Ako odstránim škvrny z rajčinovej polievky?

zrn
5. sep 2020

Prosím máte niekto osvedčený spôsob ako odstrániť z oblečenia fľaky z rajčinovej polievky? Skúsila som zatiaľ len prírodnú klasiku sódu, citrón, žlčové mydlo, ale tie fľaky sú tuším ešte horšie.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dzejsik
5. sep 2020

@zrn citrón mi nepomohol, ale kyselina citrónová na vlhké a nechať pôsobiť zo 10 minút tak tá pomohla vcelku dobre ... inak to savo nezriedené priamo na flak by malo vybieliť hneď (biele veci) a potom rýchlo vyprať aby nezažltli, aspoň mne to vždy zaberie na bielom

gir
5. sep 2020

Od rajčiny neviem ale tráva zíde keď škvrnu polejem alkoholom, nechám pôsobiť a operiem na 60 stupňov.

brita7777
5. sep 2020

skus toto mydlo, nestoji vela je z DM, u nas sa osvedcilo, vyprat mydlom, plus namocit potom do prasku na pranie, prip. vanish na skvrny gel

marica61
5. sep 2020

@zrn ja vsetko cistim vanishom. Vacsinou mi idu skvrny od jedla dole.

m14m
5. sep 2020

@zrn skus tento prasok..pisu ze namocit na noc a oprat. Nechaj to namocene zo 3 dni potom oprat. Nemiesaj ale farby ktore nechavas namocene. Mne sa to osvedcilo. Zisli mi skrvny po jedle a dokonca aj pupava- ta sice nie uplne ale vytiahlo flaky tak ze ich skoro nevidno a mozme to aspon nosit.

zrn
autor
5. sep 2020

Ďakujem za tipy 🙂🙂🙂

@m14m nezlezie s tým aj farba? Sú to všetko farebné veci, tak mám trochu obavy. Z kuchynského obrusu som raz spravila batiku, ale nebol to tento Puer, myslím že to bolo niečo podobné od Sonnet.

@brita7777 toto žlčové som už skúsila, aj keď na iné fľaky je super, na toto nezabralo :(

@marica61 Vanish asi teda skočím kúpiť, ale keď už aj ten zlyhá, tak neviem čo potom 🤷🏻‍♀️

@gir @dzejsik stojí za pokus, testnem to

brita7777
6. sep 2020

@zrn tam je podla mna dolezite ist to vyprat hned ako sa to stane, ak to tam uz uschne je to horsie

pieksamaki
6. sep 2020

@zrn
Ak to nezaperies hned......nezide to.....mam pocit ze aj od melona takto.....ked nezaperiem hned.....tak am ten flak zostane.....postupnym pranim bledne....ale zostava mierne.

fedorcek
6. sep 2020

Ja pouzivam tento odskvrnovac, vycistil mi zatial vsetko. Na velmi odolne skvrny treba naniest viackrat a nechat dlhsie posobit.

kristina100
6. sep 2020

Ja pozuživam gel persil zeleny alebo kapsule ariel a vzdy mi.vypere vsetko

m14m
6. sep 2020

@zrn zatial mi farba nezliezla. Len treba to v nechat namocene viac dni. Ak su tie tricka spinave tak nemas co stratit :D

zrn
autor
6. sep 2020

No vyzerá to, že to bude už zažrané, nestihla som to zaprať hneď (odležané veci zo škôlky ☹️). Idem ešte poskúšať a dám vedieť v prípade úspechu.

zrn
autor
8. sep 2020

Takže išla som podľa odporúčaní a výsledok mám takýto:
- kys.citrónová - nepomohlo
- vanish - nula bodov
- perkarbonát - nechala som namočené pol dňa (zarobila som to s horúcou vodou), potom vyprala a zišlo to aspoň čiastočne, že to nebije do očí a stratí sa to vo vzore.