sa vyhriať cestou na ubytko. ja som ho bookovala dva týždne dozadu a už nemali bohviečo voľné, treba hned spraviť rezervačku.

lianka123
15. júl 2019

@raffaella vsak prave mi na donivaloch povedali ze pred 4tym rokom to nema vyznam. Tiez so myslim ze 3rocny to da

raffaella
15. júl 2019

@lianka123 čo ti mám na to povedať, v Rakúsku lyzuju už deti mladšie ako 3 roky 😉 tu je ako začínala ako 3rocna so slovenským inštruktorom. Po týždni v Tatrách zjazdila červený svah 😉

raffaella
15. júl 2019

@lianka123 treba vyskúšať, ak to bude trápenie pre všetkých, tak jasné že nie. Ale možno to dieťa chytí a bude z neho nadšený lyžiar 😉

lianka123
16. júl 2019

@raffaella no my sme nadseni lyziari, teraz sa musime striedat na svahu. Vyskusame tuto zimu. Tiez oblubujeme Rakusko

chile
autor
16. júl 2019

@chovancova27 Dakujem velmi pekne.Je mozne,ze nas vpustia do arealu pre deti aj bez instruktora,napr.so mnou?Ja lyzujem od 3 rokov.Sme lyziarski nadsenci,Rakusko milujem.Deti treba privykat od malicka.

tin007
12. okt 2019

@chovancova27 Ahoj, buduci rok cez jarne prazdniny chceme ist lyzovat do Rakuska, vies mi, prosim poradit nejke ubytovanie v Hochkari (apartmanovy styl). Dakujem

chovancova27
12. okt 2019

@tin007 ahoj, my chodievame sem http://www.dovolenaalpy.eu/. Mame to booknute od augusta, neviem ci ešte nieco lacné nájdete.

morciatko
12. okt 2019

Pre rodiny s deťmi odporúčam SKI WELT SCHEFFAU detská škôlka rodinné stredisko ubytovanie viete mať hneď pri svahu
Ak by ste sa rozhodli pre dovolenku na slovensku v blízkosti tatier tak ja som inštruktorka ;)
Učím v stredisku Lopusna dolina (10km od vysokých tatier)

dooscoby
12. okt 2019

@tin007 ahoj. No uz velky vyber nie je ☹ ja som hladala 2 tyzdne dozadu a 70% obsadenych. Booking ceny dost vysoke, nakoniec som brala cez airbnb. Este pozri ten bergfex alebo kazde stredisko ma na stranke moznost ubytovania, das si datum a vypise ti zoznam volnych aj cenu, ale velakrat uz tiez bolo obsadene aj ked pisalo volne.

dooscoby
12. okt 2019

@raffaella ahoj. Ideme prvy krat Flachau pocas jarnych prazdnin, syn 8 a dcera 10 rokov. Da sa pre nich zohnat free skipass? Boli sme davnejsie Schladming, ale toto stredisko ideme prvy krat. Rozmyslala som aj nad Hochkar lebo ideme na 6 dni a co som pozerala tak su skor odkryte vleky, cize ak je na prd pocasie, aby nevymrzli, ale tak tych stredisk v Rakusku je tak vela, ze tazko vyberat ☹ Nie je ten Flachau masovka?

tin007
12. okt 2019

Dakujem za rady, budem sa tomu teraz cez vikend venovat; boli sme minule v Taliansku, to bola uzasna lyzovacka, len ta cesta tam a spat (min 9 hod). Preto uvazujeme o Rakusku a nie az tak daleko od BA.

dooscoby
12. okt 2019

@tin007 preto sme sa znovu vratili do oblasti Salzburgu, www.skiamade.com. Ja som pozerala aj tu oblast Schlick, ladovec Stubai, tam je tiez free skipass do 10 rokov len to je tych 7-8 hodin cesty od Bratislavy a kedze mu je sofer tak som hladala nieco blizsie lebo v zime cestovat, dozvie za akych podmienok neviem kam a este Alpy nato som bojko, kedze jednu zimu sme akurat cez snezenie sli na Oravu a odvtedy mam daku traumu cestovat pocas snezenie, ked cesty su jedna kasa a klzisko.

tin007
13. okt 2019

@dooscoby Nech pozeram, ako pozeram ceny skipassov, tak deti 8 a 9 platia cenu ako "child" a nie su zadarmo. My chceme lyzovat 6 dni, takze to bude 138/dieta. :(

pragmaticka
13. okt 2019

S malymi detmi odporucam best FAMILY Gut Wenghof.vies zabookovat cez tui. Ideme tam uz 3.rok.All inklusive program, klub pre deti,priamo pri lifte.krasne rodinne mensie stredisko,paradna lyzovacka. Detska skola super.

