Paríž 2017

osky
20. jún 2017

zdravim vsetkych.

zaujima ma vas nazor:

nakolko v poslednych mesiacoch sa to len tak hemzi roznymi teroristickymi utokmi,

chcela by som pocut vas nazor na to,ci by ste i napriek tomu cestovali na zajazd do Pariza.

objednala som totiz poznavaci zajazd,vobec ma to nenapadlo,ale ked som to oznamila muzovi,skoro odpadol... 😀

co odporucate.mame ist,ci to radsej rychlo zrusit?

svetlana35
20. jún 2017

@osky ahoj my sme boli pred 2 rokmi v lete, zrovna v januari tam boli utoky a v juli sme tam boli my. Nestalo sa nastastie nic, výlet krasny no je tam kopec ludi, keby sa niekto chcel odpalit tak tých par vojakov nema sancu ustriehnut. Pri vstupe do pamiatok robia kontroly, co sa týka bezpecnosti tak sa snazia, vsade vojaci...Je to cisto o risku, ja by som sla opat ale moj muz nie .

emasss111
20. jún 2017

Ahooooj...my sme sa vrátili pred týždňom z Paríža....nič sa tam vtedy nestalo, nebol žiaden problém 🙂 ale pravdupovediac, bola som stále v strehu, hlavne keď som videla moslimsky vyzerajúcich ľudí 😀 aj keď prešlo ma to pozorovanie po pár hodinách, lebo boli všade 😠
Na druhej strane je tam veľa ozbrojencov, ktorí strážia mesto, pamiatky a pri vstupe do každej pamiatky sú kontroly skoro ako na letisku, pekne cez skenery sme išli, takže vo vnútri som sa cítila najbezpečnejšie I😉 inak myslím si, že tento rok sa teroristi zamerali skôr na Londýn...v Paríži by to pri tých kontrolách mali ťažké....ale samozrejme stať sa môže hocičo ☹ a celé mesto sa nedá na 100% ochrániť...
Každopádne ľudia tam žijú ako nič, ani turisti to nijako neriešili...všade kopec ľudí, ktorí si naplno užívali Paríž 👍

butyha
20. jún 2017

Tazko radit, to je na vas.

Ja osobne by som to prirovnala k sportom - pri niektorych je riziko zranenia vyssie, pri niektorych nizsie - je na kazdom, aky sport si zvoli (ake riziko akceptuje).
Podobne cestovanie - riziko utokov je vyssie v metropolach. Ale cestovat sa da aj do menej turisticky navstevovanych miest, kde je riziko utokov mensie... Opat na zvazeni kazdeho osobne, ake riziko akceptuje.

osky
autor
20. jún 2017

Dakujem velmi za vyjadrenia.
kedze som si prave precitala noviny,pokusim sa zajazd zrusit,nakolko objednavka je nezaväzna.

vcera totiz na najznamejsej ulici v Parizi znova vyvadzal terorista...

toto sa asi nikdy neskonci 😢

vroni
20. jún 2017

Boli sme v aprili, kludne by som isla zas. Ked ma niekto chce odkraglovat, spravi to aj v Hornej Dolnej, v tomto som fatalista a odmietam sa klepat strachom.

trdelnik234
20. jún 2017

V Parizi byvam uz skoro 10 rokov, je tu druhy stupen ohrozenia, pritmnost vojakov a podobne, ale po pravde bezpecnost ti nikto nikde nezaruci.
Chapem, ze sa bojis teroristov a ludia v moslimskom odeve ti na nalade nepridavaju ( ver, ze mne tiez nie), ale ber to tak, ze o zivot sa da prist aj pri autonehode alebo ked si v blbom case na blbom mieste. V CR teroristi napriklad nevycinali, ale mali tam pripad, ked nejaky sialenec zacal v restike strielat po ludoch za bieleho dna. Chapes co chcem povedat?
Neviem ti poradit, ale osobne si myslim, ze nikto nikdy nevie odhadnut kde bude dalsi teroristicky utok, takze obozretnost je na mieste. Ak sa tvoj manzel na to neciti, tak to zruste. Ak ides sama a velmi sa tesis, urcite chod. Nedovol strachu, aby ovplyvnoval tvoj zivot.
Ak by si mala dalsie otazky, napis IP.
A este jedna vec. V Parizi su momentalne horucavy, a je to velmi neprijemne. Teploty cez 30 stupnov ( aj vecer) od pondelka do piatku, tak urcite neodporucam Pariz v lete. Skor koncom septembra, v oktobri.

osky
autor
20. jún 2017

@trdelnik234

velmi ,velmi pekne dakujem!!!!
je super mat infosky cerstve a priamo z miesta.
ja Zijem vo Viedni a aj ked sme tu zatial nemali nieco take hrozne,
tiez sa dost trasieme,kedy to vypukne aj tu.

suhlasim,ze stat sa moze vselico aj na rovnj ceste,mimo Pariza ci Londyna,

ale myslim,ze osud netreba ani provokovat.ked viem ze prave v tychto lokalitych je väcsie riziko,tak dakujem,neprosim.

mozno inokedy...
tento rok skor Taliansko,Spanielsko...alebo daco celkom ine 😀

libawet
20. jún 2017

@trdelnik234 aj tu v BA sú horúčavy, dnes 33 st, na budúci týždeň dokonca hlásia 37 !

trdelnik234
20. jún 2017

@libawet

Och, az sa mi celo orosilo. A vecer sa ochladi alebo nie? Lebo tu v meste napriklad vyjdes o 22h na terasu a este stale je horuco, trosku menej ako cez den ale furt do 30. Ked sme boli v lete u mojich rodicov, tak tam tiez boli 37 stupnove teploty, ale po 21h sa krasne ochladilo. Ale tak nebolo to v meste.

butyha
20. jún 2017

@trdelnik234 v meste cez den beton/asfalt naakumuluje teplo a v noci nema sancu vychladnut - jedna z top nevyhod byvania v meste :|

libawet
20. jún 2017

@trdelnik234 hej, zatiaľ sa ešte večer ochladí, do rána na 16 st., včera o 20.00 bolo ešte 29, no potom, po západe Slnka, to šlo dolu. No tie 37...už teraz mi je z toho zle, ešte verím, že to tým meteorológom nevyjde, že príde búrka z tepla a trošku, aspoň trošku sa ochladí...no v mestách chýbajú stromy, veľké stromy, ktoré likvidujú kvôli skleneným betónovým mrakodrapom, a potom je tu toto peklo! Veď po d takým veľkým košatým stromom je chlad, ktorý strom vie udržať, no nie tie zákrsky, čo dávajú namiesto nich.

trdelnik234
20. jún 2017

@libawet
@butyha

Joj, to mi hovor. Ja som sa dnes prvykrat po dlhom case ponahlala do kancelarie, kvoli klimatizacii.
P.S.Inak sorry za prispevok mimo temu.

lucinka37
17. sep 2019

Ahojte. Proaim vas, pozerame letenky a rozhodujeme sa medzi terminom 16.11-19.11 alebo 14.12 - 17.12
Viem ze december a vianocny pariz musi byt Top. Ale bojim sa naporu turistov. Co poviete bude aj november fajn
???