Kŕmenie dvojčiat

lowkac
31. jan 2018

ahojte mamicky potrebovala by som poradit mam dvojicky 4 mesacne dievcata ale kedze som na ne ostala sama a nezvladam kojenie tak uplne ukazkovo tak aj prikrmujem.. problem je ale v tom ze ja nikdy neviem kolko ml im mam zarabat kedze nieco vytiahnu aj z prsa.. najprv som davala 60 potom som to uz musela zvysit na 90 a na vecer uz dokazu stiahnut aj 120 a ked im vytiahnem flasku tak stale placu (mam overene ze to je sposobene hladom nic ine totiz na ten rev nepomaha len dat im mlieko).. na krabicke je pisane ze v 4 mesiacoch by mali pit uz 180 ale to je davka ked su vylucne na umelom mlieku a mne sa uz aj tych 120 co vypiju zda nejako vela ked tahaju aj prsnik... uz som rozmyslala aj ze by som to kojenie uplne stopla ale vzdy mi to pride tak nejak luto tak som chcela vediet ci je tu nejaka mamicka ktora dava aj umele mlieko a este aj koji a vedela by mi poradit?

katrin21
31. jan 2018

v 4mes je 120ml uplne OK.... mozno je im na kojenie malo, kedze su dve, takze tych 120 mozu kludne vypit.... ono vacsinou je to tak, ze keby hladne neboli ,nevypiju, len by si dopili tak 40-50.. ale ked stiahnu 120 tak to znamena, ze su hladnejsie, takze ano, daj im.
AJ ja som davala aj kojenie, aj UM... asi po 2,5mes. som musela zacat, lebo mala nedobre tahala , odsavala som a postupne mliecka tym padom ubudalo, aj ked dieta bolo len jedno...
Ja som to ale robila tak, ze som mala odsate a davala som celu davku mlieka a potom jednu celu raz za den UM.... ale jej to jedno, keby kojim priamo, tak robim tak , ako ty, ze dorobim mlieko este... aj svagrina tak davala. kojila sice do roka, ale k veceru mavala menej mlieka, takze dala.. svet sa nezruti, bud v pohode 🙂 mas co robit s dvojkami sama, netrap sa nad mlieckom, ber to tak, ako to je.

evkamotka
1. feb 2018

@lowkac toto je dobry clanok, vypocitajte si kolko ma byt denna davka za 24hod pri ich vahe a pocte papani. Tolko by spm im vzdy zarobila, dala potiahnut z prsnika a potom dokrmila. A uz kolko vypijiu, tolko.

lylipeto
1. feb 2018

u nas to bolo tak ze kedze sa mi dvojicky nedokazali prisat odsavala som si mliecko a to im davala cez flasu aj som vedela presne kolko vypiju mojho...cca po dvoch mesiacoch som musela zacat davat umele....najprv za den jedna davka umeleho zvysok moje..takto sa postupne s ubudajucim mojim mliekom zvysovala davka umeleho az do siesteho mesiaca...vtedy sme presli plne na umele nakolko som svoje stratila....ale kludne ich dokrm po kojeni a 120 je v pohode ak by im bolo vela tak by to dali najavo....a inak deticky trosku s flasou zleniveju na kojenie aj ked to nie je pravidlo ;) ....to odsavanie je podla mna najpraktickejsie vies si deti nakrmit naraz a sama ;) a vies ze piju dostatok aj tvojho mliecka ;)

lowkac
autor
1. feb 2018

dakujem pekne za pomoc 🙂 skusim teda este tu odsavacku.. len to mi je zahadou ze v noci im staci cisto len kojenie vtedy im flasu vobec davat nemusim

meandbaby
1. feb 2018

@lowkac v noci je viac mlieka lebo hormon je vysoky. Mozno uz mas menej mlieka a straca sa ked prikrmujes a preto pytaju viac.

kekemuffin
1. feb 2018

Ahoj, ja som tiež dvojičky aj kojila aj musela prikrmovat. Mne sa osvedčilo cez deň kojenie cez cievku (vo fľaši s UM) a na noc pili len z fľašky (odsate+umele). Ale vzdy vypili viac než ako hovorila doktorka alebo ako bolo uvedené na krabici. Najprv som ich obmedzovala v jedení, ale boli stále hladní, tak som im potom dávala toľko, koľko chceli. Vždy boli a doteraz sú veľkí jedaci 🙂

lowkac
autor
1. feb 2018

@meandbaby moze byt ze mam menej mlieka ja som sa snazila nejako to kojenie zachranit ale vzdy to u mna vyzera asi tak ze jedna spi a jedna je hore tak tej co je hore chcem dat papat ale ta druha ako by vedela ze prva papa zobudi sa zacne plakat lebo je hladna tiez a ked ku nej nepridem tak chyti amok potom dostane taky zachvat placu ze sa az zadusa tak k nej musim prist na co sa mi ta prva odpoji tiez chyti amok ze jej prestalo tiect mlieko a obvykle je uz potom docela problem ju dat tak aby sa dobre prisala takze to vacsinou vzdam a dam im flasky obom.. kupila som si aj ten vankus na dojcenie ze skusim ich krmit naraz ale je pre mna dost problematicke najst dobru polohu bud to nevyhovuje im alebo je to nepohodlne pre mna..

zinica
1. feb 2018

Ja som tiež aj kojila aj prikrmovala, už od začiatku a veru tiež sa mi zdalo, že vypili strašne veľa, ale dávala som koľko chceli, neriešila som to. Sú zdraví a v poriadku 😉. Prišli obdobia, kedy zas menej papali a tak sa to asi vykompenzovali.

meandbaby
1. feb 2018

@lowkac ja to chapem.Ja mam jednu a natrapila som sa s kojenim.Dvojcata by som nedala.Ale, skus nejaku laktacnu fakt dobru, ze by ti poradila. Zas ked kojis je skoda prestat a dokrmovat.neviem odkial si, ale v Ziline mame par dobrych lakt co poradia aj u dvojciat.

ajush5
11. júl 2018

Mala som rovnaky problem... v nemocnici im dali hned UM pretoze mali problem so sanim a ked som sa snazila rozbehnut kojenie mala som zmätok v tom kolko vobec vypili... ja som ale zrusila kojenie a mozem ti z vlastnej skúsenosti povedat nerob to... ja to doteraz lutujem. Neskusala si dat najskor UM a potom nech si z prsníka dotiahnu kolko im chyba?