Kam sa ísť najesť v Budapešti?

22abigail22
8. aug 2019

Zdravím milí dovolenkári/cestovateľia

Tento mesiac ideme na týždeň do Maďarska. Konkrétnejšie do hlavného mesta Budapešť.

Zaujíma ma či mi viete odporučiť nejaké dobré reštaurácia/fast foody.
Nikde kde dobre varia, poctivé porcie a za prijateľnú cenu.
Raňajky máme v hoteli, takže potrebujeme riešiť obed a večeru.

Ceny som priebežne pozrela, že človek sa vie najesť do 20€/osoba

blondiee83
8. aug 2019

Jamie Oliver ma v Budapesti dve restauracie, jednu taliansku a jednu úizzeriu. Tam sa chystam odkedy viem, ze ich ma, ale zatial sa mi nepodarilo 😀 😀
Velmi skvela rybacia restauracia je v casti Buda, jedna z top a najstarsich - ak mate radi ryby, halaszle atd. ale maju tam aj ine jedla, halusky atd.
A za dobre peniaze a chutne sa da najest napr.v nakupnom centre West End - fastfood, ale obrovsky vyber od tych najznamejsich az po madarsku, turecku, thajsku, japonsku, vegetariansku a neviem aku kuchynu - kazdy si tam najde svoje a za velmi dobre ceny, velke porcie. Inac ine moc nepoznam - my zvacsa chodime na nakupy, takze zvykneme jest v tom obch.dome. A ak ideme na viac dni, mavame polpenziu... Nevynechajte najznamejsiu a najstarsiu cukraren - Daubner.

nickpick
8. aug 2019

@22abigail22 ak chcete vyskusat modernu zidovsku kuchynu chodte do Mazel Tov - krasne prostredie a skvele jedlo, vynikajuca je aj Dobrumba - blizkovychodna kuchyna, zakazdym idem do oboch ked som v Budapesti....

sintra
8. aug 2019

Ja Oliverove restiky neodporucam. Klasika - ide hlavne o meno, mne to za tie peniaze neprislo az tak super. A hlavne je dost problem sa tam dostat. Mazel Tov odporucam urcite!
Ved popozeraj na Tripadvisore, v akej lokalite a cene ma co dobre hodnotenia

gumkac19
8. aug 2019

@22abigail22 urcite stoji za zastavku cukraren http://www.ruszwurm.hu

fkata
8. aug 2019

No, záleží od toho, kde budete ubytovaný, príp. aký budete mať program a čo od reštaurácie očakávate?!
Halászbástya je úplne super, čo už spomínala aj
@blondiee83 , potom Babel, blízko Váci út-u, Dunacorsó étterem, Traktor rétterem - úplne v centre, ale aj ceny sú vysoké. Je to, ale farmfood reštaurácia.
Potom v Bude máš množstvo talianskych a čínskych reštaurácií, ktoré nepoznám, Mc Donald ` s je tam požehnane. Záleží od Teba a od toho, aké máte predstavy.

vejapa76
8. aug 2019

Nám bolo doporučene nákupné centrum Campona, vraj madaske jedlá sú tam veľmi chutné a lacné. Bohužiaľ sme sa zamotali v tropikariu dlhšie ako sme plánovali tak obed sme nestihli.

vejapa76
8. aug 2019

*maďarské