Umelé oplodnenie a jeho preplatenie cez poisťovňu

domuska11
18. sep 2012

Ahojte, chcela by som sa opýtať, keď ste podstúpili umelé oplodnenie, časť Vám preplácala poisťovňa a druhú časť vy, dali ste si to potom nejak preplatiť? Napr. cez život. poistenie a pod. ??

lucia2505
18. sep 2012

Ahoj, niečo prepláca poisťovňa a ty si doplácaš za lieky a ďalšie potrebné úkony napr. ICSI, predĺženú kultiváciu, mrazenie embryí...to už potom podľa cenníka tvojho centra. Ale počítaj cca 1000 eur, že ťa to vyjde...môže byť aj menej, ale aj viac. Napríklad vo ferticente sa za ICSI a predĺženú kultiváciu neplatí, takže tam to vyjde menej.

domuska11
autor
18. sep 2012

@lucia2505 dakujem, ale myslela som aj na to, ci sa to nejak neda preplatit cez nejake poistenie- ako za chirurgicky zakrok alebo pod...??

lucia2505
19. sep 2012

@domuska11 jaaj ty asi myslíš, že keby si mala nejaké pripoistenie...no neviem, ja som chvíločku mala dočinenia s finančným poradenstvom a videla som aké pripoistenia ponúkajú rôzne finančné spoločnosti u nás, ale nič ohľadne ivf tam nebolo...pamätám si, že dalo sa pripoistiť v prípade potratu...ale ivf asi nie, ale hovorím, že neviem to na isto...skontaktuj sa s nejakým finančným poradcom napr. Fincentrum a tam sa spýtaj, oni majú prehľad o všetkom čo trh ponúka. Ale myslím, že ak by to bolo, tak by som o tom už počula, lebo iste by to aj kočky tu na fóre rozoberali.