Kúpele pre seniorov

maruska24
9. aug 2012

Chcela by som poslať svojich rodičov do kúpelov tu na Slovensku, len čo to bude troška možné. Obaja sú už seniori, majú zdravotné problémy, hlavne čo sa týka chrbtice. Brázdila som po internete a hľadala aká je súčasná ponuka našich kúpelov a zamerala sa na sekcie seniorské pobyty. No neviem, ale som celkom v šoku, že seniorsky pobyt je cena účtovaná za noc v sume od 37 EUR až po 75 EUR na osobu za noc. Keď si to narátam že kúpeľná pobytová liečba by mala byť minimálne 10 dní a to sú dve osoby, tak som zhrozená, že či obyčajný senior si zo svojho /často malého/ dôchodku môže takýto pobyt dovoliť. Toto sú akože seniorské ceny pre kúpeľné domy, ktoré možno ani rekonštrukciu nevideli? Alebo to len ja hľadám nesprávne. Máte s týmto niektorá skúsenosť?

sissy27
9. aug 2012

@maruska24 ak ti ide o kúpeľnú liečbu, tak to je najlepšie, keď predpíše lekár (samozrejme musia byť na to indikácie). Naše kúpele sú viac menej stavané na zahraničnú klientelu, preto aj ceny sú také aké sú, pre štandardných slovenských seniorov (dôchodcov) je to samozrejme luxus.
Ak ti stačí dopriať im pár dní oddychu v príjemnom prostredí a prípadne nejakou tou procedúrou, tak si pozri ponuky zľavových portálov, je tam toho viac než dosť, ale väčšinou sa jedná o krátkodobé pobyty (predĺžený víkend).

trish31
9. aug 2012

@maruska24 ako pises,maju zdravotne problemy,takze urcite to rieste cez poistovnu.Zavisi samozrejme od indikovanej kategorie,ale pokial by boli aj sami na izbe,tak by v podstate nemuseli platit ani poplatok za izbu.Preplatok zavisi samozrejme aj od poistovne.

kvojtanikova
9. aug 2012

@maruska24 ahoj co ja viem tak hotel sorea Lubovna alebo aj Bardejovske kupele ponukaju akciove pobyty v cene cca 150E/os/tyzden , a aj na tych zlavovych portaloch fakt obcas na nieco take narazis. Podla mna na taky relax a nejake tie procedury by im tyzdenny pobyt uplne stacil, netreba to prehanat, lebo starsie osoby nie su na to az tak zvyknute, aby im to zas nenarobilo viac skody ako uzitku. Pobyt na 6-7 noci, kazdy den 1, max. 2 procedury, pripadne volny vstup do bazena a nejaka ta masaz 2-3x za pobyt. Aj Piestany ponukaju taketo pobyty.

maruska24
autor
9. aug 2012

u lekárky som sa tak troška ako sa hovorí "na tajnáča" pýtala, ale mamina mala nemocničný problém pred 10 rokmi a vraj pokial za ten čas nenavštívila opätovne nemocnicu /rozumej neležala tam/ tak nemá už nárok na kúpeľnú liečbu. Tak na tatka som sa ani nepýtala, lebo ten v nemocnici neležal.
Zlavové portály som mrkla, ale fakt milujem tie pobyty na 3 dni, kedy začiatok prvého dňa je o 14tej a koniec tretieho dňa je o 10tej.
Moji rodičia kvôli babke roky rokúce nikde neboli, a teraz už majú problémy s chrbticou, reumou a kadejaké iné, tak by som im rada niečo takéto dopriala. Ale pri tých cenách sa mi až hlava točí.A vraj kríza.

dada1212
11. aug 2012

@maruska24 nemám pocit, že by bol problém dostať sa do kúpeľov, tobôž u starších ľudí čo už majú zdravotné problémy. myslím, že lekárka nemala pravdu, neviem aké majú rodičia diagnozy, ale určite ak nejaké majú, dajú sa indikovať ako liečba aj kúpele.

maruska24
autor
12. aug 2012

dadi, problém je teraz zo zdravotnou poisťovňou, prichádza nejaké nové prerozdelenie do skupín, ktoré majú nárok na kúpeľnú liečbu.