Aquapol na vysúšanie muriva - skúsenosť?

1alzbetka1
31. jan 2019

Uvažujeme o Aquapole na vysúšanie muriva. Máme problém so vzlínavou vlhkosťou. Dôvodom sú zlé odizolované základy a podrezávať nechceme. Poprosím žienky, ktoré majú s touto technikou osobnú skúsenosť o ich názor. Tiež koľko to stojí, lebo nejaký cenník som nenašla a nechcem zatiaľ firmu kontaktovať. Vraj sú aj následné náklady, nielen jednorázová investícia pri zakúpení.
POPROSÍM iba skúsenosti, NIE ponuky !
Ďakujem

janka2501
31. jan 2019

ja som si pozerala pred 2 rokmi, nakoniec som sa rozhodla pre inu firmu. Aquapol mi prisiel velmi drahy, na hydroizolaciu nam dali cenu 10000eur, co bolo nemiestne, nakoniec mi to urobila firma s TT a platila som 4200 eur, mali vsetko hoteve za 3 dni. som spokojna lebo teraz zistujeme, ze robota bola urobena dobre. len ja som dala aj v izbách robit chemicku injektaz.

1alzbetka1
autor
31. jan 2019

@janka2501 Vďaka, spomeniete si na meno firmy, teraz už nie je nejkaá údržba

janka2501
31. jan 2019

http://www.mandr.sk/
nie, nam sa vlhkost zmensila o dost %, mali sme 80% a mame teraz 38-42%

slovaskab
13. okt 2020

Odporúčam.

limitgirl
17. dec 2020

Pre všetkých, ktorí toto ešte čítajú: ak vlhne dom, je to z nejakého dôvodu a v prvom rade treba odstrániť ten dôvod. Akékoľvek potláčanie vzlínania a šírenia je len čiastkové, dočasné a drahé riešenie. nakoniec to aj tak budete musieť opraviť. tam, kde tá vlhkosť predsa len ostava - v stavebnej konštrukcii, spôsobuje degradáciu materiálov. a tiež čo je vlhké to nehreje. navyše, kde je voda, začína život. mikroskopický, prípadne hmyz. Dôvod odstráni príslušný odborník: izolácie opraví sanačná, stav. firma, rozvody opraví inštalatér, strechu strechár, odkvapy pokrývač. ak nepoznáme zdroj, zavoláme týchto odborníkov alebo firmu, ktorá zisťuje úniky napríklad unikvody.sk. Ak sa už opravil zdroj a natečená vlhkosť ostala pochovaná v konštrukciách (pod poterom, v krove - v priestore hydroizolácií), je na každom. Všetko raz uschne. Otázne je len kto je ochotný medzitým strpieť určité prejavy: plesne, zvýšená vlhkosť, zduté parkety, poškodený nábytok atd. Takéto veci sa dajú riešiť aj cez poistky. Takéto problémy rieši napr. firma Drystar. žiadne pôsobenie síl na potláčanie šírenia vlhkosti, jednoducho vysuší a hotovo.

hefo
17. dec 2020

Ten Aquapol mi pripadá ako nejaké šarlatánstvo a ak to funguje, tak podľa mňa len preto, že sa tam urobí (okrem montáže tých podivných prístrojov) aj nejaký iný zásah, ktorý spôsobí zastavenie prenikania vlhkosti sám o sebe.
Ale veľmi som to neštudoval a nikoho s praktickými skúsenosťami nepoznám.

katarinabreza
3. dec 2021

@hefo tych skusenosti je vela. Citajte zahranicne vyzkumy a zistite ze aquapol je obrovsky podvod a vo vacsine zemi eu je tato podvodna praktika zakazana. Firma prehrala vsetky sudy a musi vraciat nemqle peniaze.