Ako čo najefektívnejšie zmývate podlahu?

25. máj 2022

Ahojte ako zmyvate podlahu čo najefektívnejšie? Mám mop viledu a vždy keď dozmyvam tak čakám aj hodinu kým vyschne zem, som alergická na chodenie po mokrej podlahe ale nemôžem si pomôcť keď treba ísť za dieťaťom alebo za poštárkou lebo ta podlaha strašne dlho schne..nepoužívam ani strašne veľa vody lebo vždy si mop zbavím vody v sitku vo vedre máte nejake triky?

thereisabear
25. máj 2022

Mám Viledu s tým odstredivým košíkom a do pár minút je suchá podlaha. Vždy pri tom otvorím okná, nech prúdi vzduch.

simsalabim
25. máj 2022

Hodinu kym vyschne? Nechapem. Ved ten mop predsa zmykas, ci? Mne to urcite vyschne behom par minut.

dijka143
25. máj 2022

kup si parny moj rovus je to uzasna vec

viestta
25. máj 2022

Mam strapcovu viledu a vedro s košom na zmykanie a podlahy mi uschnu do par minút.

marisoul
25. máj 2022

Ja mám penový zmykaci mop a podlahy mám suché do 5 minút.

klaridka
25. máj 2022

https://www.alza.sk/karcher-fc-5-d5573129.htm?k...
týmto a nikdy som nebola spokojnešia...

dominika7990
25. máj 2022

Parný mop super ani šmuhy nemám. Ale skôr na dlažbu. Plavačka mi dlhšie po ňom šuchne. a ešte tá vileda s košom na žmýkanie je tiež super.

callisia
25. máj 2022

@klaridka my to máme a bohužiaľ škoda peňazí. Je to ťažké, nižší človek ako ja sa s tým namaká držať rúčku stále vyššie. Tiež voda v nádobe nevydrží jedno umytie. Neumyje to rohy a treba to po každom umytí dôkladne vyčistiť čo je tiež otrava. Taktiež stojan musím vláčiť so sebou lebo to samostatne nestojí a kukať stále kde mám kábel je tiež otrava. A podlahu necháva docela mokrú, schne tak isto dlho ako keď vytriem mopom. Mopom mi trvá vytrieť o polku kratšie.

autor
25. máj 2022

No ďakujem pouvažujem nad nejakým parným mopom..fakt neviem kde robím chybu pretože aj pri otvorených oknách mi schne podlaha hodinu a to fakt zmykam mop poriadne, nemám ani šmuhy ale napríklad v zime keď otvorím okna tak mi podlaha vyschne za pár minút..teraz v lete to je o držku

nikdenikto
25. máj 2022

Fuuu to ja sa zas musím krotiť pri zmykani viledy (nestrapcovej) lebo niekedy to dám až do sucha 😂 inak mám tiež suchú dlažbu rýchlo do pár minút

lydiasabolova
25. máj 2022

neviem presne prečo, ale v lete schne podlaha dlhšie

simsalabim
25. máj 2022

Nemate doma velmi vysoku vlhkost vzduchu?

marsmykkok
25. máj 2022

Tiež mám podobný problém, starší dom s vyššou vlhkosťou, aj ked všetko krížom pootváram rýchlo uschne iba chodba ked sú otvorené vstupné dvere. Ostatné pomaly aj v lete aj v zime. Mop mám ten strapcový Vileda čo sa žmýka pomocou pedálu. Ja sa snažím robiť tak väčšinou že stieram ked idem preč lebo neísť niekde hodinu ked je človek doma je dosť blbé.

autor
25. máj 2022

Tak okolo 50 mame vlhkosť

jjanulienka
25. máj 2022

Ja mám mop swiffer, natiahnem vlhčenu servítku (krásne vonia) pretrem, zahodim.... je to suché skoro hneď. Ja neznášam takéto mopy príde mi to hnusne 😅s týmto umyjem a zahodim 🤷🏽‍♀️

nafka0483
25. máj 2022

Pouzivam takyto mop (nie presne tento) a horucu vodu, kym v obyvacke dozmyvam koniec, tak zaciatok je uz suchy 🤷‍♀️

Nechapem ako mozes hodinu cakat, co tam lejes vodu?
To aj v sprchovom kute mi podlaha vyschne skor.

noemi155
25. máj 2022

@lydiasabolova je vyššia vlhkost v dobe ako v zime keď sa kúri je suchý vzduch

veve_ad
25. máj 2022

@jjanulienka ... a priroda sa "potesi". Trocha ekologickejsie by sa nedalo? Tebe pride hnusne v Tvojom dome/byte zmyvat podlahu na mokro? Zvlastne.. Nevyryvam, pisem Ti to v dobrom - nezaskodilo by zamysliet sa nad tvorbou odpadu..
@autorka, prepac, mimo temu. Ale nedalo mi.. A k teme: umyvame mopom (nie tie vlasy, ale handra ktora sa navlecie a da oprat) a za 5min je sucho.

marsmykkok
25. máj 2022

@jjanulienka tie servítky rovnako ako aj tie striekacie mopy riadne podlahu neumyjú... je to len také pretretie rýchlo ak v kuchyni niečo rozleješ alebo ti pes narobí packy v chodbe, ale na riadne umytie treba namočený mop alebo namočenú handru.

pariska137
25. máj 2022

Zeny a vy ste v zivote nepoculi o tom ze mokru podlahu treba este nasucho zotriet? (Chapte ako ironiu, x rokov som takuto informaciu pocuvala od frajera ktory nikdy dlazku neumyval) 😂

katie253
25. máj 2022

My máme tento a Max spokojnosť. Priemer normálne v práčke.
https://mopy-a-upratovacie-supravy.heureka.sk/s...

snezienkaaa82
25. máj 2022

Striedam mop vileda strapcovy s obyčajnou handrou+ vedro a sanytol. ( keď si chcem zamakať a spáliť nejaké kalórie, sup na kolená zotieras rukami, v stoji nohami). Mam lepší pocit z upratovania 😂😂😂😂😂😂

klaridka
25. máj 2022

@callisia Tvoj názor… Mne čistenie nevadí a napustiť nádobku 2x za umývanie, tiež nie je problém. Hlavne, že nemusím v jednej špinavej vode umývať celý dom a prať v nej handru. Odkedy ho mám, nepoznám čmuhy na podlahe a bolesť krížov je minulosť..

naobedbuduspagety
25. máj 2022

Ja podlahu vytriem hneď aj na sucho a potom nečakám kým uschne, môžem hneď behať za synom aj za poštárkou 😁

callisia
25. máj 2022

@klaridka veď ako komu vyhovuje. Mňa práveže z práce s tým kríže bolia. Navyše aj ruka keďže ho musím stále popodvihovať. Žiaľ, nie je to domyslené a pre nižších ľudí je to naozaj makačka. Navyše špeci valce na dlažbu 0 bodov.