Mám sa báť dovolenky v Egypte?

linsss
27. júl 2014

Ahojte chystáme sa do Egypta , mám mať strach čo sa týka toho ich " faraona" ? Ako sa mu vyhnúť? Ďakujem

svetluska82
27. júl 2014

@linsss my sme boli 3 krat v Egypte, faraona sme nemali, ani sme sa nejako neobmedzovali. Jedli sme vsetko aj ovocie, aj dzusy. Pri najmensom priznaku hnacky treba skocit do lekarne a kupit si tabletky, lekrane su v kazdom hoteli, aj lekar je stle k dispozicii. Po liekoch je do par hodin ok. Ak cakas par dni a az potom riesis hnacku, tak je to na dlhodobo. My chodime vacsinou do 5 hviezdickovych hotelov, raz sme boli v 4. Ale vsetkook, netreba pit studene vody, ked si rozhorucena.

nikawero12
27. júl 2014

@linsss ak sa bojíš zažívacích problémov, tak ti odporúčam,aby si si hneď po príchode do Egypta kúpila v lekárni liek Antinal a užívala ho preventívne 2-3 tabletky denne. Pred jedením sa tiež oplatí dať si "dezinfekciu", ale nech má aspoň 40 %... 🙂 ....Naša rodina to takto stále robí a ešte nikto nemal žiadne zažívacie problémy a to sme boli v Egypte už veľa krát.

fra
27. júl 2014

Liekom by som sa -ak sa dá - radšej vyhla,oni tam totiž lieky proti ich čudesným bakteriám predávajú v lekárňach voľnoprístupne ako lentilky. Moj tráviaci systém sa z nich spamatával pekne dlho po návrate, to jednoducho tráviaci system veľmi nepríjemne rozhodí ked vyzabíja aj prospešné baktérie ktoré máme v črevách ... také dobré pálenô je o inom, my sme si však zobrali málo a problemy nastali, až keď sa minulo 😀 ...decká faraona nemali vobec, myslím že preto, že nejedli vobec zeleninu na rozdiel od nás s mužom túžiacich po zdravej strave ... potom mi to došlo, čím asi tú zeleninu v púšti polievajú v takej ľudnatej krajine, destilovaná alebo daždová voda to nebude 😅 a čím umývajú, ked sú všade varovania že voda z vodovodu je absolutne nepitná ... stretli sme tam jedneho chlapíka, ktorý precestoval celý svet a ten nám radil že najjednoduchšie je jesť len to, čo vidíš ako pripravujú- napríklad nejaké ugrilovane maso či placky horúce priamo z grilu a podobne, ovocie ktoré si sama ošúpeš, tekutiny ktoré nedávno prešli varom a podobne - jemu to tak funguje vždy ... takže ked pojdem nabuduce do Egypta, jem kus striedmejšie a beriem vačšiu fľašu slivovice 😉 (ich domáci alkohol je odporný, aj v AI hoteloch aj v obchodoch, niečo medzi okenou a čučom aj ked to má nejaký bežne známy názov ako rum či vodka 😝 )

nikawero12
27. júl 2014

.... polievajú zeleninu v púšti ... 😀 😀 😀

niki101988
27. júl 2014

@linsss Ako písali baby o tom Antinale. Jedli sme aj zeleninu a ovocie vlastne všetko. Dcére som dala prvé dva dni polovicu tabletky my s mužom po celej a samozrejme domácu slivovicu nalačno 😀 Už viem ako sa cítia notorický alkáči 😎 Keď to tam vidíš všetko krásne naukladané naservírované nepoznám nikoho kto by odolal a nejedol

charlie1980
27. júl 2014

@fra No to teda ano, ze najlepsie jest to, co vidis ako pripravuju. Ked sme vysli do tej akoze "civilizacie" tak tam predavali maso, ktore bolo scasti prikrite usmudlanymi bielymi prestieradlami a kopec much na nom 😀 Ved som sa skoro este aj z kavy otravila, po dvoch tyzdnoch som sa vratila o dve kila lahsia. No, na skodu to vtedy nebolo 😀 V 5hv.hoteli behali po nociach deratizeri no a o tom smrade v meste radsej ani nepisem, ked sme zabocili len o jednu paralelnu ulicu od hlavnej 🙂 Oj, ludkovia, ani zadarmo by som tam uz nesla.

