Thajsko na prelome jún/júl

mijama29
5. jún 2018

Ahojte prosim piste len tie, kt. Mate skusenost resp. Piste k veci. Planujeme ist do thajska 25.juna na cca 10 dni. Aj s dietatom. Su tam monzuny. Ale hadam bude dobre. Mate niekto skusenost s konkretnou situaciou a teda thajsko s dietatom a v juni?? Dakujem prijmem dake rady a odporucania.
Dakujem.

kale13
5. jún 2018

nepises, ze kde chces ist.. vraj najmenej dazda v tychto mesiacoch je na ostrovoch Koh Samui, Khanom and Koh Pha Ngan

mijama29
autor
6. jún 2018

@kale13 ano chceli by sme ist na koh samui

kale13
6. jún 2018

@mijama29 tak potom to bude v pohode, mozno nejaka sprska poobede, ale nestresovala by som kvoli tomu

mijama29
autor
7. jún 2018

@kale13 nahodou info co sa tyka stravy hlavne pre dieta? A este ma strasia s komarmi co prenasaju malariu, ucinkuju bezne repelenty?

kale13
7. jún 2018

@mijama29 ako stare je dieta? my sme boli v Krabi a pri 4r sme ficali na 7/11 obchodoch ( to su take vecierky na kazdom kroku dlho otvorene), kde sa dali kupit sendvice, ktore mu tam v obchodiku dali pod grill, hlavne tuniakovy mal rad.. potom sme mu kupovali take, ze pizza alebo ked sme videli mcdonalds alebo burger king.. skusal aj street food v Bangkoku toko yaki ( palacinkove gulicky plnene tuniakom alebo inym masom). Samozrejme v hoteli boli azijske ranajky takze tam sa dalo vybrat a vela ovocia.. na vyletoch, ak bola aj strava tak tiez sa dalo vybrat ryza, mlete maso, spagety, ovocie atd.. pytali sa ci chceme pikantne.. nemal ziadne zaludocne problemy..

kale13
7. jún 2018

@mijama29 co sa tyka komarov, ja som si nakupila strasne vela repelentov: jungle formula 3 & 4 aj naramky s DEET som zobrala, aj naramky a repelent na prirodnej base pre dieta, aj do zastrcky.. nemala som obavy z malarie ale z Dengue Fever( neviem, ako sa to vola po slovensky). Prvy den ked sme prisli bol strasny lejak, ale ostatnych 7 dni len slnko... ziadny repelent sme nepouzili a ziadny komar nas nepostipal, ani neletel okolo nas a to sme boli aj v jungli..repelenty beriem na slovensko, tam sa mi zidu viac 🙂 ak bude treba vzdy si mozes dokupit tam.... oni ti budu vediet odporucit co zaberie..

mijama29
autor
8. jún 2018

@kale13 okej taize co sa tyka stravy, myslim, ze zvladame ok 🙂 dakujem

mijama29
autor
8. jún 2018

@kale13 nasa ma 2 roky. Nedavno sa vratili znamy s este mladsiou, a nevedia si vynachvalit. No predsa len ma zaujima viac skusenosti a nazorov.
...ano citala som o tej dengue horucke prave predvcerom...preto sa aj pytam, lebo som sa samozrejme vylakala, a o dovolenke zas pochybovala, uz asi 10. Krat 🙈

mijama29
autor
8. jún 2018

@kale13 dakujem velmi pekne naozaj