Mlieko pre deti v Turecku

tanik001
5. jún 2018

Prosím vás, ako je to v Turecku na hoteloch s mliekom pre deti? Je bezpečné? Dcérka (3 ročná) pije ráno a večer z fľašky mlieko s grankom. Aké máte skúsenosti? Cestujeme do Turecka prvýkrát (Elita beach rezort, Side) .

Ďakujem

staronova
6. jún 2018

Nie, nie...ja by som nedala...radšej by som ju nechala bez mlieka....je veľká treba ju naučiť

tinkasss7
6. jún 2018

Ani nejde o to že je veľká.Ked má rada mliečko nech ho pije.Ved je zdravé.Ale v Turecku by som mlieko určite nedávala dieťaťu.

dominika6
6. jún 2018

tam je problém s vodou,nieto ešte s mliekom..je veľká tolko týžden vydrží bez

ukulela
6. jún 2018

tak ak je na izbe chladnicka, vezmite tri krabice trvanliveho (aj kez za mna je to biela voda 🙂 a malu konvicu a hotovo.

evulienkaslx
6. jún 2018

ak je v uzavretých nadobach alebo skatulkach, tak podla mna je OK

simsalabim
6. jún 2018

Moja starsia dcera mala alergiu na mlieko a robili sme jej sojove mlieko z prasku - kupena voda+cestovna rychlovarna kanvica+sojove mlieko prasok. Takze aj toto je moznost.

jasminet
6. jún 2018

alebo zobrat trvanlive mlieko v krabicke po 250ml... asi lepsie nez litrovy tetra pack a trapit sa s chladnickou...

zafir01
6. jún 2018

@tanik001 je problem vziat klasicke susene kravske mlieko a tam ho rozrabat ? naco riesit trvanlive v tetrapackoch ci bat sa, ake kupis mlieko tam

tinkasss7
6. jún 2018

Vodu kúpiť v sklenených fľašiach a zobrať sunar.Som si istá že tam ľudia píju vodu.Takze v pohode tam kúpiť a zarobiť.

tanik001
autor
6. jún 2018

@zafir01 no budem musieť najskôr doma vyskúšať, či jej bude sušené chutiť a bude po probléme. Občas vydrží aj bez mlieka, ale ak by plakala, že chce kakavko, tak preto zisťujem, ako to je s mliekom v Turecku.

zafir01
6. jún 2018

@tanik001 moj vtedy 2 rocny ani ezistil ze nema cerstve, aj ked on siel na kozom , koli alergii,a e aj tak, nerozoznal susene do cerstveho

tanik001
autor
6. jún 2018

Ďakujem Vám, tak sa mi potvrdilo, že s tureckým mliekom nebudem riskovať.

wieruska1
6. jún 2018

Ja nechapem, sak pojdes do supermarketu s kupis mlieko. V restike v mikrovlnke ohrejes. V com by akoze malo byt zavadne? Ze je z turecka? Baby vazne, viete ze aj v turecku ziju deti? Kravy? Maximalne sa moze lisit v % tuku.

yanni
6. jún 2018

@wieruska1 Presne tak. Niektore vedia prehanat. Skor by som sa bala vody z vodovodu, drinkov s ladom atd. V Turecku zije kamosova sestra a aj sestra nasej susedy. Tiez maju deti a v pohode tam ziju. Mlieko normalne kupuju v supermarkete. Tiez je kontrolovane.

Ludia spamätajte sa, tam tiez neziju ako v praveku.

My see dva roky zili v Saudskej Arabii, teraz tam lietame kazdu chvilu a co si mame furt brat na cely mesiac ci dva mlieko z Nemecka? Normale kupujem Fresh Milk (oooooh predstavte si od "arabskych" krav) v obchode. Keby ste vedeli aka to je tam kontrolovane. To sa aj Slovensko moze hanbit.

Dcera bude mat 3 roky, pije arabske kravske mlieko od 14. mesiacov (vtedy este paralelne s kojenim) a nebyva vobec chora. A chodi aj od 15. mesiacov do skolky (teraz uz do tretej v dvoch roznych krajinach) a vobec nebyva chora. ked tu citam obcas tie "vylevy" mamiciek ako decka skolkari stale doma na chorej....no tak dakujem. To my absolutne nepozname.

jamabe
6. jún 2018

Idete do 5* hotela.. Mlieko je kazdy den pri ranajkach.. Moja dcera ho normalne minuly rok pila. Myslis, ze by si dovolili podavat nieco zle nemeckym a ruskym turistom?? Vodu z vodovodu samozrejme nepijeme. To upozornuju i oni.

vika35
6. jún 2018

niektore tu vazne prehanate. Turecko nieje krajina tretiehosveta. Chodime tam pravidelne, dcera mlieko pije aj na hoteli aj kupovane v supermarkete a zije 😉

staronova
6. jún 2018

Boli sme, zažili sme rozsiahle hnačkovanie pol hotela. Nikdy nevieš aká pliaga im koluje po hrncoch. My sme skončili až na infúzkach. Za mna už nie-neverím im. Ani 5 hviezdičiek ma nepresvedčí.

wieruska1
6. jún 2018

@staronova a to ako suvisi z trvanlivym mliekom zo supermarketu?

micha_ella
6. jún 2018

V Turecku maju uplne normalne mlieko ako aj u nas. Bohuzial,niektore mamicky zbytocne prehanaju (a najradsej take,co tam v zivote neboli). Zila som tam dva roky,chodime tam pravidelne a nikdy sme ziadne problemy nemali,ani ja ani mala. Uplne suhlasim s @wieruska1 a @yanni 🙂

tanik001
autor
6. jún 2018

Takze záver: budeme sa snažiť vydržať bez mlieka a keď bude mala chcieť mliecko, kúpime tam krabicové. Určite pribalim aj to sušené. Keby išlo o mna, vypijem aj ťave z ucha, ale pri dieťati neriskujem. Viem, že nežijeme v stredoveku a 5* by mala byt dostatočná záruka na kvalitu, mliečne výrobky celkovo pri vysokých teplotách zvyknú potrápiť, hoci len krátkou “prehankou”. Ďakujem za všetky názory.

tinkasss7
7. jún 2018

@tanik001 ak bude radšej fľaškové hihi

elementissa
11. jún 2019

@yanni no ľudia si očividne myslia, že taký výmysel ako je mlieko, je len u nás 😂 a inde asi všetci zomierajú na mor z vody, mlieka, čaju a neviem čoho.... Však keď mám pocit, že je v tej krajine niečo "zavadne" tak tam nejdem... A už vôbec nie s deckom. Ci len to taká slovenska móda chodiť do Egypta, Tunisu a do Turecka (a popritom nadávať na moslimov) 🤷‍♀️🤷‍♀️

luliu
11. jún 2019

Bud by som vzala umelé mlieko a zarábala, alebo by som nedala vobec

demetria
Autor odpoveď zmazal
Zobraz