10zabka
27. júl 2014

@charlie1980 nuž, ja som bola v Egypte 6x a poviem ti, krajšiu, lepšiu a lacnejšiu dovolenku som nikde nenašla. Treba si vedieť vybrať správne miesto a správny hotel, však nezávislých recenzií je na nete viac ako dosť. A čo sa týka hnačiek, tak tie sa nám s prehľadom vyhýbali. Treba si len vedieť uvedomiť, čo dať do žalúdka a čomu sa vyhýbať 🙂

midori123
27. júl 2014

Milujem Egypt! Bola som tam uz viac krát a lepšiu dovolenku som ešte nezažila. Všetky fakultatívne výlety som absolvovala bez najmenších problémov. A neodolala som ani potápaniu🙂 Čo sa týka ,,faraónovej pomsty" tak nezažila som ani jeden krát, a to som jedla všetko hlava-nehlava. Dokonca raz sa mi stalo, že na jednej z dovoleniek som mala práve opačný problém. Nie a nie ísť na wecko, tak som tuším na šiesty deň nabehla do lekárne a kupovala si preháňadlo🙂))) Ste mali vidieť ten pohľad predavača, či ako sa im tam hovorí🙂))

mimi8814
27. júl 2014

ahoj, my sme brali probiotika pred aj pocas pobytu a nic zle nas nepostihlo, pili sme aj napoje s ladom...

stanislavao
27. júl 2014

@linsss vsade hovoria o tom, ze cestovat do egypta sa teraz nema, su tam nepokoje. naco tam idete?

zeriempizzu
27. júl 2014

@stanislavao no na dovolenku tam Idu, nevies citat? 😖 😝

Pouzivaj rozum
@linsss a nemas sa coho bat. Jest iba umyte ovocie ktore sa da osupat, uvarenu zeleninu, vodu iba flaskovu, casto si umyvaj ruky, vynechat lad a vsetko bude v pohode.

stanislavao
27. júl 2014

@zeriempizzu ist na dovolenku, kde to ministerstvo zahranicnych veci neodporuca je totalna blbost. viem citat, predstav si.

marthuska
27. júl 2014

Ano rozum treba pouzivat pri vybere dovolenky. Hnacka je v egypte velmi pravdepodobna, nehovoriac o mers-chorobe tiav, ktora sa prenasa aj na cloveka.

zeriempizzu
27. júl 2014

@stanislavao a to mas odkial? 😀
Je tam stupen 2 - zvazit cesty do urcitych oblasti v krajine a byt opatrny, nic ine.

ajka30
27. júl 2014

My sme boli v Egypte par rokov dozadu ( este bez deti), v 5 hv hoteli, bol pekny, cisty (izbu upratovali denne dvakrát cca 2 hodiny- to som este nezazila, kazdy ked odsuvali postel, prehadzovali matrace.... atd, z podlahy by sa dalo jest...). Jedlo mi ale nechutilo, vsetko malo taku zvlastnu pachut akoby po jahnacom, dokonca aj zakusky :D- my sme to pomenovali "ovcina". :D Vodu sme pili len balenu aj na umyvanie zubov. Nejaku prudku hnacku som nemala, len nejake 3 dni slabsie prehanky, uzivali sme tie ich lieky. Co bolo ale horsie su Egyptania. Niektori boli velmi mili a usluzni, ale vacsina boli otravni, drzi, zobravi, stale si nieco mrmlali pod nos. 😝 V meste by som do ich autobusov nikdy nenastupila ani do taxika- jedine do autobusa z hotela. Suma sumarum nebolo zle, ale ja by som uz do Egypta nesla.

linsss
autor
27. júl 2014

@10zabka AHoj ďakujem za odpoved 🙂 kde ste boli vy ? čoby si odporučila ? 🙂

magdus999
28. júl 2014

@linsss ahoj, neviem, čo ti poradili baby predtým, nečitala som, tak to napíšem moju skúsenosť. Boli sme tam 4x a hneď pri prvom raze sme narazili na super delegáta, ktorý nám vravel, žiadne tabletky, ale rovno na infuzku. Kým telo spracuje tabletky, je to pomalé, infúzka zaberie hneď. Niektorí ľudia dostali kŕče, išli na infuzku, za hodinu nevedeli že im niečo bolo. Neklimatizuj si veľmi izbu, lebo keď je vonku 40°a ty prídeš do 20°izby, pre telo je to šok a jasné, že sa z toho pos...... Bavila som sa s jednou Slovenkou, žije tam 14 rokov, Slovákom nepasuje tzv rýmský kmín.....je to podobné našemu, ale je čierny. Mne nerobila dobre ich šošovica. Raz som mala mierne kŕče, mali sme ísť na výlet, tak som šla za doktorom, ktorého sme mali v hoteli, dal infuzku a hneď to prešlo. Takže tak 🙂

linsss
autor
28. júl 2014

@magdus999 Ďakujem pekne ...dúfam že lekári su tam normálni

magdus999
28. júl 2014

@linsss úplne normálni bol, spravil komplet prehliadku, veď sa tam s mužom bavili 🙂

wanda52
28. júl 2014

Ahoj, nečítala som ostatné príspevky, ale my s priateľom sme faraóna v Egypte mali a nebola to žiadna sranda... Kúpili sme si miestna antibiotiká, tie vraj najlepšie zaberajú. Mne to začalo večer, bolo mi zle, viackrát som zvracala.. Párkrát som si posedela aj na wcku.. Na druhý deň som bola ešte dosť slabá, ale potom som sa dala dokopy. Neskôr to dostal aj priateľ, ten hnačkoval asi tri dni, mal aj teplotu. Dovolenku nám to dosť pokazilo. Inak z cestovky nám až v Egypte povedala, že tá baktéria je vo vzduchu, čiže nám nepomohlo to, že sme pili balenú vodu, nejedli čerstvé ovocie, syry... Nepomohla ani domáca, ktorú sme preventívne popíjali..

dada200
28. júl 2014

@10zabka
@midori123 Baby,poradite nejaky dobry 5* hotel?
Dakujem

midori123
28. júl 2014

@dada200 zo všetkých rezortov som bola najviac spokojná v Hilton resorte.

