Nočné budenie sa dvojročného dieťaťa

zuzina316
22. nov 2017

Mamičky, máte skúsenosť s častým (cca 2až 3 x) nočným zobúdzaním a pitím mlieka aj po 2 rokoch? Dá sa s tým niečo robiť. Odúčanie som trochu skúšala. Vyplakali sa a o hodinu boli hore znova. Takže namiesto 3x som bola hore 5x. Máte nejaké nápady čo s tým? Díky.

helena1982
22. nov 2017

budes musiet malinke poriadne unavit pred nocnym spankom. ak zaspi len tak, bez ako takej unavy, nepotrebuje az taky dlhy a silny spanok. kolko ti jedava pred nocou, nemoze to byt aj v tom, ze by bolo hladne?

andreakg
22. nov 2017

Môj syn má na druhý mesiac 3roky,a ešte neprespal ani jednu noc bez toho ,aby sa zobudil,on zasa pije vodu,a niekedy sa ani nenapíše,len prejde ku mne do postele a spí ďalej,ale napr.ja mám tiež od detstva taký zlý spánok,tak možno je po mne

anshelia
22. nov 2017

Jednoducho mlieko nedať. V priebehu dňa nech sa poriadne naje. Neviem čo je... trošku som skúšala... ale treba vydržať zopár dní. Ja som odúčala od nočného pitia obidve deti, ale keď mali rok a v pohode to obaja zvládli. Do dvoch a viac rokov by som to nezvládla ja 😀 Ja si myslím, že o hlade to nie je vôbec. Chce si skrátka pocuckať fľašku. Potom sa nedá ani od plienky odúčať keď v noci pije.

wieruska1
22. nov 2017

@zuzina316 ja ti asi neporadim, lebo dcera takto pila mliecko este trojrocna. Nejako ma to neunavovalo. Chodila som do prace a bolo pre mna nutnejsie sa vyspat hoc aj s 3 minutovou prestavkou na ohriatie ako by mala byt hore kazdu chvilu pripadne mrncat. Syn ma cez rok a ak sa zobudi a nedostane mliecko mrnci a trva to sakrra dlho. Ohriatie mlieka a nakrmenie 3 minuty.

ave17
22. nov 2017

Je to iba zlozvyk,od polroka sa mi ani jedno dieťa nebudilo na jedlo,má sa najesť poriadne pred spaním.

lubi40
22. nov 2017

presne ako pise ave17, je to zlozvyk a jedine ako sa to da odnaucit, je prestat s tym. ZIal, ina pomoc nie je :( 2 rocne dieta predsa nepotrebuje v noci jest/pit mlieko. Nehovorim vodu, ved aj dospely sa obcas zobudi, ze je smadny. Skusila by som proste ponuknut vodu a z pohara. Ved 2 rocne dieta uz vie pit s pohara.
Moj syn ma 3 a tiez sa budi kazdu noc, ale iba raz. Dostane vodu, ak si vypita a spi sa dalej.
Inak mi napadlo,ze ako si pisala, ze ste trochu oducali, tak ide aj o to nepolavit. Nie jeden den tak a potom prestat, mozno to bude chciet tyzden, mozno dva. Skus napr zacat ked je predlzeny vikend v piatok a mas v podstate 3 noci. Alebo pockaj do vianoc a zacni vtedy. Ono casto krat je to tak, ze odhodlat sa na riesenie takychto "problemov" je casto tazsie, ako to potom spravit (sama to poznam - oducanie od cumla a pod).
drzim palce!

zuzina316
autor
22. nov 2017

@wieruska1 aj ja ma zatial taku skusenost, ze radsej som ohriala mlieko , ako potom dlho byt hore s mrncanim a zobudzanim. Vdaka za info inak.

evka64
22. nov 2017

@zuzina316 my mame ten isty problem...u nas to trva odvtedy, co lezu ocne zuby...kazde dve hodiny je hore a len mlieko...dcera ma 25 mesiacov...a o precuranych plienkach a pyzame ani nepisem... :(

zuzina316
autor
22. nov 2017

@evka64 a skúšali ste niekedy odúčať ?

evka64
22. nov 2017

@zuzina316 zatial nie, pretoze predtym uz mlieko v noci nechcela a spala cele noci...takze ja to prisudzujem tym ocnym zubom...este jeden sa neprerezal, tak potom uvidim....

nika898
22. nov 2017

@zuzina316 ahoj podla mna to nie je vobec zlozvyk moze byt kludne hladny. Moj 19 mesacny syncek pije pred spanim cca 270ml mlieka na 3 a viac krat proste nevie naraz vela vypit a kym som na to prisla tak to trvalo 2 tyzdne 😀. Vzdy som mu robila tak cca 150ml a potom sa 2x v noci budil. Takto mu spravim pred spanim viacej pijeme na viac krat ale vydrzi do 4 rano ked mu dam este 120ml a potom spinka cca do 6.

zuzina316
autor
22. nov 2017

@nika898 ja som skúšala viacej zarobiť, ale nikdy nechcú vypiť viac ako 180 -200 ml. Ale za poslednú dobu sa mi zdá, že to robia aj zo zvyku. Ešte nepoviem raz keď sa zobudia, lebo viem, že menej zjedli. Ale niekedy sa stáva, že sa aj o hodinu znova zobudí. To za hodinu hladný byť nemôže. Sem tam sa stalo, že už ani mlieko nechceli, ale sa proste zobudili. Len neviem prečo sa vôbec zobudia, či mám niečo zmeniť / upraviť. Niekedy stačí keď len trochu mlieka vypijú a hneď spia, preto mám pocit,že to robia teraz zo zvyku a nie z hladu.

nika898
22. nov 2017

@zuzina316 neviem ci mas cumliky. Mne sa maly zvykne zobudit aj vtedy ked mu vypadne duda a nevie ju najst. Alebo mozno cika taka som bola ze vraj ja ked mi bolo treba cikat tak som sa vycikala do nocnika a spala dalej a tym ze mu ty das mliecko tak si pocucka a zaspi 🙂