Čo na hrdzu v kúpeľni?

aalzbetkaa
27. sep 2019

Ahojte dievčatá....v kupelke mi hrdzaveju policky antikorove...umyvam ich 2x do týždňa ale hrdza je tam stále ...máte niečo cim by sa to dalo vyčistiť? A ešte mám práčku beko, a posledné dni keď dám prať tak musím asi 10x otvoriť a zatvoriť dvere aby sa zapla..som z toho na nervy ...ďakujem za každú jednu odpoveď

rendicka
27. sep 2019

@aalzbetkaa vraj coca cola je dobrá na hrdzu 🙂

adulikka
27. sep 2019

@aalzbetkaa mne tiez nejde pracka niekedy zapnut ,musim len viac z vrchu zatlacit a ide .

moonlight1210
27. sep 2019

@aalzbetkaa policky daj do octu, nechaj polhodinu-hodinu odstat (aj dlhsie, ak treba), potom vydrhni hrubsou stranou spongie.
Malo by to pekne zist.
Potom ich ale treba dobre vysusit a natriet olejom. Napr nastriekat Wdckom. Nechat chvilu postat a poutierat do papierovej servitky, nech co najviac tej mastnoty stiahnes (lebo je to samozrejme mastne). Ide o to, aby si na tie plochy, kde bola hrdza, zamedzila pristupu vzduchu. Potom by to malo sice dalej hrdzaviet (tomu uz nezabranis, ked to zacalo), ale velmi pomalicky.
Z casu na cas budes zrejme musiet tento postup zopakovat.

Ja som ho nasla na webe, ked mi brutalne hrdzavela skrabka na trubu. A bola moznost vyhodit, alebo skusit zachranit. Tak som riskla a uz polroka sa jej hrdza nechytila. A ani nie je na dotyk mastna.

bobko71
6. apr 2020

odporúčam výrobok od Eurony na hrdzu a vodný kamen