Ubytovanie v Košiciach

jankanelka
12. júl 2016

Ahojte maminy,
V auguste by som s dcerkou rada nastivila Kosice,tak na 4 dni. Poradite,prosim nejake ubytovanie? Pridem vlakom s dcerkou (7 rokov) sama, tak nech sa neterigame este kus niekam autobusom. Chceme vidiet historicke budovy a navstivit ZOO. A nejake navrhy, co si este urcite nemame nechat utiect?
Dakujem za vsetky typy.
Pekne leto prajem!

sintra
13. júl 2016

@jankanelka tak ked prides vlakom a nechces uz ist niekam busom, potom asi ubytko v kratkom pesom dosahu z Hlavnej stanice. Neviem, aky mate cenovy limit, ale napisem ti, ktore zariadenia su v tych koncinach, vsak ty si uz vyberies: hotel Dalia, druhym smerom penzion Sport, jednu zastavku elektrickou mas hotel Gloria Palace alebo dve zastavky Hilton ak chces 🙂, pripadne hotel Centrum. Hadam nieco z toho vyberies. Tam, kde je zoo, je aj bobova draha, to je tiez super. Ked budete ubytovani pri stanici a bude horuco, je novootvorene zrekonstruovane kupko Cervena Hviezda, je tam super.

jankanelka
autor
14. júl 2016

@sintra Dakujem, prosim ta, ty si z Kosic? Nasla som si ubytovanie v TBS Studio, Strojarenska ulica 1099/13 (Ceskoslovenskej Armady 1) - da sa tam dostat aj nejakym spojom? Listky sa daju kupit v autobuse? Kolko stoji detsky listok (do 15 rokov) a listok pre dospeleho? Este by ma zaujimalo, ze ked pojdem peso, mam ist cez nejaky mestsky park- je to bezpecna cesta? Aby som tam nenatrafila na nejakych uchylakov, bezdomovcov a pod., chapes... A ked odtial pojdemem do ZOO, akym spojom mame ist? Mockrat dakujem za pomoc a ochotu.

sintra
14. júl 2016

@jankanelka ano, z KE 🙂 Pozerala som kde to je lebo uprimne som to nepoznala. Ked nastupis na stanici na elektricku c.2, treba vystupit na zastavke Radnica Stareho Mesta. Odtial je to uz len kusok. Listky vies kupit aj v elektricke ale hned pred stanicou su automaty alebo vu vnutri stanice stanok s tlacou, tam tiez predavaju. A samozrejme listky vies kupovat aj cez sms. Cennik aj ostatne info o doprave najdes tu http://www.dpmk.sk/
Park je absolutne bezpecny, mozes cezen v pohode prechadzat, len pozor, lebo po 22.00 sa zamyka. Do ZOO pojdete z toho ubytka ci myslis zo stanice?

jankanelka
autor
15. júl 2016

@sintra Neviem,či z ubytka alebo zo stanice,vies mi napísať,aké c. busu/elektricky mame použiť a odkial?Lebo možno pôjde niekto s nami,kto príde vlakom,vtedy by sme išli zo stanice,ak by sme išli same,tak od ubytka. Moc ďakujem za pomoc a ochotu.

sintra
16. júl 2016

No ak by ste sli do ZOO zo stanice, odtial chodi priama linka - bus 29, vystupite az na konecnej.
Pokial by ste chceli odchadzat z ubytka, v tych koncinach uplne blizko 29 nikde nestoji, museli by ste prestupovat