Môžem si zobrať do batožiny lieky a detský tablet?

kaviaren
18. júl 2014

Wizz air - možem si zobrat do batožiny lieky a detsky tablet?

sissy27
18. júl 2014

áno, môžeš, aj do príručnej. Akurát lieky, ak sú to sirupy, treba mať v uzatvárateľnom plastovom vrecku, ak sú to nejaké špeciálne lieky, tak pre istotu aj papier od lekára.

ivuska027
18. júl 2014

Podla toho ake lieky. Zo Slovenska nie su taky direktivny pri kontrole, ale napr. z Anglicka celkom dost(vcera sme s wizzairom doleteli). Lieky zober na palubu v prirucnej len vtedy, ak ich bezprostredne potrebujes na palube, inak si ich daj normalne do kufra. Tablet urcite mozes.

kacusik69
18. júl 2014

K liekom na predpis treba potvrdenie od lekara... k beznym liekom (na hnacku, bolest hlavy, zubov atd.) netreba papier, ale zvlast ich mat v sacku

tenerifka
18. júl 2014

Nezalezi na tom, aka je to spolocnost, bezpecnostne predpisy platia pre vsetkych cestujucich rovnako. Mozes si zobrat na palubu aj jedno aj druhe, ale ak sa jedna o sirup, nemal by mat viac ako 100 ml

kiki68
20. júl 2014

vsetky lieky,ak idem na dovcu tak do normalnej batoziny. Proste co nepotrebujem mat stale pri sebe tak do kufru. Na SK to prisne nie je, ale je fakt,ye v UK,alebo nedajboh v US je to prisne uplne inak....tam by to zbytocne vyhodili,keby nie je papier okolo toho. Jedine co sa predpismi lisi v rami pravidiel je vaha a rozmery batozin,ci uz normalnej,ci prirucnej. Napr. ryanair a british airways maju uplne odlisne rozmery prirucnych batozin (je to sposobene rozmermi lietadiel)

l3yla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz