Letná dovolenka s 10 mesačným bábätkom

cypercanka1
20. jún 2014

Ahojte chcela by som Vas poprosit o rady na co nezabudnut pri baleni sa na dovolenku k moru s malym babatkom...mame 10mesacneho synceka , s ktorym pojdeme prvykrat k moru a nechcela by som na neico podstatne zabudnut. Tak mozte potesim sa kazdej rade pripadne ak si pisete nejaky zoznam veci mozno pomoze 🙂

myq
20. jún 2014

Nuž, toto máme za sebou. Boli sme s desať mesačným synčekom tiež. Nespomínaš na aký čas, počet dní. Od času pobytu je všetko závislé. Potom spôsob cesty (autom, autobusom, vlakom, lietadlom). Ďalej je tiež dôležitá destinácia. Predtým si zisti možnosti v danej oblasti, hlavne ceny jednorázových plienok a iné potreby (niekde sú lacnejšie ako u nás). Dobre, ale popíšem ako to bolo u nás. Išli sme autom, do Španielska. Cestu sme mali naplánovanú na viac dní (hlavne kôli dieťaťu, aby si riadne odpočinulo v posteli v penzióne po ceste). Skutočne je dôležitá destinácia (my sme to volali civilizácia). Hlavne kôli službám, ako prebalovacie pulty, dobre zásobené lekárne, markety (keby niečo pochybilo). K potrebám. Jednorázové plienky (podľa destinácie, bežne sa dajú kúpiť). Samozrejme oblečenie bavlnené, kôli teplu a na obrátku tak cca štyri dni. Ľahké čiapočky alebo klobúčiky, niečo na ochranu pred slnkom. Prací prášok a iné okolo prania, podľa potreby. Medzičasom sme prali a sušili (v miestnej práčovni). Dôležitá je veľmi kvalitná kozmetika, a lieky. Z liekov kvapky do ušiek, nosa, syrupček proti teplote, mastičky na kožu, vetrová mastička, ochranné repelenty (podľa rady lekára a znesenia/vhodnosti). Samozrejme lieky od lekára, pokiaľ ich má naordinované. Potom záleží, či je kojený alebo nie. My sme kojený už neboli, tak sme zobrali instantné mliečko v krabiciach. Keď zachybovalo, kúpili sme. Tiež sú dôležité čajíky (dezinfekčné, na bruško atď). Obľúbené hračky. Kvalitný skladací kočík (golfové palice fakt kvalitné). Toľko v kocke.

cypercanka1
autor
20. jún 2014

dakujem za podrobny popis....my ideme autom na 7 dni do Chorvatska a nie sme ani my uz davno kojeni

terkalr
20. jún 2014

Moja mala 8mesiacov, skoro 9..boli sme v Bulharsku .Mali sme so sebou aj maly bazen nafukovaci,brali sme ho k moru,potom aj ten polostan-muslu,avsak tu sme vobec nepouzili,priserne nam fukalo cele dni.Cestovnu postielku sme dostali na hoteli, teraz tento rok ju berieme,lebo nemaju pozicat v penzione(ideme tiez do Chorvatska)
Potom plienky som mala z domu,ani som nemusela kupovat,stacilo co som vzala z domu.Sunar a caje som brala z domu,aj kasu Sunarku,dake prikrmy,vyzivky...potom som kupovala aj tam.Mala som aj ohrievac dojčenskych flias,v hoteli nebola mikrovlnka,ale ak budete mat kuchynku,tak sa da ohrievat aj na sporaku.Mala som aj rychlovar.kanvicu.Potom dojcensku vodu, v Bulharsku sa neodporucala pit vođa z kohutikov.V Chotvatsku neviem.Inak som potom malej aj prevarala mineralku.Nezabudni na hracky,koleso na plavanie...no spomenula by som si urcite este na vela veci...aj teplomer pribal.Plienky na plavanie.