tin007
13. okt 2019

@dooscoby Zacala som pozerat aj Taliansko, nizsie ceny ubytovania, dieta do 8 rokov zadarmo, nizsie ceny potravin a podla viacerych znamych, ovela lepsie pocasie ako v Rakusku.

dooscoby
13. okt 2019

@tin007 no bohuzial tie ceny su ake su, u nas lyzuje len manzel inac drahy spas, bezne na tych 5 dni v AT vychadza skippas 1+2 deti cca.do 500€ plus strava, plus ubytko, ale na tyzden nemas vacsie stredisko na Sk ak neratam Jasnu, tam mam averziu a Tatry sa nedoplatim. Na rozlyzovanie chodime do Rohacov, ale to je max. na 2/3 dni, tam je malo tras. Ono zasa v AT za tu cenu mas kilometre zjazdoviek a lepsi servis. Ono ta tyzdenna lyzovacka vyjde ako tyzden all niekde v

dooscoby
13. okt 2019

Turecku. Som pozerala hotel cez satur, polpenzia, skolka, animator, cena okolo 1500 a to bez skipassov. A Taliansko, kde lebo mne to pride uz daleko, plus oni maju vysoke poplatky za dialnice. Mozno skus ten Hochkar, tam je do 10 rokov free dieta. Alebo som pozerala ak by sme sli viac ako raz v predpredaji sa oplati ricna jazdenka, ski amade okolo 150€ dieta sa mi mari

dooscoby
13. okt 2019

@pragmaticka a cena sa ako pohybuje, v ktorom mesiaci lebo najvyhodnejsie ponuky ubytko+skipass su tak marec, april, ale co sme boli asi 3 roky dozadu koncom Februara v Schladmingu otras, teplo, nizsie svahy odstavene, dokonca jeden den totalne lialo. A aj kvoli skole vieme ist jedine cez prazdniny a na predlzeny vikend cestovat stovky kilometrov sa neoplati.

yanni
13. okt 2019

@dooscoby kedy mate prazdniny? Cez Velku noc su Skipassy pre deti Zadara ak ma aspoň jeden rodič pass na 6 dni. Ale Veľká noc to je tam už skôr vodné lyže. Teplo a topí sa to. Ale ak deti už vedia dobre lyžovať, tak je Flachau nuda. My sme roky chodili do Flachau ale ako už chalani dobre vedeli lyžovať, už to bolo o ničom. Posledné tri roky už chodíme do Saalbach- Hinterglemm. Dcéra, teraz v júli mala 4 roky,už začala tam lyžovať ako dvojročná. Stačili jej dva kurzy a zlyzuje v pohode rote Píste. Ale to záleží zase aj na dieťati. Teraz na Vianoceideme zase, pôjde ešte do kurzu na doladenie techniky.

dooscoby
13. okt 2019

@yanni tento rok 17-22 Februar, ale ten 6 dnovy free ma Flachau az dakedy v marci ak si dobre pamatam, cize skor Velka noc a tam to pocasie moze byt aj na plavky 🙂 Tak u nas mlady pan aj cierne, ale dcera je opatrna a stale voli miernejsie svahy. Diky za typ, pozriem na buduci rok. Zatial u nas na predlzeny vikend vyhrava Mariazzel.

yanni
13. okt 2019

@dooscoby Faölchau Moses marec a april zabudnut. To je nizko polozeny Skigebiet, tam mas v tom case uz len vodu. A vela prsi. Tie zadarmo Skipassy su vzdy ku koncu sezony. My uz sme boli 4 krat (jeden rok dia krat) v Saalbach-Hinterglemm. Vzdy v tom istom Kinderhoteli. Chalani uz Jazdia tiez cierne ale tak copana je este mala ale na 4rocnu (vo februari, ked sme tam boli, mala 3,5) jazdi fakt ze dobre ale tak prehanat to tiez nemusime. Chalani si uz ajzdia sami, muz uz za nimi nestiha haha Ono ku koncu sezony uz maju vsetky Skigebiete pasy re deti zadarmo. Aj Saalbach mal tak, sme boli minuly rok na Velku noc. Ale uz nehrozi v tomto obdobi. Je to aj vyssie polozene a aj tak tam bolo strassen teplo. Aj ked, snes bol hore esre dobry, ale dole to bola hroza.