959touareg
29. júl 2014

@nikawero12 neviem odkial beries tieto rady, ale radsej nepis nic ako to, co si inym teraz poradila. lebo dopadnu zle. atb tiez beries preventivne doma, alebo na dvl aby si nahodou neochorela. kazdy lekar tam ti buchne po cele ked by vedel, co radis. ze antinal preventivne. neblazni zena zlata. uzivaj ho ty, ale nerad to inym.
ked vas tu poniektore citam co vsetko radite,mam dost.

terina25
29. júl 2014

v egypte sme boli s detmi pred 2 rokmi.nebolo nam nic.odporucam pit len ich balenu vodu.prip.vy ako dospely mozte aj malinovky ale nechat oteplit.nepit nic studene.to je zaklad.stravovat sa resp.snazit sa stravovat ako doma.nemiesat jedla.lebo vela ludi chce max.vyuzit all inclusive a naklada si kopec jedla na tanier.miesa jedno cez druhe..samozrejme ze sa z toho potom poserie🙂🙂🙂takze jest s mierou a pit vodu.mi sme pred dovcou brali probiotika a aj pocas nej.
prvy krat ked sme boli v egypte sami s muzom tak nas hnacky neobisli☹no druhy krat sme sa uz poucili.

gabriella7
29. júl 2014

@linsss ahoj boli sme v egypte uz 5x. Faraona sme nemali. Nepit ich vodu. Ak ides aj s detmi, tak zuby umyvat
Mineralkou. V hoteloch ju doplnaju. Antinal tabletky preventivne denne staci iba 1x max 2x. Velmi som nejedla
Ovocie kedze to umyvaju v tej vode. Ale drinky v pohode aj s ladom. A domacu palenku sme mali iba prvy krat
Ale nevypili. Mame tam kamarata a tiez radi antinal preventivne.

lauraa
29. júl 2014

@dada200 v hilton beach sme boli aj my spokojni ale mne sa osobne pacil aj dana beach a lililand vsetky v hurgade

959touareg
29. júl 2014

@gabriella7 antinal sa nikdy preventivne nesmie brat. je to blud. opytam sa ta takto...beries endiex proti srackam aj doma alebo v inych destinaciach preventivne? pretoze je to to iste zlozenie,teda ma tu istu ucinnu latku. nie neberies. beries iba ked to na teba pride. a tak je to aj a antinalom. je to chemoterapeutikom a je to nebezpecne brat ako prevenciu, to ta neochrani pred srackami ako prevencia ,akurat ti uskodi a ked to pride na teba, tak ti uz ten antinal nepomoze.
a taktiez ziadna palenka nikdy nepomoze, akurat uskodi. a to, ked niekto napise ze bral preventivne antinal, pil palenku, nejedol to, hento tak to bola nahoda, ale nie preto,ze toto jedol, pil, alebo nejedol,nepil. mozete robit co len chcete, aj tak to dostanete aj ked sa budete neviem ako branit, chranit. zaklad je imunita. nic menej, nic viac. a od nej sa vyvija ci to chytite, alebo nie.

ukulela
29. júl 2014

nepit vodu z vodovodu, iba flasky. ani zuby neumyvat s nou - vyplachovat flaskovou. ovociejest len take, co sa da osupat - banany, citrusy. ziadne hrozno ... a ziadny lad.
tabletky na srajdu preventivne? to by som tiez neriskovala ... radsej dlhsiu dobu pred dovolenkou probiotika. ked sme boli my, chlapa to zdrapilo viac, ja som to zvladla po prvom nasadeni ich liekov - na druhy den bola pohoda.

janka1
29. júl 2014

my sme boli v Egypte a mozem len odporucat 🙂 krasna dovolenka a boli sme aj s dietatom...ziadne zazivacie tazkosti sme nemali ...jedli a pili sme vsetko aj zuby si umyvali s vodou z vodovodu...ja si skor myslim, ze daneho faraona tam chytis ked si podchladis creva...predsa len ina klima , a mas chut stale co si do seba davat chladene ...a tym trpia potom creva...skor by som sa vyhla ladu ci velmi prechladenym napojom 🙂 moj nazor

gabriella7
29. júl 2014

@959touareg dakujem vam za vystizne vysvetlenie, sice som nepisala vam ale aj tak vdaka. Pre mna je dolezite ze kazda moja navsteva v krajine dopadla skvelo 🙂